background preloader

Muut opetusmateriaalit

Facebook Twitter

TVT opetuksessa

Kartat ja kartta-aineistot. Tilastot ja tietokannat. Kestävä kehitys. Ympäristökasvatus. Kansainvälisyyskasvatus. Ilmastonmuutos. Kevennykset. Rentoutuminen. Laboroinnit. Recording History With Students - Tools & Ideas. Classroom Activities. Create your own animated video - Explee. Microsoft Office 365 opettajille. Tvt tuulettaa oppimiskulttuuria. OneDrive. Monikäyttöinen Thinglink – esimerkki digitarinoinnista. Pieni on usein kaunista ja väline per tarkoitus.

Monikäyttöinen Thinglink – esimerkki digitarinoinnista

Suomalaissyntyinen sosiaalisen median palvelu Thinglink on osoittautunut yksinkertaisuudessaan kerrassaan verrattomaksi myös opetuskäyttöön. Palvelun kaupallinen menestyshän taisi syntyä sillä, että yritykset julkaisivat kuvia, joista pääsi suoraan tilaamaan kuvan tuotteita. Thinglinkin maksuttomaan profiiliin voi ladata 100 kuvaa. Kuvaan voi pisteitä, joissa voi olla tekstiä, kuvia, videoita ja muuta verkkoon jaettua sisältöä. Pohjakuvana voi olla vaikka pelilauta ja pisteissä pelin tehtäviä tai pohjakuvana voi olla esimerkiksi solu soluelimineen ja pisteissä selittäviä videoita. Rakentelen itse parhaillaan Thinglinkillä muistelutarinaa omasta blogien ja wikien opetuskäytöstä.

Kuljeta hiirtä tai mobiililaitteella sormea kuvan päällä, niin sisältöpisteet aktivoituvat. Tk-2015.pdf. QR- koodeja lintupaikoille ja lintutenttiin. Lintupaikka- koodia lukemassa Puutossalmella 2.4.2015 QR- koodeja käytetään monessa eri tarkoituksessa ja monessa paikassa.

QR- koodeja lintupaikoille ja lintutenttiin

Tässä on nähtävissä kolme koodia ja kaksi esimerkkiä niiden käytöstä lintuharrastuksessa ja lintujen tunnistamisessa. Lintuyhdistys Kuikan lintupaikoille on tarkoitus laittaa QR- koodeja, joiden kautta pääsee netissä tutustumaan ko. paikkaan ja edelleen Kuikan toimintaan muutenkin. Mobiilisovellukset opetuksessa. Mobiilivälineitä on testattu Helsingin kouluissa innokkaasti jo muutaman vuoden ajan.

Mobiilisovellukset opetuksessa

Opettajat ja oppilaat ovat ottaneet uudet välineet innolla vastaan. Eikä ihme! Mobiilivälineiden tuoma uudenlainen oppimisen kulttuuri antaa oppimiseen ja opettamiseen monia uusia mahdollisuuksia, joista ei voinut vuosikymmen sitten edes uneksiakaan. Tästä innosta syntyvästä osaamisen kehittymisestä haluamme jakaa kaikille, jotka haluavat olla kehityksessä osallisina. Mobiilin oppimisen muutoksessa kannattaa olla murrosvaiheessa mukana - herkällä korvalla. Workflow: Aikajanat. Mobiililaitteiden käyttöön liittyvissä keskusteluissa törmää usein käsitteeseen workflow.

Workflow: Aikajanat

Suora käännös on työnkulku, mutta TVT:n maailmassa sillä on erityinen merkitys, jossa luominen / tuottaminen yhdistyy tehokkuuden / voimaantumisen kautta osallistumiseen / jakamiseen. AppStoresta ja muista sovelluskaupoista löytyy tuhansia ohjelmia, jotka hoitavat tietyn asian todella hyvin. Ne eivät kuitenkaan välttämättä toimi ihmisten tarpeiden mukaan, vaan hoitavat niistä vain osan. Niinpä onkin hyvä oppia yhdistelemään eri ohjelmia ja tarvittaessa jopa itsekin koodata sellainen. Etenkin pedagogista lisäarvoa toivovien on varauduttava siihen, että pelkkä tekniikka ei riitä, vaan sitä on osattava käsitellä mielekkäällä tavalla.

Home. Joko opettajien kesken kokousaika on luovaa yhteisaikaa? Yhteinen aika on arvokasta aikaa.

Joko opettajien kesken kokousaika on luovaa yhteisaikaa?

Kokoukset vedetään usein edelleen vanhalla kaavalla, vaikka mobiilivälineet ja verkon erilaiset hyvät apuneuvot mahdollistaisivat kokouskäytänteitten uudistamisen. Muistan, kun eräs digitaitava rehtori jo useampi vuosi takaperin päätti hyödyntää tuoreita mobiililaitteita opekokouksissa. Kaikilla oli käsissään jaettu dokumentti, joka päivittyi kokouksen edetessä ja johon jokainen saattoi kirjoittaa. Pieni suuri mullistus. Kymmenisen vuotta takaperin meillä oli aikuislukioitten opinto-ohjaajien verkko-opohanke, jota pyrimme toteuttamaan hankkeen sisällön mukaisesti hyödyntäen verkkoa kaikessa mahdollisessa.

Kirjoitin äsken työblogiimme digitaalisista kokouskäytänteistä ja talletan tähänkin kyseisen bloggauksen, koska koulumaailman hankekokouksia ja muita rutiinikokouksia kannattaa ajatella uusiksi. Alla oleva teksti julkaistu alun perin Ideatarhurit-blogissa 27.3.2015: Teens From Around the World Skype Each Other. This Is What Happens. LibreOffice: väestöpyramidi. Google Earth: Kohteiden tallentaminen on Vimeo. Google Earth esittely. Oppimista tukevat pilvipalvelut ja sovellukset (eli tuettujen järjestelmien u... Opetusvideon tekeminen Explain Everything -ohjelmalla. Google+Earth (kohteiden tallentaminen ohjeet) Markus Jylhä. Aki Taanilan Excel-oppimateriaalia. Verkkouutiset. Verkkouutinen 4.11.2014 Opetushallitus kehittää Oppijan verkkopalvelut -hankkeessa eri-ikäisten oppijoiden ja koulutuksen järjestäjien sähköistä asiointia.

Verkkouutiset

Hankkeessa toteutettavaan Opintopolku-portaaliin kootaan koulutustietoa tarjoavia palveluita sekä luodaan uusia palveluita ja niiden toteuttamista tukevia tietojärjestelmiä. Yksi Opintopolku -portaaliin valmistuvista uusista palveluista on ePerusteet. Uutta palvelua valmistellaan samanaikaisesti ammatillisen koulutuksen tutkintojen perusteiden ja yleissivistävän koulutuksen opetussuunnitelman perusteiden uudistustyön kanssa. ePerusteet -palvelu on tutkinnon perusteiden ja opetussuunnitelmien perusteiden katselu-, valmistelu- ja julkaisualusta. ePerusteet -palvelussa opetussuunnitelmien perusteet ja tutkintojen perusteet ovat koulutuksen järjestäjien käytettävissä rakenteistetussa muodossa.

LibreOffice - Digabi. LibreOffice on avoimen lähdekoodin toimisto-ohjelmisto, jota voit käyttää mm. tekstinkäsittelyn, taulukkolaskennan, esitysgrafiikkan ja vektorigrafiikan tekemiseen.

LibreOffice - Digabi

Alla Markus Jylhän laatimat esittelyvideot LibreOfficen toiminnoista. LibreOffice Writer – tekstinkäsittely spaceplay / pause. LibreOffice on iPad – Your Productivity Suite in the Cloud. Digital Storytelling Finland - Digitaalinen tarinankerronta - Digitalt berättande. Monilukutaidon opetus on ennen kaikkea uusien kirjoitustaitojen opetusta. 7. lokakuuta 2014 | Outi Kallionpää Täysipainoinen osallistuminen tulevaisuuden yhteiskuntaan vaatii paljon laajempia kirjoitustaitoja kuin koulun kirjoittamisen opetus tällä hetkellä tarjoaa.

Monilukutaidon opetus on ennen kaikkea uusien kirjoitustaitojen opetusta

Uusiin opetussuunnitelmiin tuleva monilukutaito voi tarjota väylän näiden uusien kirjoitustaitojen opiskeluun, mikäli aktiiviseen osallistumiseen ja luovaan sisällöntuotantoon ohjaavat uudet kirjoitustaidot nostetaan tasaveroisesti uusien lukutaitojen rinnalle. Uudistuksella on kuitenkin jo kiire, sillä oppilaat elävät vapaa-ajalla pitkälti jo uusien kirjoitustaitovaatimusten keskellä.

Kun puhutaan kirjoittamisen opetuksesta, törmätään väistämättä englanninkieliseen literacy-termiin, joka tarkoittaa sekä lukutaitoa että kirjoitustaitoa. Literacy käännetään suomeksi yleensä joko tekstitaidoiksi tai pelkästään lukutaidoksi, jolloin se saattaa sivuuttaa kokonaan käsitteen toisen puolen, eli kirjoittamisen. Create a new strip.

You are using an ancient web browser, Stripgenerator does not work properly in it.Get rid of Internet Explorer 6!

Create a new strip

Upgrade to a new version or use another browser like Chrome, Opera, Safari or Firefox. Biologian ainedidaktiikka. QR-koodit: Oppimisen musta laatikko löytyi? Joka nurkalla näkee nykyisin mustavalkoisia, rakeisia kuvioita.

QR-koodit: Oppimisen musta laatikko löytyi?

Suurin osa kansasta tietää laatikon liittyvän jollain ihmeellisellä tavalla älypuhelimiin tai tableteihin - tai ainakin johonkin tietotekniseen juttuun. Vähän niinkuin viivakooditkin. Oikeastaan niihin on jo aika turtunut, kun useat tuotteet karkkipusseista auton varaosiin on varustettu noilla taikamerkeillä. Kai niitä on tehtaalla tarvittu tai jotain... CmapTools - Download. CmapTools - Home Page Cmap.html. Free Puzzlemaker. Alpha: Computational Knowledge Engine.