background preloader

Iidapaukku

Facebook Twitter

Sipilän pihassa ei näy turvapaikanhakijoita - IL-TV. Antaako Sipilä kotinsa turvapaikanhakijoille? SPR: Ei riitä, että tarjouksen tekee mediassa. Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) syyskuinen tarjous siitä, että hän on valmis antamaan Kempeleen-kotinsa turvapaikanhakijoiden asuinpaikaksi, on yhä voimassa, kerrotaan pääministerin esikunnasta.

Antaako Sipilä kotinsa turvapaikanhakijoille? SPR: Ei riitä, että tarjouksen tekee mediassa

Syksyllä annettu tarjous on edelleen voimassa. . – Riina Nevamäki Sipilä julkisti tarjouksensa näyttävästi Ylen Ykkösaamussa syyskuun alussa. Sipilä kertoi suorassa televisiohaastattelussa, että hänen Kempeleen-kotinsa vapautuisi vuodenvaihteessa ja se annettaisiin tuolloin turvapaikanhakijoille. Sipilä halusi tuolla eleellä rohkaista jokaista suomalaista avaamaan kotinsa turvapaikanhakijoille. – Syksyllä annettu tarjous on edelleen voimassa, Sipilän poliittinen erityisavustaja Riina Nevamäki sanoo nyt. Tutkimus: Yli puolet kansalaisista näyttää vihreää valoa perustulolle. Kunnallisalan kehittämissäätiön teettämässä tutkimuksessa perustuloa kannattaa 51 prosenttia vastaajista, kun sitä puolestaan vastustaa 23 prosenttia kyselyyn vastanneista.

Tutkimus: Yli puolet kansalaisista näyttää vihreää valoa perustulolle

Selkeä enemmistö (68 %) uskoo, että perustulon avulla olisi helpompi lähteä yrittämään, jos epäonnistumisen seurauksina eivät olisi taloudelliset vaikeudet. Kannatusta löytyy kaikista väestöryhmistä, mutta eniten yrittäjistä, työttömistä ja opiskelijoista. 63 prosenttia vastaajista on sitä mieltä, että perustulo myös mahdollistaisi nykyiseen sosiaaliturvaan liittyvän byrokratian purkamisen. 60 prosenttia tutkimukseen osallistuneista yksinkertaistaisi tukijärjestelmää.

Enemmän kuin kaksi kolmesta (69 %) kuitenkin arvioi, että perustulon suuruus aiheuttaisi pysyvän riidan eri puolueiden välille. Lisäksi joka toinen uskoo perustulon mahdollistavan myös laiskottelemisen. Puolueittain tarkasteltuna perustuloa kannattavat eniten vasemmistoliittolaiset ja vihreät, kriittisimpiä ovat puolestaan kokoomuslaiset. Perussuomalaisaktiivi möläytti seksistisen kommentin - sosiaalinen media räjähti, puolue tyrmistyi. Viljelijät kehuvat: Suomessa on hyvä hallitus. Hallituskriisiin yritetään yhä etsiä ratkaisua – Valtioneuvostoon julistettu ”radiohiljaisuus” - Hallitus - Politiikka. Hallituspuolueet käyvät nyt sote-neuvotteluja isolla joukolla Valtioneuvoston linnassa Helsingissä.

Hallituskriisiin yritetään yhä etsiä ratkaisua – Valtioneuvostoon julistettu ”radiohiljaisuus” - Hallitus - Politiikka

Paikalla on HS:n tietojen mukaan lähes 30 neuvottelijaa. Hallituskriisi on käsillä, joten päävastuu neuvotteluissa on tietysti pääministeri Juha Sipilällä (kesk), valtiovarainministeri Alexander Stubbilla (kok) ja ulkoministeri Timo Soinilla (ps). Neuvottelujen on arvioitu kestävän myöhään. Vielä iltayhdeksältä ei ollut saatu mitään tietoa ratkaisusta. HS:n tietojen mukaan neuvottelut jatkuivat yhä.

Hallitus haluaa herättää keskustelua listavaaleista – koko vaalijärjestelmää pohditaan uusien maakuntavaalien takia. Hallitus on asettanut tiukan aikataulun uuden aluehallintouudistuksen läpimenolle.

Hallitus haluaa herättää keskustelua listavaaleista – koko vaalijärjestelmää pohditaan uusien maakuntavaalien takia

Poliittisen päätöksenteon toimivuutta ja vaalitapoja mietitään nyt pikavauhtia ministeriöissä, puoluetoimistoissa ja alueilla. Oikeusministeriössä on laadittu tausta-aineistoa, jota on jaettu puolueille luettavaksi. Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen (kesk.) myöntää, että ajatus listavaalista on putkahtanut esiin valmistelussa. Hänen mielestään listavaali soveltuisi EU-vaaleihin, vaikka muissa vaaleissa äänestettäisiin jatkossakin suoraan henkilöä. Ministeri Vehviläinen sanoo haluavansa avata keskustelun.

Politiikan hullu vuosi 2015 – Tärkeimmät tapahtumat, kummallisimmat käänteet 12 klikkauksella. Hallitus pyrkii petraamaan lepsua lainvalmistelua. Paljon kritiikkiä lainvalmistelun heikosta laadusta saanut hallitus pyrkii parantamaan otettaan perustamalla lainsäädännön arviointineuvoston.

Hallitus pyrkii petraamaan lepsua lainvalmistelua

Perustamisvaiheessa arviointineuvosto keskittyy hallituksen esitysten talousvaikutusten arviointiin, mutta jatkossa arvioinnit voivat koskea myös muita vaikutuksia. Neuvosto ottaa kantaa esitysluonnosten perustelujen kestävyyteen ja esitettyjen johtopäätösten uskottavuuteen. Arviointineuvosto valitsee ne hallituksen esitykset, joista se antaa lausuntonsa. Lausunnot ovat julkisia. Säädösten tultua voimaan neuvosto voi myös arvioida, ovatko lainsäädännön vaikutukset toteutuneet arvioiden mukaan. Neuvosto tulee koostumaan puheenjohtajasta ja kahdesta varapuheenjohtajasta. Sipilä: Lisäleikkaukset uhkaavat jos kilpailukyky ei parane. Kansa tykkää: Oppositio ruoskii hallitusta kyselytunnilla, sanan säilä viiltää täysistunnossa. Hallituksen grillaaminen eduskunnan kyselytunnilla kiinnostaa opposition lisäksi myös kansaa.

Kansa tykkää: Oppositio ruoskii hallitusta kyselytunnilla, sanan säilä viiltää täysistunnossa

Syksyllä katsojia veti eniten 5. marraskuuta hallituskriisin aikaan lähetetty kyselytunti, joka keräsi 353 000 yleisön. Opposition piti päästä kyselemään sotesta, mutta sen sijaan pääministeri Juha Sipilä (kesk.) otti kantaa Postin työehtokiistaan. Toiseksi seuratuin oli marraskuun 26. päivän lähetys, jolla oli vain tuhat katsojaa vähemmän. Oppositio tivasi hallitukselta eläkkeensaajien asumistuen leikkauksesta. Kolmanneksi suosituimmaksi nousi joulukuun 3. päivän kyselytunti, jolla valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) pyysi eduskunnalta anteeksi osakkeiden hallintarekisteristä kertomiaan virheellisiä tietoja. Tällä hallituskaudella kyselytunnit ovat keränneet yhteensä yli 4,7 miljoonaa politiikasta kiinnostunutta suomalaista television ääreen. Netissä eniten katsojia kiinnosti 22. lokakuuta lähetetty kyselytunti ja täysistunto.

Hallituksen tempoilu riepoo suomalaisia - katso paljastavat grafiikat. Sosiaalipsykologit neuvovat kirjeellä pääministeri Sipilää suhtautumisessa maahanmuuttoon - Politiikka. Sosiaalipsykologit neuvovat kirjeellä pääministeri Sipilää suhtautumisessa maahanmuuttoon Joukko sosiaalipsykologian professoreita on lähettänyt pääministeri Juha Sipilälle (kesk) ja eduskunnalle avoimen kirjeen, jossa he antavat neuvoja pakolaiskriisin käsittelyyn. ”Valtaväestön suhtautuminen maahan tuleviin pakolaisiin ja laajemmin ryhmien väliset suhteet kuuluvat ilmiöihin, joita sosiaalipsykologit ovat tutkineet jo vuosikymmeniä”, he perustelevat kirjettään.

Sosiaalipsykologit neuvovat kirjeellä pääministeri Sipilää suhtautumisessa maahanmuuttoon - Politiikka

Professorien mielestä poliitikkojen ja mielipidejohtajien on annettava selviä vastauksia ja ratkaisuja ”epävarmuuden ja vihan vähentämiseksi”. He myös paheksuvat sitä, että pakolaiskeskustelusta yritetään hyötyä poliittisesti. ”Kauhukuvia lietsomalla lisätään suomalaisten kielteistä suhtautumista pakolaisiin. Tutkimustietonsa perusteella sosiaalipsykologit ottavat kantaa maahanmuuton puolesta. Laakso sanoo, että jos kotoutuminen onnistuu, maahanmuutosta tulee olemaan Suomelle enemmän hyötyä kuin haittaa. Pääministeri Sipilä Ylellä: Arvonlisäveron nosto olisi epäreilua vähäosaisia kohtaan - Juha Sipilä - Politiikka. Soini: Suomi ei ole enää houkutteleva turvapaikan­hakijoille – ”Matkalippuja jonotetaan kotiin” - Timo Soini - Politiikka.

Soini: Suomi ei ole enää houkutteleva turvapaikan­hakijoille – ”Matkalippuja jonotetaan kotiin” Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini on tyytyväinen siihen, että Suomi on pystynyt vähentämään houkuttelevuuttaan. ”Se näkyy. 1 500 irakilaista on palannut kotimaahansa ja matkalippuja jonotetaan kotiin”, Soini sanoi perussuomalaisten puoluetoimistolla tiistaina. ”Oleskelulupa määräaikaiseksi, perheenyhdistäminen kiristyy, sosiaaliturvajärjestelmä kiristyy.

Soini: Suomi ei ole enää houkutteleva turvapaikan­hakijoille – ”Matkalippuja jonotetaan kotiin” - Timo Soini - Politiikka

Kansanedustaja Laura Huhtasaari: Ihmisoikeudet eivät kuulu kaikille - Perussuomalaiset - Politiikka. Kansanedustaja Laura Huhtasaari: Ihmisoikeudet eivät kuulu kaikille Kansanedustaja Laura Huhtasaari (ps) on väsynyt ihmisoikeuksiin, sillä hänen mielestään niitä käytetään väärin.

Kansanedustaja Laura Huhtasaari: Ihmisoikeudet eivät kuulu kaikille - Perussuomalaiset - Politiikka

Näkökulma: Sipilän hallituksen ministerit valehtelevat suomalaisille päin naamaa. Hs. Hallitus hillitsee turvapaikanhakijoiden tuloa kymmenillä eri keinoilla Hallitus julkisti tiistaina laajan turvapaikanhakijoihin liittyvän ohjelman.

hs

Ohjelman tarkoituksena on hallituksen mukaan katkaista hakijoiden hallitsematon virta maahan, saada kustannukset hallintaan ja kotouttaa turvapaikan saaneet. Ohjelmaan kuuluu sisäministeri Petteri Orpon (kok) mukaan 80 eri toimenpidettä. Hallitus haluaa muun muassa panna turvapaikanhakijat töihin joko vastaanottokeskuksissa tai niiden sijaintikunnissa. Hallituksen mukaan esimerkiksi kotouttamisen toimenpiteiden vastineeksi hakijoiden pitäisi tehdä jotakin työtä. ”Se on parempi yhteiskuntarauhalle”, Lindström sanoi tiedotustilaisuudessa. Orpo, Lindström ja pääministeri Juha Sipilä (kesk) esittelivät ohjelman sisältöä tiedotustilaisuudessa tiistaina. Myönteinen turvapaikkapäätös ei ole vastedes pysyvä. ”Tässä betonoidaan, että oleskeluluvat ovat määräaikaisia”, Orpo sanoi.

Hallitus myös aikoo arvioida Afganistanin turvallisuustilanteen uudelleen. Sipilä vei hallituksen hajoamispisteeseen ja takaisin – kolmessa päivässä ehti tapahtua paljon - Hallituskriisi. Keskustan, kokoomuksen ja perussuomalaisten muodostama hallitus oli vähällä kaatua kuluneella viikolla keskustan ja kokoomuksen välille syntyneen sosiaali- ja terveysuudistuksen mallia koskevan riidan takia. Keskusta ajoi 18 sote-alueen mallia, mutta kokoomukselle olisi kelvannut enintään 12 aluetta. Hallituksen pakkolakien luonnoksesta poistettiin tärkeitä kohtia – ”Pimittäminen on varmaan suora termi tälle” - Talouspäätösten syksy.

Lausuntokierroksella olevasta pakkolakiesityksestä on poistettu aiemmassa versiossa olleet EU-oikeudelliset perustelut. Useiden oikeustieteen professoreiden mielestä hallituksen ”pakkolakeja” koskevaa lakiluonnosta ei ole valmisteltu asianmukaisella tavalla. Lausuntokierroksella olevasta lakiluonnoksesta on poistettu tärkeitä kohtia, jotka olivat vielä aiemmassa versiossa mukana. Osa professoreista pitää todennäköisenä, että vakavasti puutteellisen lainvalmistelun taustalla on poliittista ohjausta. Pakkolait leikkaisivat muun muassa lomarahoja 30 prosentilla. Lakien luonnosesitys tulee lausuntokierrokselta ensi keskiviikkona.

HS:n haltuunsa saamassa luonnoksen lausuntokierrosta edeltävässä versiossa perustellaan, miksi EU-oikeus ei lainkaan koske lomarahojen leikkausta. Perustelut keskittyvät muutamaan keskeiseen oikeustapaukseen sekä unionin työaikadirektiiviin. Siinä todetaan vain, että lomarahojen leikkaus on ongelmatonta EU-oikeuden näkökulmasta.