background preloader

Metodologia projectes

Facebook Twitter

Cbasiques. Projecte Pedagògic - Inspira Secundària. Aquesta pàgina està en construcció.

Projecte Pedagògic - Inspira Secundària

Una reflexió sobre el treball per projectes. PERRENOUD, Ph.

Una reflexió sobre el treball per projectes

El treball per projectes. El treball per projectes... des de la pràctica Modalitat: CursAdreçat a: Professorat d’Educació Infantil i Primària Presentació: Treball per projectes: com sabem que un projecte, és un bon projecte.

El treball per projectes

El grup de mestres que formem part del grup, farem créixer un projecte que ens permeti reflexionar sobre la nostra pràctica. Com ens podem imaginar una escola que aprèn? Ponència “Treball per Projectes” a Novadors14. Novadors és una dinàmica associació de professorat entusiasmat i molt, molt treballador.

Ponència “Treball per Projectes” a Novadors14

Les TIC, la millora educativa i el paper emancipador de l’educació són els eixos (no per aquest ordre) que travessaren les XI jornades (julio 2014) en les que vaig presentar la ponència “Treball per projectes”, que més que una ponència era un taller on es demanava als participants aprendre sobre el treball per projectes treballant per projectes en l’elaboració d’una activitat de treball per projectes. Una descripció més àmplia de l’activitat al blog Àmbit Científic. Comparteixo els materials: Vídeo de la ponència Presentació de suport. Publicaciones Editorial Graó. Libros y revistas de pedagogía. 15 avantatges indiscutibles de treballar per projectes I natibergada.cat. Avui en dia és un gran repte que els alumnes s’impliquin i es motivin per treballar a l’escola.

15 avantatges indiscutibles de treballar per projectes I natibergada.cat

Sembla que mestres i alumnes no parlem el mateix idioma. En aquest article vull parlar-te del treball per projectes, una metodologia que defenso molt i que considero que és el gran remei que necessiten les nostres escoles. Aquesta metodologia de treball ajuda als alumnes a aprendre a aprendre, els motiva a descobrir i, el més important, aconsegueixen un aprenentatge significatiu. DAMU - Ús didàctic de l'aula de música amb suport TAC. L'objectiu d'aquest apartat és relacionar les TAC aplicades a l'àrea de música amb altres àrees o disciplines per tal de realitzar conjuntament un treball per projectes.

DAMU - Ús didàctic de l'aula de música amb suport TAC

Aquest projecte pot implicar a un curs, a un cicle o a tota l'escola. A través del programa Punto y Tono, que interrelaciona música i dibuix, podeu treballar conjuntament amb l'àrea de visual i plàstica l'obra d'un pintor. Cal escollir obres que puguin ser fàcils de dibuixar a través de l'ordinador, com per exemple Blue Star de Joan Miró, Quadres amb cercles concèntrics de Kandinsky, el Quadre nº 2 de Mondrian… Després d'escollir i treballar el quadre a plàstica, a música es pot veure "com sona".

Feu clic a Herramientas perquè apareixin les eines de dibuix. 234257 memoria. TFG. La contribució del treball per projectes a la motivació de l'alumnat by Olga Maya on Prezi. ABP–PBL. Xidapp. 1reducacio. GUIX 325 04elsprojectes. Project-Based Learning. Ments curioses. Treball per projectes. Perspectiva_escolar. El compromís ètic del professorat - Senderi. Mia Balsells, Raül Manzano i Fanny Majó.

El compromís ètic del professorat - Senderi

Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya “Només si ets exigent amb tu mateix i respectuós amb els altres seràs veritablement lliure”. Miquel Martí Pol L’origen del projecteDurant l’assemblea de la Federació de MRPC el grup de mestr@s del Ripollès va manifestar el desig de reflexionar sobre l’ètica del professorat. Aquesta proposta ràpidament va agradar a la majoria d’assistents. A partir d’un document inicial havíem de reflexionar sobre quina ciutadania estem formant en els centres educatius i com volem formar en el nostre context socioeconòmic local i global. El desenvolupament del projecte en diverses fases En la primera fase del projecte es va crear un grup de treball, que es va convertir en l’equip impulsor del projecte, definint el document inicial, sobre el qual més tard es van basar els debats.

En una segona fase es van generar espais de treball compartit a tot el territori català on hi havia la presència d’algun MRP. El model esgotat de secundària en l'escola conservadora pública i l'horitzó dels jesuïtes · FMRPC. Publi­ca­ció extreta del Diari de l'Edu­ca­ció, escrita per en Xavier Mar­tí­nez-Celor­rio Cer­tes esco­les i ins­ti­tuts públics tiren enda­vant pro­jec­tes inno­va­dors gai­rebé de forma clan­des­tina, tan per ser poc cone­guts com per haver d'esqui­var el con­trol res­tric­tiu del Depar­ta­ment d'Ense­nya­ment.

El model esgotat de secundària en l'escola conservadora pública i l'horitzó dels jesuïtes · FMRPC

El model pro­duc­tiu capi­ta­lista d'avui està molt unit al model de con­sum i força tots els agents pro­duc­tius a inven­tar nous pro­duc­tes i crear noves deman­des de forma més ràpida que els com­pe­ti­dors. Jornada Treball per projectes. Jornada d'Infantil (3-6) i Primària Lloc: Edifici de Rosa Sensat (Avinguda de les Drassanes, 3, Barcelona)

Jornada Treball per projectes

Projecte Pedagògic. A Educació Primària compartim amb Educació Infantil i Secundària els objectius fonamentals en l’àmbit de formació personal.

Projecte Pedagògic

Ens proposem que els nostres alumnes puguin desenvolupar les capacitats pròpies a través i per a l’aprenentatge, que siguin capaços de ser crítics, de compartir, de cooperar amb els seus iguals i i d’adaptar-se a l’entorn social proper basant-se en la pau i el respecte. A primària, pel que fa als aprenentatges del currículum, se segueix l’organització de l’etapa per cicles: cicle inicial, cicle mitjà i cicle superior.

En el Cicle Inicial es prioritzen dos blocs d’aprenentatge que seran la base de tota la Primària: els hàbits de treball, sumats als personals i l’aprenentatge i consolidació de la lectoescriptura. Aplicació didàctica de les TIC en el treball per projectes d by Alícia Martí on Prezi. Memoria-projecte-innovacio-docent. Adéu a les assignatures: el treball per projectes convenç cada cop més escoles. Classe de Tercer d’ESO a l’institut de Sils. Què prefereixes, escoltar tota la mitologia grega clavat al pupitre de la mà de la teva professora, o descobrir el món dels herois i els mites a partir de la seva recerca en la música, la literatura i l’art contemporanis?

No responguis encara. Què et vindria més de gust, tornar del pati i que t’expliquin en dues sessions d’una hora l’evolució dels primers habitants de la terra, o que tu i els teus companys us llanceu a defensar -amb argumentació científica- el jaciment que teniu al poble veí, sembla ser que amenaçat per un pilotasso immobiliari? “Home, preferim treballar amb projectes que ens ajuden a aprendre coses que ens serviran per la vida real, i que ens motiven.

Són reptes”, apunta un dels alumnes de Quart d’ESO de l’institut de Sils (Girona). Però, com s’ho fan a Sils? A l’institut de Sils van tenir la sort de començar de zero. En la seva creuada contra els janets, a Sils van trobar un clar aliat en el treball per projectes. Qualsevol. Grup de treball: Els projectes de treball a l'aula (grup 1) Presencial 35 euros Preu per a antics membres del grup i exalumnes FUB: 30 euros 24 d'octubre21 de novembre23 de gener20 de febrer16 d'abril Dissabtes, de 9.30 h a 13.30 h. 5. TREBALLAR PER PROJECTES. Dimecres, 30 de juny tarda Sessió 1: De les 16 – 17,45 ESCOLA ARRELS DE SOLSONA Sessió 2: De les 18,15 – 20 ESCOLA SANT JORDI DE LLEIDA Dijous, 1 de juliol matí Sessió 3: De les 9 – 11,30 ZER GUICIVERVI (L’URGELL) Sessió 4: De les 12-14,30 INSTITUT L’ESTATUT DE RUBÍ Divendres, 2 de juliol matí Sessió 5: De les 9 – 11,30 Escola MONT-ROIG DE BALAGUER Sessió 6: De les 12 – 14,30 Escola DE RELLINARS Sessió 1: Documental «Naixement de Solsona»FORMADORES: Maria Teresa Viladrich i Nadal i Montse Codina i Tristany DESCRIPCIÓ: La idea és treballar la història de Solsona d’una manera motivadora, engrescadora i vivencial, on tots els alumnes, amb les seves peculiaritats, puguin aprendre els fets produïts en els segles que volem treballar per fer possible el naixement de la nostra ciutat.

Article-espais-guix-Rellinars. Un enfocament global de l'aprenentatge. VII Congreso Regional de Educación de Cantabria 28/04/2010 – Santander “El aula como espacio matemàtico de comunicación” Conferència de David Vilalta en les IV Jornades d’educació infantil de Benissa el 4 i 5 d’octubre de 2013.