background preloader

Mistä Suomi tunnetaan?

Facebook Twitter

Jenkkisivusto hehkuttaa suomalaista ruokaa: "Näitä sinun täytyy maistaa!" Suosittu amerikkalaissivusto BuzzFeed listasi 42 suomalaista perinneruokaa, joita jokaisen tulisi joskus kokeilla.

Jenkkisivusto hehkuttaa suomalaista ruokaa: "Näitä sinun täytyy maistaa!"

Skandinaavinen ruoka on ollut maailmalla jo jonkun aikaa nosteessa ja ruokatrendiennustajat ovat povanneet vuodelle 2014 skandiherkuille entistä suurempaa suosiota. Nyt parrasvaloihin onkin nostettu Yhdysvalloissa suomalaiset perinneruoat. Suosittu jenkkisivusto BuzzFeed nimittäin listaa suomalaisia ruokia, joita "jokainen tarvitsee elämäänsä". – Tulen pian takaisin, täytyy käydä varaamassa liput Helsinkiin, kirjoittaa toimittaja Tabatha Legget jutun alussa. Ilmeisen moni on innostunut suomalaisista perinneherkuista, sillä juttua suosittelee tällä hetkellä Facebookissa yli 34 000 ihmistä.

HS: Aidosti outoa. Maailma on polvillaan Suomen Tom of Finland -postimerkkien edessä - Postimerkit. Parin päivän takainen uutinen Itellan tulevista Tom of Finland -postimerkeistä on herättänyt riemastusta maailmalla.

Maailma on polvillaan Suomen Tom of Finland -postimerkkien edessä - Postimerkit

Suomalaisen kuvataiteilija ja homoikoni Tom of Finlandin eli Touko Laaksosen (1920–1991) omista postimerkeistä kerrottiin muun muassa Helsingin Sanomissa sunnuntaina. Merkeissä komeilee luonnollisesti Laaksosen omia töitä, lihaksikkaita miehiä. Syksyllä käyttöön otettavat postimerkit on suunnitellut graafinen suunnittelija Timo Berry. Tom of Finland -merkit eivät ole jääneet kansainvälisiltä medioilta huomiotta: "Ai mitä? "The new stamps from the Finland postal service are gay. Dazed & Confused -muotilehden nettisivulla harmitellaan, ettei Britannian postin eli Royal Mailin merkeissä esiinny kovaa homopornografiaa.

Tom of Finland -postimerkit noteerattiin maailmalla. Itellan julkaisemat homoeroottiset Tom of Finland – postimerkit keräävät laajaa huomiota maailmalla.

Tom of Finland -postimerkit noteerattiin maailmalla

Itellan päätöksestä julkaista postimerkkejä Tom of Finlandin piirroksista on uutisoitu ympäri maailmaa. Tom of Finland eli Touko Laaksonen on yksi Suomen tunnetuimmista taiteilijoista maailmalla. The Guardian kirjoittaa, että uudet postimerkit ovat merkittävästi eroottisempia kuin minkään valtion kirjekuorissa aiemmin nähdyt merkit. Lehden haastattelema postimerkkilehti Gibbons Stamp Dailyn toimittaja kertoo, ettei ole koskaan aiemmin nähnyt homoeroottista postimerkkiä, eikä ylipäätään eroottista postimerkkiä. − En. On vaikea kuvitella, että amerikkalaiset postimerkit olisivat yhtä hämmästyttäviä ja graafisen homoseksuaalisia kuin suomalaismerkit, kirjoittaa Slate-lehti. Postimerkit suunnitellut graafikko Timo Berry sanoo, että postimerkit kuvastavat sensuaalista elämänvoimaa ja kykyä olla ylpeä itsestään. − Pohjoisessa maassa tätä ei ole koskaan liikaa, Berry sanoo. Fazerin Sininen on yhä Suomen arvostetuin brändi.

OECD: Australia on paras maa elää – Suomi vasta 12:s - Maavertailut - Ulkomaat. Australia on teollistuneista maista paras paikka elää.

OECD: Australia on paras maa elää – Suomi vasta 12:s - Maavertailut - Ulkomaat

Tämä ilmenee teollisuusmaiden järjestö OECD:n tuoreesta elämänlaatuindeksistä. Ruotsissa elämä on toiseksi auvoisinta, ja Suomi löytyy vasta sijalta 12. Suomen koulutusjärjestelmä kuitenkin peittoaa selkeästi vertailun muut maat. "Luottamus, jota opettajat nauttivat suomalaisessa yhteiskunnassa, on ansaittua ja heijastaa heidän koulutuksen erittäin korkeaa laatua", OECD raportoi. Niin ikään suitsutusta saa luonto, jota riittää suurissakin kaupungeissa. Toisaalta järjestö huomioi, että suomalaiset luottavat vahvasti poliittisiin instituutioihin mutta äänestysinto laskee.

Ykkösmaa Australiassa tienataan enemmän, käydään aktiivisemmin palkkatöissä, paiskitaan pidempää työpäivää ja eletään pidempään kuin OECD-maissa keskimäärin. Vaikka Australian koulutusjärjestelmäkin saa kiitosta, järjestön mukaan naisten osallistumista korkeakoulutukseen pitäisi vahvistaa. Kolmanneksi paras maa on Kanada. Newsweek: Suomi maailman paras maa. Lehden arvioinnissa vertailukohtina olivat valtioiden koulutus- ja terveyspalvelut, elämänlaatu, talouden vireys sekä poliittiset olot.

Newsweek: Suomi maailman paras maa

Suomen jälkeen mitalisijoille nousivat Sveitsi ja Ruotsi. Yhdysvaltain sijoitus oli 11. Sadan maan vertailussa huonoimpia olivat afrikkalaiset Burkina Faso, Nigeria ja Kamerun. Koulutusolojen arvioinnissa käytettiin mm. PISA-tutkimusta ja mitattiin koulutusjärjestelmän tehokkuutta ja väestön koulutustasoa. Terveysmittarina toimi Maailman terveysjärjestön WHO:n vertailu, jossa tutkittiin, kuinka monta vuotta kansalainen saattoi odottaa elävänsä täyttä elämää ilman sairauksien tai vammojen tuomaa rasitetta. Elämänlaadun mittauksessa vertailuarvoja oli useita: sukupuolten tasa-arvo, köyhyydessä elävien vähäisyys, varakkuuden tasainen jakautuminen, itsemurhien määrä, ympäristön tila sekä työssäkäyvien osuus väestöstä.

12 asiaa, joissa Suomi on maailman paras. Suomalainen yhteiskunta on 96 itsenäisen vuotensa aikana käynyt lävitse monenlaisia vaiheita ja muutoksia.

12 asiaa, joissa Suomi on maailman paras

Matka paremmaksi yhteiskunnaksi jatkuu ja paljon on vielä tehtävissä, mutta aina välillä on hyvä muistaa että ei tässä asiat ihan huonosti ole. Suomalaiset ovat kärkkäitä vähättelemään kansallisia saavutuksiaan ja herkkiä miettimään, mitä muut meistä ajattelevat. Kun ulkomailta katsoo Suomea, huomaa kuitenkin että muut ajattelevat meistä enimmäkseen hyvää. Itse asiassa monella kansainvälisellä mittarilla Suomi pärjää suorastaan erinomaisesti. Esimerkiksi täällä Yhdysvalloissa Suomen nimi nostetaan esiin siinä vaiheessa, kun tarvitaan esimerkkiä siitä, miten asiat parhaiten voitaisiin toteuttaa. Brändityöryhmä: Lisää luomua ja järvet juomakelpoisiksi. Valtuuskunnan mukaan Suomen vahvuusalueet ovat kyky neuvotella, kyky tarjota puhdasta vettä ja ruokaa sekä hyvä opetus ja opettajat.

Brändityöryhmä: Lisää luomua ja järvet juomakelpoisiksi

Valtuuskunnan puheenjohtaja Jorma Ollila sanoo, että suomalaiset erottaa muista kansakunnista tietty ratkaisukeskeinen tapa toimia. - Asioiden ympärillä ei jauheta pitkään, vaan nimenomaan halutaan tehdä, sanoo Ollila. Ryhmän mielestä Suomen kannattaa profiloitua muun muassa juomakelpoisella vedellä. Raportti esittää, että Suomi ryhtyy toimenpiteisiin, joilla valtaosasta maan vesistöistä saadaan juomakelpoisia vuoteen 2030 mennessä. - Olisimme esimerkkimaa siinä, miten hoidamme vesistöjä, Ollila sanoo.

Valtuuskunta esittää myös, että luomuruuan osuus suomalaisesta maataloudesta olisi vähintään puolet vuoteen 2030 mennessä. Ulkoministeri Alexander Stubb asetti syyskuussa 2008 Suomen maabrändin kehittämiseksi valtuuskunnan, jonka puheenjohtajaksi kutsuttiin Nokian ja Shellin hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila. Ollilan maabrändiryhmä päätyi perinteiseen Suomi-kuvaan - HS.fi - Kotimaa. Jaakko Lyytinen Kirjoittaja on sunnuntaitoimituksen toimittaja.

Ollilan maabrändiryhmä päätyi perinteiseen Suomi-kuvaan - HS.fi - Kotimaa

Jaakko LyytinenHelsingin Sanomat Johanna Kokkola Näkymä Linnavuorelta Saimaalle Linnansaaren kansallispuistossa. Jorma Ollilan johtama Suomen maabrändivaltuuskunta jättää loppuraporttinsa marraskuussa. Ensimmäiset ehdotuksensa valtuuskunta julkistaa 10. marraskuuta ja varsinaisen raporttinsa pari viikkoa myöhemmin. Brändiryhmä kiteytti lopulta työnsä siihen, mikä on Suomen tehtävä maailmassa. "Olemme yrittäneet määritellä, mitä me olemme, mitkä ovat vahvuutemme. Googlen totuus suomalaisista - Google - Sunnuntai. Viime viikolla Valitut Palat kertoi, että Suomessa asuu perin rehellinen kansa.

Googlen totuus suomalaisista - Google - Sunnuntai

Kansainvälisessä testissään lehti pudotti 16 maassa kadulle kukkaroita, joita suomalaiset palauttivat ahkerimmin. Moni ehkä pörhisti rintaansa.