background preloader

Szülőknek

Facebook Twitter

Közösségimédia-tájékoztatók felnőttek számára – Modern Iskola. Számos kutatás és tanulmány igazolja, hogy miért nem jó magukra hagyni a gyerekeket a virtuális közösségekben.

Közösségimédia-tájékoztatók felnőttek számára – Modern Iskola

Ez annál is inkább gondot jelent, mivel a szülők és fiatalok médiahasználati szokásai a tapasztalatok szerint annyira különböznek, hogy a szülők sok esetben nem is hallanak azokról a platformokról, amelyeket a gyermekik használnak. Természetesen az sem ritka, hogy nem értik ezek funkcióit – ennek megfelelően az esetleges regisztráció következményeit (vagy akár veszélyeit) sem.

Még a tájékozottabb szülőktől sem várható el az egyes platformok ilyen mélységű ismerete, adott esetben „összehasonlító elemzése”. Ebben segítenek a Magyarország Digitális Gyermekvédelmi Stratégiája és a Budapesti Corvinus Egyetem Kommunikáció és Médiatudomány Tanszéke által összeállított tájékoztatókat, melyek könnyen áttekinthető, egységes és gyakorlatias szempontrendszer alapján tájékoztatnak: Gyerekjogok járványhelyzetben:Összefoglaló a törvényi változásokról. Az elmúlt napok járványügyi intézkedései számos gyermekjogi területet érintettek, az oktatás, felvételik, gyermekvédelem terén.

Gyerekjogok járványhelyzetben:Összefoglaló a törvényi változásokról

Digitális Gyermekvédelem. Linkek – A nők joga. Magyarul elérhető honlapok NANE Egyesület honlapja és segélyvonali elérhetősége NANE Egyesület szervezeti Facebook oldala.

Linkek – A nők joga

Patriarchátust Ellenzők Társasága. Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen - NANE. Gyermekjogi Alapítvány. Mindig van hová fordulnod, ha bajban vagy! - Yelon. Vannak olyan problémák, nehézségek, amikkel egyedül maradunk.

Mindig van hová fordulnod, ha bajban vagy! - Yelon

Ilyenkor nehéz megnyílni valakinek, legyen szó barátról vagy egy bizalmas felnőttről. Lehet, hogy azért, mert olyan súlyos terhet cipelünk magunkkal, amit szégyellünk, vagy ami miatt félünk. Az is megtörténhet, hogy védeni szeretnénk valakit. Vagy az is előfordulhat, hogy nincs kivel megosztani, vagy csak egyszerűen nem megy és kész. Ilyenkor tényleg elszigetelődhetünk a külvilágtól, és kilátástalanná válhat a helyzetünk. Hova fordulj a bajban? - UNICEF. Gyermekjogi tanácsadó chatbotot indít a Hintalovon Alapítvány. Robot segít a gyermekjogi kérdésekben: 0-24 elérhető gyermekjogi chatbotot indít a Hintalovon Alapítvány A gyerekek joga sokféle módon sérülhet és gyakran sérül is.

Gyermekjogi tanácsadó chatbotot indít a Hintalovon Alapítvány

Ma Magyarországon minden harmadik gyermek szülei elválnak; a válások negyedében nem születik egyezség, így a kapcsolattartás, a gyerek lakóhelye és nevelése folyamatos konfliktusok forrása. Minden tizedik gyerek bántalmazás, erőszak áldozatává válik; és több mint 24.000 gyerek él családon kívül állami gondoskodásban, akiknek képviseletét országosan csupán 23 gyermekjogi képviselő látja el. A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány mesterséges intelligenciára épülő új, ingyenes szolgáltatása bárki számára a nap 24 órájában elérhető segítséget nyújt gyermekjogi kérdésekben. A gyermekvédelemben és a jogi tanácsadás területén úttörő kezdeményezés a hintalovon.hu oldalon található, ahol bárki felteheti gyermekjogi kérdését az Alapítvány Tanácsadó Robotjának.

Mesterséges intelligencián alapuló tanácsadó robot segít a válaszokban. Mindig van hova fordulnod, ha bajban vagy! - Yelon. Biztonságos internethasználat 7 lépésben. A nyugi-doboz is segíthet - Ne szorongj! - Gyermekkori szorongás és oldása. Sokszor elgondolkodtál már azon, hogyan segíthetnél gyermekednek, mikor fél, szorong?

A nyugi-doboz is segíthet - Ne szorongj! - Gyermekkori szorongás és oldása

Már annyi mindent kipróbáltatok, és bizony egy idő után már semmi nem működött? Tornázz a plüssöddel - játékos torna gyerekeknek. Bármikor elérhető kulturális tartalmak - Film, könyv, újság, múzeum. Egy ideig elmaradnak a nyilvános kulturális események, vagy csak zárt ajtók mögött rendezik meg.

Bármikor elérhető kulturális tartalmak - Film, könyv, újság, múzeum

Néhányat otthonról is követhetünk, de elérhetővé vált sok értékes anyag is, amiket bármikor megnyithatunk online felületeken. Hoztunk néhány nézni-, olvasni- és hallgatnivalót. Film Online Filmklasszikusok: a Nemzeti Filmintézet válogatásában összesen 90 irodalmi adaptáció, történelmi film, ifjúsági, animációs, rajz-, mese- és dokumentumfilm szerepel, ingyenes online hozzáféréssel segítenek a digitális oktatáshoz és az otthon maradni kényszerülők tartalmas szórakozásához. A Nemzeti Filmintézet Youtube-csatornáján régi filmhíradók segítségével utazhatunk vissza az időben. A Magyar Filmadatbázis 100-as listáján különleges és klasszikus filmek érhetők el. MTVA archívum: Az elmúlt 60 év legnépszerűbb műsoraiból készítettk válogatást az m3.hu oldalon: sorozatok, filmek, klasszikusok reklámok nélkül, ingyenesen, hétről hétre frissülő tartalommal.

Megmozdult az ország: 13 + 1 ingyenes lehetőség, hogy könnyebb legyen a bezártság! Van, aki a szállodáját ajánlotta fel a vírus elleni védekezésre, mások a bevásárlásban segítik a rászorultakat, ingyenessé vált számos digitális oktatási anyag, könyvekhez és kulturális élményekhez juthatunk hozzá fizetség nélkül…

Megmozdult az ország: 13 + 1 ingyenes lehetőség, hogy könnyebb legyen a bezártság!

3 pszichológiai módszer, ami segít az otthoni megküzdésben. Vannak introvertált személyiségek, akik amúgy is kevésbé szeretnek otthonról kimozdulni, nekik kevésbé megterhelő mentálisan a jelenlegi helyzet.

3 pszichológiai módszer, ami segít az otthoni megküzdésben

Az extrovertált embereknek bizonyosan jobban hiányzik a társasági lét, ők hajlamosak nehezebben viselni, hogy otthon kell maradniuk. Mindkét típusra igaz azonban, hogy a bezártság, az összezártság, a családon belül konfliktusokat szülhet. Így van ez a szülő-gyermek kapcsolatban is, főleg, ha a szülő saját maga is nyomásként éli meg gyermeke iskolai feladatokban való eredményességét. Bartos Erika Official. Beszéljünk_a_koronavírusról.pdf. 123FUZET GROW FORBES final. Spiribuuu. Szakmai anyagok – gyermekjogiegyezmeny.hu. A Gyermekjogi Egyezmény egyes klasztereihez kapcsolódó szakmai anyagokat gyűjtöttük össze, abban bízva, hogy a szakemberek számára segítség lesz mindennapi munkájuk során.

Szakmai anyagok – gyermekjogiegyezmeny.hu

A 30 éves Gyermekjogi Egyezmény tiszteletére az Alapvetõ Jogok Biztosának Hivatala 2019-ben publikálta kiadványát, mely hiánypótló kötet az Egyezmény egyes cikkeihez kapcsolt szakmai anyagokkkal. A Hintalovon Alapítvány 2016 óta minden évben átfogó vizsgálatot ad ki azokról a gyermekjogi eseményekről, amelyek képet adnak a jogszabályi változásokról, a statisztikákról, a gyermekjogok érvényesüléséről és nem utolsósorban arról, hogy milyen gyermekjogi témák uralták a közbeszédet – azaz hogyan gondolkodunk mi, felnőttek a gyerekekről. Online diafilmajánló, családi szórakozás klasszikus megoldással.

Online is elérhető a gyereknek szóló víruskötet - Könyvkultúra Magazin. Emlékerdőt kap a nagy vadász-mesemondó Pihenőhely és emlékoszlop is létesül a vadász-író, Kittenberger Kálmán emlékére Velence nem alkuszik „A Velencei Filmfesztivált nem helyettesítheti egy online esemény” Egyszer talán mégis vége lesz... Papírszínház. Pagony. Életmentő mesék karantén idejére gyerekeknek és felnőtteknek is. Az idő természetéről Huszonegy napja három nagykamasszal múlatom az időt a lakásunkban. Mindannyian eléggé betegek voltunk már a vesztegzár előtt is. (Szerencsére nem koronavírus.) Három hét hosszú idő, de azóta gyakorlatilag nem volt köztünk komolyabb nézeteltérés.

(Előtte se nagyon.) Amíg kicsik voltak a gyerekeim, a mesék határozták meg a mindennapjainkat Gyakorlatilag az életünk alapja volt a közös mese. Könyveink -BOOKR Kids. Járvány társasjáték - Fehér Sólyom Kiadó. 15 mód arra, hogy kimutassuk a szeretetünket a gyerekek felé.