background preloader

eLearning

Facebook Twitter

Ensimmäiset 75 hanketta valittu. HundrED on Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden viralliseen ohjelmaan kuuluva suurhanke, jonka tavoitteena on pohtia, miltä koulujen ja koulutuksen seuraavat 100 vuotta maailmassa näyttävät. Suomalaista koulujärjestelmää on pidetty vuosikymmeniä yhtenä maailman parhaista. Siksi on luontevaa, että Suomi toimii edelläkävijänä, kun mietitään maailman koulujen uudistamista. HundrED–hankkeessa toteutetaan 100 kunnianhimoista suomalaista kokeilua, kerätään 100 jo toiminnassa olevaa, kansainvälistä opetusinnovaatiota ja haastatellaan yhteensä 100 visionääriä kaikista maanosista.

Kaikki sata kokeilua testataan, validoidaan ja paketoidaan sellaiseen muotoon, että niitä on helppo hyödyntää missä tahansa maailman koulussa. HundrED-hanke on voittoa tavoittelematon, ja sen viralliset yhteistyökumppanit ovat OP, DNA, Supercell ja Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö. HundrED-kokeilujen tulokset jaetaan koko maailmalle syksyllä 2017. Miksi koulun täytyy muuttua? Mutta miten luovuutta opetetaan? Pedagogisen mobiilivideon tuottamisen askeleita. TAVOITE - eli MIKSI video tehdään? Näkökulmana opettaminen ja oppiminen: tavoite, sisältö ja kohderyhmä. Näkökulmana tuotos: Mitä tehtiin? Näkökulmana tulkinta: Mitä tämä merkitsee?

Näkökulmana prosessi: Mitä tästä opittiin? KERRONNAN TAPOJA: Fiktiivinen tarina, ohjevideo, tehtävänanto, dokumentti, luento, demonstraatio, haastattelu, arvoitus, draamaesitys...mitä muuta!? TEKNISIÄ TOTEUTUSTAPOJA: Kameralla kuvattu video, kuvaesitys, pala-, piirros- tai hahmoanimaatio, ruutukaappausvideo, Green Screen -video, videokollaasi...mitä muuta?!

Videon tuottamisen vaiheet Idea: Kuka, mitä, missä? Valo Tarkennus Rajaus ja sommittelu Liike (panorointi, tilttaus, zoomaus) Kolmijalat, pöytätuet ym. apuvälineet Mikrofoni Kuulokkeet Taustamelun huomioiminen Ääniefektien käyttäminen Kuvatessa vai jälkiäänityksenä? Millä laitteella/ohjelmalla tehdään? Julkaisemisalustan valinta Videoiden esittäminen ja analysointi: nivominen tavoitteisiin. Muistiinpanot sovelluksen uudet ominaisuudet. – Kpedun eTutoreiden blogi. MOOC-pedagogiikka -laatukortti tukemassa aktiivista ja autenttista verkko-oppimista – Uutta avointa energiaa. Irja Leppisaari, Centria ammattikorkeakoulu MOOC (Massive Open Online Courses) -toteutukset tuovat korkeakouluopetuksen laadunvarmistukseen uusia näkökulmia ja ilmeisen tarpeen myös kehittää uusia laadunvarmistuksen työkaluja.

Uutta avointa energiaa (UAE) -hankkeessa on mallinnettu viisi laatukorttia, joiden avulla MOOC-kurssien korkea laatu pyritään varmistamaan. Tässä blogissa esittelen MOOC-pedagogiikka -laatukortin sisältöä ja käyttöä laadunvarmistuksessa. MOOC-kursseille on tyypillistä avoimuus ja suuret osallistujamäärät. Miten MOOC-pedagogiikkaa tulisi kehittää? MOOCien kehittämisen keskeisenä tavoitteena on koulutuspoliittisten, teknologisten organistoristen ym. tekijöiden ohella luonnollisesti myös oppimistulosten parantaminen ja innovatiivisten oppimisympäristöjen luominen. MOOCin laatuun liittyvät tekijät poikkeavat hieman lähiopetuksena toteutettavien kurssien ja verkkokurssien vastaavista. MOOC-pedagogiikka -laatukriteerit ovat seuraavat: MOOC-pedagogiikka -laatukortin käyttö. BETT2016. Jos mooc on vastaus. Top 100 Tools for Learning 2015. FI) - Oppiminen - iPad - Opettaminen iPadilla. Etusivu. DigiKehittäjäopettaja | DigiKehittäjäopettaja-koulutuksen yhteinen blogi / Helsingin yliopiston Koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenia.

Koodausta oppimaan. Kesäloma on loppupuolellaan ja ajatukset alkavat kiertää työhön liittyvien asioiden ympärillä. Minulle on tosin aina ollut haasteellista erottaa työ- ja muu elämä toisistaan, koska olen niin kiinnostunut monenlaisista asioista ja hyödynnän erilaisissa yhteyksissä löytämiäni juttuja sekä kotona että koulussa. Olen menossa ensi viikolla kolmeksi päiväksi Helsinkiin Kiinnostaako koodaus? -koulutukseen. Se toteutetaan Innokas-verkoston ja Helsingin yliopiston Tietojenkäsittelytieteen laitoksen yhteistyönä.

Olen erityisen innostunut siitä, että koulutukseen on tulossa sekä ala- että yläkoulun opettajia. Legorobotiikka on uutta ja jännittävää. Jaa-a. Popplet. Theseus. Gogiset kokeilut jakoon! Top Tech Tools for Formative Assessment. UnelmaHops | Rakenna oma oppimispolkusi. Eliademy | Login. SmartFeet | 5 Tools for Creating Multimedia Quizzes - A Comparison Chart. Duolingo | Learn Spanish, French, German, Portuguese, Italian and English for free. Pedagogiset kokeilut jakoon! "Siellä teille sitten kerrotaan, että on tämmöinen Word" "Ehkä vähän lapsellista, mutta itselleni motivaatiota tähän aiheeseen perehtymiseen tuo myös se, että haluan osoittaa oppilaille, ettei 'opesukupolvi' ole ihan niin vanhanaikaista, avutonta ja pihalla olevaa, kuin heidän ajatuksensa tuntuu olevan :) Kun kerroin kaseille, missä koulutuksessa olen pari torstaita, niin etupenkin poika kommentoi 'Niin siellä teille sitten kerrotaan, että on tämmöinen Word, missä voi näitä fontteja muuttaa ja sitten että on olemassa semmoinen Facebook, missä voi jutella tutuille ja laittaa vaikka omia kuviakin sinne' ...Minä dinosauruksina ne meitä pitää :)" Edellä on lainaus Riikka Reinin palautteesta Tampereen seudun Osaava -hankkeen Pedagoginen piristysruiske V -koulutuksesta.

Toinen osallistuja kommentoi omaa kehittymistään: "En enää näe tietotekniikkaa peikkona vaan mahdollisuutena. Oppimista edisti se, että annoin itselleni luvan keskittyä itseäni eniten kiinnostaviin asioihin. " QR-koodeista innostui moni muukin. Netin uusi viihdetrendi: katso livenä, kun koodari koodaa - Internet - Nyt. Luulitko Helsingin Munkkiniemeä eläkeläisten kaupunginosaksi ja pilkkimistä maaseudun miesten harrastukseksi? Olit väärässä. Tervetuloa Munkkiniemen nuorten Miljonääripilkille, jossa lennetään helikopterilla! Helsingin Munkkiniemi on vauras ja hiljainen kaupunginosa, joka yhdistetään usein mielikuvissa koiria ulkoiluttaviin leskirouviin. Munkkiniemen asukkaista peräti 26 prosenttia onkin eläkeläisiä, joista selvästi suurin osa naisia.

Ovatko Munkkinimen rouvat pilkkileskiä? Ovatko heidän miehensä hukkuneet pilkittyään uhkarohkeasti Laajalahden liian ohuella jäällä, lukuisista varoituksista huolimatta, pilkkihulluuden riivaamina? Eivät. Pilkkiminen on vanhojen maaseudun miesten hiipuva harrastus. Mutta yllättäen Munkkinimen merenrantakaupunginosassa on kyllä erittäin vireä pilkkikulttuuri. Kolmikymppiset Jean Toljander ja Manu Mustonen pystyttävät Munkkiniemen mattolaiturin päähän juhlakatosta. On lauantai, ja laiturilla alkaa kohta Munkan Miljonääripilkki -tapahtuma. Ville Männikkö ”Ei.” Ken Robinson: How schools kill creativity.

Etusivu. SULOP_Mobiilioppimisen välineitä - Google Презентации. Firefox Hello — Free, easy video conversations. Tvt opetuksessa. Etusivu - Opettajan tekijänoikeusOpettajan tekijänoikeus | Opettajan opas tekijänoikeuksiin. Learning to Build Concept Maps (for Beginners) (Root Cmap) Omat mobiililaitteet oppimisessa. Oulun ammatillisen opettajakorkeakoulun täydennyskoulutuksen tiedotuskirje.

Miksi Google ei riitä? Tiedonhaku 2.0 | Sometek - oppiminen ja työ 2.0. Tämä artikkeli on johdanto eKirjaan ”Tiedonhaku 2.0″. Voit ladata kirjan ilmaiseksi täältä, ole hyvä! Googlen osuus hakukoneliikenteestä Suomessa on 97%. Se on ylivoimaisesti suosituin tiedonlähteemme ja sen tapa järjestää sisältöä arvojärjestykseen muovaa voimakkaasti ajatteluamme ja kulttuuriamme. Itse käytän Googlea nykyisin yhä harvemmin tiedon hankintaan, koska koen, että valtaosa merkittävästä web-sisällöstä on Googlelle lähes näkymätöntä (ei hakutulosten ensimmäisellä sivulla). Salaisten algoritmien mukaan järjestetty linkkilista, jota muovaavat taloudelliset intressit, ei ole paras tapa löytää laadukkaita vastauksia ja selityksiä. Hakutulosten kärjessä on kaupallinen, hakukoneoptimoitu ja asemansa vakiinnuttanut sisältö (lumipalloefekti: suosio lisää suosiota).

Tuorein keskustelu, joka kiinnostaa pientä kohderyhmää, jää Googlen huomiosta kamppailtaessa usein pikaruoka-infon varjoon. Sosiaaliset signaalit laadun kriteeriksi Tämä on järkeenkäypää. Tietotulva tulee – kestääkö pääsi? Opeverkostot - home. Tablettileirit 2013 – 2014 | Tablettileirit 2013 – 2014 tapahtuman blogi. Hyvät käytännöt. Teema(t): InnoOmnia. SandBox I. Media Grid : Immersive Education.