background preloader

Hashtag.school

Related:  Interaktív osztályterem

Együttműködés ,csak most a felhőben Web 2.0. eszközök - linkgyűjtemény szakértőtől Az ELTE fiatal kutatója, Misley Helga október 2. hétvégéjén tette közzé az IKT és módszertani tanári szoba Facebook -csoportban a gyűjteményét, ami csak hamar több száz “kedvelést” kapott, és záporoztak a hálás köszönő-kommentek a több, mint 14 ezres csoport tagjaitól. Az alapos munka mögötti szempontrendszert, az angol nyelvtudás szerepét és az online oktatáshoz kapcsolódó SAMR modellt is körbejárjuk cikkünkben, a gyűjtemény készítőjét is bemutatva. A lista linkje: – Az IKT és módszertani tanári szoba csoport több, mint 14 ezer fős. Itt osztotta meg pár napja a WEb 2.0 eszközök- 2017. ősz című gyűjteményét, azzal a hozzászólással, hogy talán már volt ilyen, most itt az enyém is. – 2011-ben pedagógia szakos bölcsész (ELTE/BA), majd 2013-ban okleveles kommunikáció és médiatudomány szakértő (BME/MA) végzettséget szereztem, melyet ösztöndíjas PhD-hallgatóként az ELTE PPK Neveléstudományi Doktori Iskolája követett (2013-2016). – Hogyan tervezi a gyűjtemény fejlesztését?

Triminos Trimino Trimino ist eine Variante des alt bekannten Domino-Spiels. In der hier vorhandenen Varianten müssen die Spielsteine so aneinander gelegt werden, dass aufeinander treffende Seiten zusammenpassen. Beispiele Hier sehen Sie Beispiele für die Verwendung des Trimino-Generators. Wenn Sie Fragen oder Anregungen haben, schicken Sie mir doch bitte eine Nachricht. Brainstorming and Voting Amazingly Easy. Free Online Tool | tricider 50+ app tanulásra, tanításra, vagy csak játékra Az első Android az oktatásban előadásomat még a Telenor Okostelefon Akadémia elődjén, a Telenor Android Workshopon, 2011-ben mutattam be. Azóta elrepült az idő, képzés van az egyetemen, s rengeteg helyen beszéltem már a témában. Azonban az alkalmazásokat, amikről beszéltem, még csak a prezentációban linkelve voltak megtalálhatók, illetve 1-1 appról írtam már itt a blogon. Most egy listába összeszedtem azokat az appokat, amikről beszéltem előadásban vagy az órán. utolsó frissítés: 2018. 10. 25. Matematika Paperama The app was not found in the store Eredendően a Slice.it alkalmazással indult ez a gyűjtemény. Einstein’s Riddle Logic Puzzle Ismeritek a kié a hal? Clever Blocks A Clever Blocks lényege, hogy egy lapra úgy helyezzük fel a kis Tetris darabkákat, hogy azok kitöltsék a lapot. Binary Fun A kettes számrendszerre mindenki úgy gondol, hogy az valami borzasztó dolog. Divisor Oszthatóság gyakorlására érdekes és játékos alkalmazás. Hasonló a Div puzzle Prime Factors Martian Multiples Wolfram|Alpha

QR Code Generator – create QR codes for free (Logo, T-Shirt, vCard, EPS) ClassDojo A ClassDojo-ról, mint annyi minden másról, Tanbácsitól hallottam. Tanbácsi remek előadásokat tart konferenciákon, jelen van a Twitteren, Preziben szerkeszt tananyagot, blogot ír vagyis igazi IKT-t használó pedagógus. (Nem merem digitálisnak titulálni, hiszen egy konferencián megegyeztünk, hogy digitális pedagógus "nincs".) A ClassDojo, ahogy én látom, tulajdonképpen egy virtuális osztályterem, jópofa szörnyecskékkel. A pedagógus regisztrál, a szokásos módon kap egy visszaigazoló e-mailt a postafiókjába és máris használhatja a rendszert. Ha a saját profilunkat már "eligazgattuk", akkor nekikezdhetünk osztályunk megalkotásának. A kiválasztott jeleket kicsinyítve kinyomtattam, lamináltam őket, így névjegykártyájuk is lett a gyerekeknek. Ha belépünk a fiókunkba, a kezdő oldalon találunk egy kis videót, amely ugyan angolul, de nagyon látványosan igyekszik elmagyarázni a gyerekeknek, hogy mire is jó nekik ez a program. Ugyanitt, az osztály szerkesztésénél adhatjuk meg értékelő mondatainkat.

Classdojo - ismertető Erről a programról mindig a Harry Potter sorozat jut az eszembe. Még diákként olvastam, és akkor nagyon élveztem, tanárként újraolvastam, és még mindig imádtam. Amit a leginkább szerettem, az a pontrendszer volt, és hogy milyen jó lenne, ha létezne. Sokat nem is kellett gondolkodnom, mert akkor rájöttem, hogy amin én gondolkodtam, mások már használják - ez a Classdojo. Az oldalra bejelentkezhetünk mint tanárok, diákok vagy szülők. Ezzel a programmal a diákok otthonról távol töltött órái jobban átláthatóak a szülők számára. A Classdojo játékossága (gamifikáció) - a kis szörnyes logók, a pontrendszer miatt a diákok is jól viszonyulnak a rendszerhez. Mit csinálhatunk? De ha megunnánk a kis szörnyes képeket, akkor feltölthetünk igazi képeket is. Használható: webböngésző segítségével (okostelefon, számítógép, tablet etc), alkalmazásként.Miért ajánlom?

Chwazi Finger Chooser – Alkalmazások a Google Playen Como funciona? Primeiro, configure quantos dedos quer escolher ou quantos grupos quer formar, depois é só colocar os dedos na tela e esperar. Chwazi vai fazer sua escolha automaticamente. Esqueça "dedos" ou "dois ou um", "par ou ímpar" é coisa do passado. Chwazi é a uma forma divertida e interativa de escolher aleatoriamente alguém de um grupo de pessoas. Note que a quantidade máxima de dedos suportada pelo Chwazi são 32. Créditos Especiais para:Ivan SeidelCesar BarsceviciusArthur Sacek (Arte da Logo)Lucas Côrtes (Efeitos sonoros) Hogyan működik? Felejtsd "ujj" vagy "két, illetve egy", "páros vagy páratlan" a múlté. Chwazi egy szórakoztató és interaktív módon véletlenszerűen válassza valaki egy embercsoport. Megjegyezzük, hogy a maximális számú ujjak 32 által támogatott Chwazi Entretando, ez a szám van korlátozva a készülék által használt, rendszerint között mozog 5 és 10 ujját. Különleges hitelek:Ivan SeidelCesar BarsceviciusSacek Arthur (Art Logo)Lucas Cortes (Sound Effects)

321 Free Tools for Teachers - Free Educational Technology Jacob Lund/Shutterstock.com Summary: Would you be interested in the ultimate list of free tools for teachers? At the following post you will find 324 Free Tools for Teachers separated in 18 educational technology categories. Enjoy! Free Educational Technology for Teachers Do you support Free Technology for Teachers? I am a great supporter of Free Educational Technology. 19 Free Tools To Create Infographics For Teachers amCharts Visual Editor This editor allows you to use amCharts as a web service. 19 Free Text To Speech Tools For Teachers AnnouncifyListen to your web. Listen Text-to-Speech Voices with the Right Authoring Tool Vendor Find, choose and compare the top eLearning Authoring Tool Companies featuring Text-to Speech Voices! 21 Free Digital Storytelling Tools For Teachers AnimotoUnlimited Videos For Educators. 15 Free Podcast Tools For Teachers 28 Free Survey, Polls, and Quizzes Tools For Teachers addpollThe easiest way to create polls, surveys and html forms... on the web.

Related: