background preloader

Lärverktyg

Facebook Twitter

10 program för dig och ditt klassrum. Traditionella datorprogram som man installerar på sin pc eller Mac-dator har på senare tid känts lite gammaldags.

10 program för dig och ditt klassrum

Men det finns trots allt tydliga fördelar med datorprogram. De är som regel snabbare och mer kraftfulla än molntjänster och appar – och de fungerar även utan internetuppkoppling. Tyvärr är många program relativt dyra, men det finns även gott om utmanare som inte kostar en krona. Här är tio bra gratisprogram. Alla finns för både Windows 10 och Mac, om inte annat anges. Tänk på att kontrollera med din arbetsgivare innan du installerar något på din jobbdator eftersom det ofta finns regler för vilka verktyg man får använda i jobbet. 1 Fri utmanare till Office Libreoffice.

Vill du ha ett gratisalternativ finns Libreoffice. Libreoffice.org 2 Snyggare prov Scribus. Scribus.net 3 stöd i programmering Scratch. Scratch går att nå via webbläsaren, men du kan även ladda ned ett program som låter dig använda det utan internet. scratch.mit.edu/download. Tips till dig som har svårt att sova. Ställ frågor på lektionen Var aktiv på lektionen.

Tips till dig som har svårt att sova

Ställ gärna frågor och gör anteckningar. Därför är det viktigt att sova. Ställ frågor på lektionen Var aktiv på lektionen.

Därför är det viktigt att sova

Ställ gärna frågor och gör anteckningar. Sömn och träning minskar stressen. Ta det lugnt när du pluggar matte En viktig strategi när du pluggar matematik är att ta det lugnt.

Sömn och träning minskar stressen

Försök att inte stressa utan tänk på hur sköldpaddan tar sig fram – steg för steg, lugnt och eftertänksamt. Varför blir vi stressade? Stress är kroppens sätt att förbereda sig för en utmaning. Problemet är inte den kortvariga stressen, utan långvarig stress då kroppen aldrig hinner återhämta sig, förklarar psykologen Fredrik Livheim.

Digitalisering, IKT

Grundläggande kunskaper - superfrågorna Mall. Bästa lektionsreceptet! - Karin bygger undervisning. En kaka blir bra gång efter gång om jag följer ett recept och har de rätta ingredienserna.

Bästa lektionsreceptet! - Karin bygger undervisning

Finns det en liknande mall för att få lektionerna att bli bra gång på gång? Ja, faktiskt så är det ju så att vissa förberedelser skapar förutsättningar som ger mig och mina elever de lektioner vi förtjänar. Med flera år i klassrummet och många stunder av reflektion och finslipning så tycker jag mig kunna presentera sju nyckelingredienser som får lektionerna att fungera bra pass efter pass. Att arbeta med begrepp. Att arbeta med begrepp är en viktig del i undervisningen.

Att arbeta med begrepp

Ett exempel är när man har ett arbetsområde i ex No. Texterna som man arbetar med och går igenom är oftast långa och mycket fakta med svåra begrepp. Det är ofta som eleverna inte förstår ett kapitel på grund av att de inte har hört eller pratat om orden innan. När vi startar upp ett nytt område så brukar vi oftast gå igenom olika begrepp som eleverna kommer att stötta på i texten som vi ska prata om den dagen. Att låta eleverna först läsa texten och markera eller skriva ner de ord som de inte förstår, är en annan jättebra utgångspunkt för en diskussion. När vi arbetade med ämnesområdet om hur djur och växter anpassar sig till naturen, så fick eleverna arbeta med olika begrepp som jag hade förberett innan. Vi använder oss mycket utav Quizlet i många olika ämnen, det är ett toppenverktyg för att lära in begrepp. Efter att alla fått gå igenom begreppen repeterade vi de tillsammans och sedan satte vi oss in i texterna.

In i ringen i mitten. The Splendor of Color Kaleidoscope Video v1.3 1080p (the best of 1.2 at half speed) Relax Music - The Most Amazing Space Nebulas - 2 Hours - Sleep Meditation - 1080P HD. Stunning Aquarium & The Best Relax Music - 2 Hours - Sleep Music - HD 1080P. Mitt lilla klassrum på nätet - Hem. Naturvetenskap. AnswerGarden låter dina ordmoln växa fram – IKTsidan. Testar ett för mig nytt digitalt redskap, Answergarden, som låter dina ordmoln växa fram.

AnswerGarden låter dina ordmoln växa fram – IKTsidan

Ett digitalt redskap som kan användas till utvärderingar i både skolan och bland personalen. Man kan också använda det för att ”rösta” fram vilket förslag som flest håller på genom att ju fler som skriver samma alternativ, ju större plats tar ordet i molnet:) Jag har skrivit en fråga: Vad tänker du på när jag säger IKT? Svara gärna i rutan och se vad som händer:) viaAnswerGarden: Vad tnker du p nr jag sger IKT?. Du kan dela med dig av länken till din Answergarden via e-post, sociala medier eller bloggar. Fröken Jingfors – "Om du tror att du kan så kan du, om du tror att du inte kan så får du rätt." Henry Ford.

Kooperativt Lärande. Strategi : Lär-par – träna samarbete och sociala färdigheter, skapa ett gott klassrumsklimat och utveckla kunskaper!

Kooperativt Lärande

Människan är en social varelse; lärande och utveckling sker i mötet mellan människor. Interactive presentation software. Interaktiv samhällskunskap med Padlet - Mikael Bruér. Förra veckan skrev jag om mitt besök på BETT-mässan och ett studiebesök på en engelsk skola, som inspirerade mig till ett lektionsupplägg med hjälp av appen Padlet.

Interaktiv samhällskunskap med Padlet - Mikael Bruér

Att låta Padlet vara en del av undervisningen går att göra på många sätt och jag har försökt ta detta vidare för att bygga in mer interaktivitet i mitt klassrum och i mitt sätt att undervisa. Inom ramen för ämnet samhällskunskap ska eleverna träna på att “analysera samhällsstrukturer med hjälp av samhällsvetenskapliga begrepp och modeller”. I åttan jobbar vi med området ”Så styrs Sverige” som utgår från det centrala innehållet om “Sveriges politiska system med Europeiska unionen, riksdag, regering, landsting och kommuner”.