background preloader

IKT FRITIDS

Facebook Twitter

QRkoder. Min bror, Mikael. How China Is Changing Your Internet.

Musik till IMovie

En liten bok om #nätkärlek. MovieStarPlanet Safety Online. Pokemon. Kallade skolkamrat "äcklig bög" på internet - döms för förolämpning. När tonårspojken gick i nionde klass om berättade han att han är bisexuell.

Kallade skolkamrat "äcklig bög" på internet - döms för förolämpning

Han blev trakasserad för detta och två skolkamrater skrev bland annat könsord och "äcklig bög" om honom på internet. De döms nu för förolämpning till 2 000 kronor i böter vardera och totalt 5 000 kronor i skadestånd. De båda 16-åringarna åtalades vid Malmö tingsrätt. Matematik- och språkverkstaden på Dalhemsskolan – Tillsammans, konkret, utmanande, modernt med språket som grund! Digitaliseringen av fritidshemmet - Väsby Lärlabb. Digitaliseringen av fritidshemmens verksamhet är en fråga som länge varit i skymundan – men nu är det förändring på gång.

Digitaliseringen av fritidshemmet - Väsby Lärlabb

Den kommande nationella satsningen på skolans digitalisering är förstås en avgörande drivkraft. När Skolinspektionen granskade fritidshemmens verksamhet 2010, var den sammanfattande slutsatsen att det pedagogiska uppdraget måste tas på större allvar och att pedagogerna måste bli bättre på att utmana och ge stöd åt barnens tänkande och känslomässiga utveckling. Skolinspektionen förvånades också över att it och digitala medier endast hade en marginell roll i den pedagogiska verksamheten, trots att de har en central roll i barnens liv. Ett viktigt skäl till detta var sannolikt att de flesta pedagoger saknade den kompetens som krävs. De datorer som fanns användes nästan uteslutande till att spela spel, och flera fritidshem konstaterade att man avsiktligt sagt nej till digitala aktiviteter “eftersom barnen har fullt upp med detta hemma”.

The 12 Apps That Every Parent Of A Teen Should Know About. The Huffington Post – Ann Brenoff Not everything online is evil, nor does danger lurk behind every new app that comes to market.

The 12 Apps That Every Parent Of A Teen Should Know About

But keeping up with your teens’ and preteens’ online activities is much like trying to nail jelly to the barn door — frustrating, futile and something bound to make you feel inept.

Nätsmarta Förebyggande

Linnea och Stina. Viralgranskaren. Friends. Surfa Lugnt. Händer på nätet :( Bildsökning Upphovsrätt. Retuschering Genus. No hate 4 nov. Juridik. APPAR Förskolan & skola. Garageband Green Screen podcast. Statensmedieråd. Skolverket. Dataspel som räddar världen. ”Jag är arg som fan.

Dataspel som räddar världen

Ni sa att jag inte längre skulle behöva leta efter högt belägen mark när det är översvämning. Men nu har jag en halvmeter – en halvmeter – vatten här hemma i min svävare. Så ni behöver komma hit genast och fixa det som är fel! Det här är helt sjukt!” Rösten på telefonsvararen låter arg och upprörd. . – När du lyssnar på röster från framtiden börjar du fundera. I februari i år lanserades ”FutureCoast” som går att spela gratis fram till slutet av april. Forskarbloggen vid Umeå universitet. Samhällsvetenskap I förra inlägget pratade jag om tid och datoranvändning.

Forskarbloggen vid Umeå universitet

Idag ska det handla om ett närliggande område – åldersgränser. Frågan om åldersgränser är en av de vanligaste frågor jag får till min frågelåda Net Nanny. What Is Social Media? Find out exactly what is social media... Klar med granskning av molntjänsten Office 365. Du är här:Hem → Press → Nyheter → 2014 → Datainspektionen klar med granskning av molntjänsten Office 365 28 april 2014 Myndigheten har undersökt hur Ale kommun avser att använda molntjänsten Office 365 i sin skol-, förskole- och fritidsverksamhet.

klar med granskning av molntjänsten Office 365

Granskningen visar att kommunen uppfyller kraven i personuppgiftslagen med ett undantag. Datainspektionen har granskat Ale kommuns planerade användning av Microsofts molntjänst Office 365. Ungar på Internet, nätetikett, källkritik. Legala handboken - En digital guide i internetdjungeln för lärare och studenter. Författarförbundet. Många hör av sig till Författarförbundet och undrar vad som gäller när man skall publicera sin första bok.

Författarförbundet

Här får du svar på de vanligaste frågorna om erbjudande av manus, författarens rättigheter, förlagets åtaganden, royalty etc. Steg 1: Att skicka ditt manus till förlag. Teaching English: séquence be websmart. Datorer gör ingen skillnad. Skolverket ska till våren föreslå två nationella IT-strategier för skolan, vilka ska bidra till ökad måluppfyllelse och likvärdighet genom att den strategiska potential som IT har tillvaratas i hela skolväsendet.

Datorer gör ingen skillnad

Frågan är central för IT- och telekombranschen, inte minst baserat på dess stora behov av framtida arbetskraft med hög digital kompetens. I vårt bidrag till Skolverkets arbete lyfter vi fram tre områden som vi ser är särskilt viktiga att prioritera för att de nationella strategierna ska bli framgångsrika och få direkt och långsiktig verkan för svensk kompetensutveckling och konkurrenskraft: Ett digitalt rektorslyft.

Laholm Skoldatatek. På www.iktsidan.com hittar du tips, trix, appar och annat för lärare genom QR koder.

Laholm Skoldatatek

Det är Tove Andersson, IKT pedagog i Lysekil som ger ett nytt tips varje dag. i-nigma och QR reader är två appar du kan använda om du vill scanna av QR koderna och ta del av Toves tips. Vill du lära dig att använda QR koder i skolan eller förskolan? Här kan du läsa mer om hur du kan göra QR-koder och vad du kan använda QR-koder till. Det är Tove Andersson, Lysekils kommun som har skrivit ”steg för steg” beskrivningar hur du kan göra för att skapa QR koder.Du behöver apparna:Pic Collage, Croak.it (bilder ovanför) och QR Reader, alla de tre apparna är i dagsläget gratis.Här nedanför hittar du Toves ”Steg för steg” beskrivningar till hur du gör:QR-koder steg för steg (del 2 förskola/skola).QR-koder utvecklar lärandet i förskolan (del 1).QR-koder i skolan ger lust och nyfikenhet (del1).

Internetguider. Apparna unga flockas runt. SVD ERBJUDANDE DIGITALA TJÄNSTER SVD SURF.

Apparna unga flockas runt

La pub qui cartonne actuellement en Inde. - BusinessFlood.com. Spel som tränar hjärnan. Spel som tränar hjärnan.