background preloader

HI7

Facebook Twitter

Erkka Mikkonen: Haluatko kuulla Venäjältä hyviä vai faktoihin perustuvia uutisia? MOSKOVA Kolme vuotta sitten katsoin itsestäni tehtyä tv-juttua (siirryt toiseen palveluun) venäläisellä Rossija-24-uutiskanavalla. – Hänen nimensä on päätynyt julkisuuteen kaukana imartelevasta yhteydestä, mutta sanaharkkojen säännöt ovat nämä: Jos et pidä sanaasi, olet hävinnyt, toimittaja juonsi.

Erkka Mikkonen: Haluatko kuulla Venäjältä hyviä vai faktoihin perustuvia uutisia?

Jouduin Venäjän valtion propagandakoneiston kynsiin sen jälkeen, kun kysyin lehdistötilaisuudessa ulkoministeriön tiedotusosaston päälliköltä Marija Zaharovalta Venäjän Tšetšeniasta raportoiduista homovainoista. Aiemmin samalla viikolla Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Ranskan presidentti Emmanuel Macron olivat nostaneet aiheen esiin presidentti Vladimir Putinin kanssa. Zaharovan mielestä asian kommentointi ei kuitenkaan kuulunut ulkoministeriölle, vaan minä politisoin sitä. Venäjän valtion kontrolloimassa mediassa minusta leivottiin sanansa syönyt pelkuri.

Huomio käännettiin taitavasti pois Tšetšenian seksuaalivähemmistöihin kohdistetusta järjestelmällisestä mielivallasta. Iranilainen musiikkipalvelu poisti naiset kaikkien levyjen kansikuvista - Nyt.fi. Ensi silmäyksellä Melovaz. vaikuttaa aivan tavalliselta musiikin suoratoistopalvelulta.

Iranilainen musiikkipalvelu poisti naiset kaikkien levyjen kansikuvista - Nyt.fi

Jotain musiikkiteollisuudesta kertoo se, ettei naisten häivyttämistä levyjen kansista aluksi oikein edes huomaa. Iraninlainen musiikkipalvelu Melovaz on nimittäin muokannut artistien levynkansia poistamalla kuvituksista lähes kaikki naiset. Kerry: Israel Can Either Be Jewish Or Democratic, It Cannot Be Both. 'Unprecedented': UN Finds US-Backed Forces Killed More Afghan Civilians Than Taliban and ISIS Did So Far in 2019. Kommentti: Perussuomalaiset hyppäsi Putinin kelkkaan – jopa Karjalan menetys näyttäytyy hyvänä asiana. Kommentti: Perussuomalaiset hyppäsi Putinin kelkkaan – jopa Karjalan menetys näyttäytyy hyvänä asiana Perussuomalaisten johtavilta poliitikoilta on viime päivinä kuultu niin paljon Venäjä-myönteisiä lausuntoja, että se on herättänyt jo puolueen kannattajienkin keskuudessa ihmetteleviä kysymyksiä: Onko Ps hypännyt Vladimir Putinin.

Kommentti: Perussuomalaiset hyppäsi Putinin kelkkaan – jopa Karjalan menetys näyttäytyy hyvänä asiana

Suomalaiset suhtautuvat Putiniin epäluuloisesti, mutta miehet uskovat hänen voimapolitiikkaansa enemmän kuin naiset. Suomalaiset ovat varsin yksimielisiä ainakin yhdestä asiasta.

Suomalaiset suhtautuvat Putiniin epäluuloisesti, mutta miehet uskovat hänen voimapolitiikkaansa enemmän kuin naiset

He eivät usko Venäjän presidentin Vladimir Putinin politiikkaan. Tämä käy ilmi Ylen Taloustutkimuksella teettämästä kyselystä. Vain kaksi prosenttia vastaajista koki, että Putin olisi tehnyt maailmasta turvallisemman paikan. Suomalaisten selvä enemmistö arvioi myös, että Putin on lisännyt vastakkainasettelua ja kärjistänyt kansainvälistä keskustelua. Putin saapuu pian Suomeen tapaamaan Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpia. . – Putinia ei nähdä minään rauhanlähettiläänä. Putin on ollut Venäjän presidenttinä tai pääministerinä joulukuusta 1999 lähtien. Vaikka Putinin valtakausi on ollut pitkä, vuonna 2014 alkanut Ukrainan sota ja Krimin miehitys ovat Lassilan mukaan todennäköisesti keskeisin asia, joka on vaikuttanut suomalaisten mielikuviin.

Why the world is worried about Turkey. Al Qaeda Won. This year marks the 17th anniversary of 9/11, an awkward number offering an awkward amount of hindsight.

Al Qaeda Won

The day is not quite memory, not yet history. Joona-Hermanni Mäkisen kolumni: Maailmanlopun kello näyttää kaksi minuuttia vaille keskiyön. Ilmastonmuutos on valtaosin rikkaiden aiheuttamaa.

Joona-Hermanni Mäkisen kolumni: Maailmanlopun kello näyttää kaksi minuuttia vaille keskiyön

Tämä pätee niin yksilöihin kuin valtioihin, kirjoittaa Joona-Hermanni Mäkinen. “Jääkaudesta ei ole pelkoa – lämpötilan uskotaan nousevan useita asteita vuoteen 2050 mennessä.” Otsikko voisi olla eiliseltä, mutta kyseessä on suomalaisakateemikkojen, Seppo Huovilan ja Raino Heinon, vieraskynä Helsingin Sanomista vuodelta 1979. Tiedeyhteisö oli jo tuolloin tiennyt hiilidioksidipäästöjen ja ilmaston lämpenemisen yhteydestä vuosikymmenten ajan. Linnuiksi naamioidut dronekamerat vakoilevat taivaalta ihmisten liikkeitä – Kiinan muslimivähemmistön kontrolli on kuin Orwellin painajaisesta.

– Sitä voi kuvailla yksinkertaisesti totalitaariseksi.

Linnuiksi naamioidut dronekamerat vakoilevat taivaalta ihmisten liikkeitä – Kiinan muslimivähemmistön kontrolli on kuin Orwellin painajaisesta

Näin toteaa Kiinan yhteiskuntaa ja politiikkaa tutkinut Turun yliopiston professori Lauri Paltemaa Kiinan muslimivähemmistöön kohdistuvasta valvonnasta, jota hallinto harjoittaa turvallisuuden nimissä. Totalitaarisuus tarkoittaa yksilönvapautta rajoittavaa vallankäyttöä, joka säätelee kaikkia elämän osa-aluita. Valvonta on ilmauksena jopa vähättelevä, sillä Kiina on mennyt ennennäkemättömän pitkälle vakoillakseen järjestelmällisesti omia kansalaisiaan teknologian avulla.

Maassa on kymmeniä tai satoja miljoonia kasvoja tunnistavia kameroita, älypuhelinten tietoliikenne on tiukasti rajoitettua ja sosiaalisen median käyttäjien tuottamaa sisältöä monitoroidaan kellon ympäri. Pettymys pyhällä maalla - Sunnuntai. Palestinians aren't pawns of Hamas. They want freedom, just like anyone else. Noura Erakat Brilliantly Responds To CBS News On Gaza And The U.S. Embassy Move.

The Middle East’s cold war, explained. Kun epätoivo muuttuu vaaralliseksi. Terrorismin torjunta lähtee tunteista. Vuonna 1971 Stanfordin yliopiston sosiaalipsykologi Philip Zimbardo päätti tehdä kokeen.

Terrorismin torjunta lähtee tunteista

Hän sulki yliopiston kellarikerrokseen pystytettyyn käyttäytymislaboratorioon 24 vapaaehtoista miesopiskelijaa, jotka psykologisten testien perusteella olivat tavallisia, tasapainoisia ihmisiä. Hän arpoi joukon kahteen ryhmään ja määräsi toisen jäsenet vangeiksi ja toisen jäsenet vanginvartijoiksi. Tarkoitus oli tutkia, miten normaalit ihmiset reagoivat valtasuhteisiin. Kahden viikon mittaiseksi suunniteltu koe piti keskeyttää kuuden päivän jälkeen, koska vartijoiksi osuneiden otteet kävivät liian julmiksi. Zimbardon koeasetelmaa on arvosteltu epäeettiseksi, eikä sitä tieteen nykynormeilla varmaan sallittaisikaan. Tässä on läksy terrorismista huolestuneelle maailmalle. Haussa oma merkitys Yllätys voi olla sekin, ettei uskonnolla välttämättä ole kovin suurta merkitystä radikalisoitumisessa.

Juuri sitä islamistiset terrorijärjestöt lupaavat. Viha vahvistaa vihaa Tässäkin piilee läksy. Lue lisää. Iran's Revolutions: Crash Course World History 226. The Middle East's cold war, explained. Tarina, joka ei ollut totta. Bill Browder's Senate Judiciary Committee Hearing Could Explain Anthony Scaramucci's Bizarre Behaviour. White House Meeting With Egypt’s Tyrant Highlights Key Trump Effect: Unmasking U.S. Policy. A history of global living conditions in 5 charts - Our World In Data. Luulitko osaavasi googlettaa? Lue ensin nämä 10 vinkkiä - Tietokoneet. Vaikka googlettaminen onnistuu hyvin ilman erityistaitoja, niin pienillä nikseillä ihminen voi tehostaa hakujaan selvästi.

Luulitko osaavasi googlettaa? Lue ensin nämä 10 vinkkiä - Tietokoneet

Tässä kymmenen vinkkiä, miten saat fiksumpia hakutuloksia. 1) Hae vain tietyltä sivustolta Tämä on yksi Googlen hakukoneen hyödyllisimmistä lisätoiminnoista. Haun voi kohdistaa tiettyyn sivustoon site:-lisämääritteellä. Le Monde diplomatique & Novaja Gazeta. Artikkelit lukiolaisille – JY YFI Maailmanpolitiikkakurssi 2017- Pekka Korhonen. Suomenkielisten artikkelien etsiminen tältä alalta osoittautui odottamattoman vaikeaksi.

Artikkelit lukiolaisille – JY YFI Maailmanpolitiikkakurssi 2017- Pekka Korhonen

Suomalaiset kyllä kirjoittavat kohtuullisen paljon, mutta tutkijakeskustelu on kansainvälistä ja tapahtuu siksi pääosin englanniksi, jopa Suomen ulkopolitiikankin osalta. Halusin myös varmistaa, että luettavan aineiston saa varmasti auki joka lukiossa ja joka kotona, joten luettavaksi valikoitui Ulkopoliittisen instituutin ja The Ulkopolitist-verkkolehden kommenttiartikkeleita. Melkein kaikki ovat varsin lyhyitä, mutta niitä on useita. Luettava sivumäärä on vähäisempi kuin yliopistolaisille ja artikkelit ovat vähemmän teoreettisia, mutta kyllä tämän perusteella kohtuullisen hyvän kurkistuksen yliopisto-opiskeluun saa. ROAR Magazine. This article has been translated into Turkish by the comrades at Fraksiyon.org.

Evoluutioteoria poistuu Turkissa koulujen opetussuunnitelmasta - Ulkomaat - Uutiset - MTV.fi. Urban Warfare Escalates in Turkey’s Kurdish-Majority Southeast - WSJ. Inside Tel Aviv's "Death to the Arabs" rally. Conflict in Israel and Palestine: Crash Course World History 223. The Israel-Palestine conflict: a brief, simple history. Israel kieltää maahan pääsyn Israelin tai sen tuotteiden boikottia kannattavilta – ihmisoikeusjärjestöt arvostelevat. Ihmisoikeusjärjestöt arvostelivat tiistaina Israelin uutta lakia, joka kieltää maahan pääsyn Israelin boikotoimista julkisesti kannattavilta ulkomaalaisilta. Israelin parlamentti hyväksyi kiistellyn lakiehdotuksen myöhään maanantai-iltana. Laki kieltää viisumien ja oleskelulupien myöntämisen ulkomaalaisille, jotka ovat julkisesti kannattaneet Israelin tai sen siirtokuntien boikotointia. Se koskee yksityishenkilöitä ja boikottiliikkeeseen kuuluvien ryhmien edustajia.

Trump at War. Ooof Trump : PoliticalHumor. Trumpin, triathlonin ja marjastuksen suosiota selittää sama asia – Näin keskiluokalta vietiin identiteetti, kertoo historioitsija Juha Siltala - Sunnuntai. Why does the US have 800 military bases around the world? Last Week Tonight with John Oliver: Drones (HBO) I'm on the Kill List. This is what it feels like to be hunted by drones. I am in the strange position of knowing that I am on the ‘Kill List’. I know this because I have been told, and I know because I have been targeted for death over and over again.

Four times missiles have been fired at me. I am extraordinarily fortunate to be alive. I don’t want to end up a “Bugsplat” – the ugly word that is used for what remains of a human being after being blown up by a Hellfire missile fired from a Predator drone. More importantly, I don’t want my family to become victims, or even to live with the droning engines overhead, knowing that at any moment they could be vaporized. I am in England this week because I decided that if Westerners wanted to kill me without bothering to come to speak with me first, perhaps I should come to speak to them instead. American Dad! - ollie north. 41 men targeted but 1,147 people killed: US drone strikes – the facts on the ground. US soldiers 'killed Afghan civilians for sport and collected fingers as trophies' Twelve American soldiers face charges over a secret "kill team" that allegedly blew up and shot Afghan civilians at random and collected their fingers as trophies.

An alt-right Tweeter with 80k followers is a fictional entity created by Russian troll farm. Hs. Suomessa ei täysin ole ymmärretty, että Venäjä pitää luonnonvaroja tärkeänä suurvalta-asemansa pönkittäjänä ja ulkopolitiikkansa välineenä. Näin todetaan Ulkopoliittisen instituutin Upin tiistaina julkaisemassa Venäjän muuttuva rooli Suomen lähialueilla -selvityksessä. Selvitys kuuluu valtioneuvoston vuoden 2015 selvitys- ja tutkimussuunnitelmaan. Sitä varten on haastateltu asiantuntijoita Suomessa ja Venäjällä. Raportti nostaa esiin Itämerelle suunnitteilla olevan Nord Stream 2 -kaasuputken ja Pyhäjoen ydinvoimalahankkeen, jossa laitetoimittaja on venäläinen valtionyhtiö Rosatom. ”On tarpeen parantaa yleistä ja erityisesti suomalaisten päätöksentekijöiden ymmärrystä riippuvuussuhteiden merkityksestä Venäjän toiminnassa. Selvitys huomauttaa, että ”Venäjä näkee luonnonvaransa sotilasvoiman ohella tärkeimpinä strategisina resursseinaan”.

Venäjä yrittää saada muut maat riippuvaisiksi sen luonnonvaroista. Selvitys huomauttaa, että ydinvoimalaprojekti on Venäjän silmissä selvästi poliittinen. From spy to president: The rise of Vladimir Putin. I thought nothing in Russia could shock me. Then I went to a television broadcast. It takes a lot to shock me in Russia, after 45 years of studying it. But this month my blood ran cold. Mistä tunnistaa Venäjä-trollin? He olivat ennen harvinaisia. Tuskin kukaan oli kuullut koko asiasta. Mutta jotain tapahtui. Se alkoi levitä.

Hitaasti. Varmasti. Inequality and the Putin Economy: Inside the Numbers. Sofi Oksasen pysäyttävä kirjoitus infosodasta – Tätä on kirjoittaa Venäjästä - Aamulehti. Aamulehti. Venäjän verkossa: Infosotaa venäläisittäin. How-does-isis-fund-its-reign-terror-282607. American ISIS fighter captured by Kurds: ‘I found it hard’ Women's secret films from within al-Raqqah of Islamic state. I know Isis fighters. Western bombs falling on Raqqa will fill them with joy. The Rise of ISIS. Turkey could cut off Islamic State’s supply lines. So why doesn’t it? What I Discovered From Interviewing Imprisoned ISIS Fighters. Bryssel sai koko maailman huomion – tässä kymmenen muuta terroristi-iskua samalta viikolta. Politiikkaradio. Hs.fi - Islamin rähinäaika lopuillaan? Here's what the world would look like if countries were scaled based on their population.

Le Monde diplomatique & Novaja Gazeta. Girl Stranded in Refugee Camp Is Praying to Get Out. Winter On Fire: Ukraine's Fight for Freedom - Trailer - A Netflix Documentary. Tästä on kyse: Ukrainan kriisi on kamppailua Venäjän etupiiristä - Ukraina - Datajournalismi. Putin, The Bikers and Sevastopol Bike Show. Night Wolves WWII Show: US-sanctioned Putin-loyal bikers stage show in occupied Crimea. Kasvot Syyrian sodalle. Explicit cookie consent. Syria's war: A 5-minute history. Syyrian mutkikas valtapeli – katso grafiikasta liittolaiset ja viholliset. Suorat viivat kartalla vetivät Lähi-idän mutkalle.

Trying to follow what is going on in Syria and why? This comic will get you there in 5 minutes. Economist.com - syyrian oppositio.