background preloader

Elinasuhonen

Facebook Twitter

Elina Suhonen

Untitled. Hallitus ja oppositio kiivailivat "pakkolaeista" – video. Oppositio oli sättinyt hallitusta jo kyselytunnin ensimmäisen puolikkaan viikonloppuna rutistetusta sote-ratkaisusta.

Hallitus ja oppositio kiivailivat "pakkolaeista" – video

Kun aihe vaihtui "pakkolaeiksi", kiihtymys nousi entisestään niin oppositiossa kuin hallituspuolueissakin. "Pakkolakipaketiksi" kutsutaan lakiesityksiä, joilla hallitus pyrkii kohentamaan suomalaisyritysten kustannuskilpailukykyä viisi prosenttia. Käytännössä ne heikentäisivät työehtoja nykyisestä. Postin hallintoneuvostoa johtava Rossi: Postisopu antaa hyvän pohjan yhteiskuntasopimuksen eteenpäin viemiselle. Metallin kenttäväki kuumana Sipilälle: "Täysin posketonta toimintaa – tätä maata ei näillä toimilla saada jaloilleen" Pääministeri Juha Sipilän hallitusta ei kiitelty Metalliliiton valtuuston syyskokouksessa Helsingissä tiistaina.

Metallin kenttäväki kuumana Sipilälle: "Täysin posketonta toimintaa – tätä maata ei näillä toimilla saada jaloilleen"

Liittovaltuuston jäsenet antoivat ankaraa palautetta, kun heiltä kysyttiin, mitä mieltä he ovat hallituksen toiminnasta työmarkkinoiden suuntaan. – Täysin posketonta toimintaa. Ollaan tontilla, joka ei hallitukselle kuulu pätkääkään. Sipilä: Työmarkkinajärjestöt eivät pysty vastaamaan nykyajan vaatimuksiin. – Kolme kertaa yritin yhteiskuntasopimusta yksin ja neljännen kerran työmarkkinajärjestöt halusivat yrittää sitä itse.

Sipilä: Työmarkkinajärjestöt eivät pysty vastaamaan nykyajan vaatimuksiin

Sanoin, että totta kai he saavat sitä yrittää ja tässä on lopputulos, pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoo. Sipilän mukaan peliaikaa on kuitenkin vielä jäljellä. Sipilä on ollut tänään ja aikoo olla vielä lähipäivinäkin yhteyksissä työmarkkinajärjestöihin. – Huonoltahan tämä näyttää. Työmarkkinajärjestöt eivät näytä pystyvän tämän ajan vaatimiin päätöksiin, Sipilä sanoi. – Onneksi hallituksella on oma kilpailukykypaketti lausuntokierroksella ja se päättyy viikon päästä. SDP:n Rinne: Hallituksen pitäisi luopua pakkolakihankkeista. – Jos ajattelee Suomen taloudellista tilannetta, niin tässä olisi todella järkevää löytää ratkaisu pitkäaikaiseen, matalatasoiseen palkkaratkaisuun, Rinne sanoi Radion Ykkösaamun vieraana.

SDP:n Rinne: Hallituksen pitäisi luopua pakkolakihankkeista

Rinteen mukaan sopimus olisi keskeinen keino Suomen hintakilpailukyvyn ylläpitämiseksi ja parantamiseksi. Samalla hän muistuttaa, että tässä tilanteessa olisi parasta, jos hallitus vetäytyisi asianosaisen asemasta tässä kokonaisuudessa – Ilmoittaisi, että pakkolait on pois vedetty ja toivoisi vauhtia neuvotteluihin. Rinne huomauttaa myös, ettei nyt kannata tuijottaa yksittäisten liitojen asemaan, vaan nyt pitää vauhdilla neuvotella keskusjärjestöjen välillä sellainen sopimus, jolla turvataan pitkälle tulevaisuuteen vakaat ja ennakoitavat työmarkkinat Suomessa. Hänen mukaansa hallitus saa neuvottelujen tässä vaiheessa ottaa syytä itselleen, kun se asettui asiassa Suomen yrittäjien ja Elinkeinoelämän keskusliiton puolelle.

Rinne toisti kantansa vielä uudelleen, että hallituksen pitäisi vetää pakkolait pois. Vasemmistoliitto kaataa umpikujan hallituksen syyksi. Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki kaataa yhteiskuntasopimuksen kaatumisen pitkälti hallituksen niskaan tiedotteessaan. – Yhteiskuntasopimuksen kaatuminen on huono asia.

Vasemmistoliitto kaataa umpikujan hallituksen syyksi

Valitettavasti alusta asti on näyttänyt siltä, että sen aikaansaaminen ei ole todennäköistä. Yle Uutiset 15:00, 2.12.2015. Yhteiskuntasopimusneuvottelut ovat loppusuoralla. Mielenkiintoisia tulkintoja MIKSI #yhteiskuntasopimus kaatui. Nyt syytetään toinen toisia. #katopeiliin #Suomi tässä hävisi. Valitettavasti. Rinne: Hallitus vaarantaa päätöksillään kotimaisen kysynnän. Suurimman oppositiopuolueen SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne epäilee hallituksen talouslinjaa myös valtiovarainministeriön uusimman suhdanne-ennusteen valossa. – Ennusteesta käy selväksi, että kotimainen kysyntä on se, joka pitää meidät pinnalla.

Rinne: Hallitus vaarantaa päätöksillään kotimaisen kysynnän

Se huolestuttaa, että hallituksen leikkaukset eläkeläisiin, työttömiin ja lapsiperheisiin tulevat kohdistumaan nimenomaan tähän kotimaiseen kysyntään. Jos pakkolait menevät läpi, niin kotimainen kysyntä on vaikeuksissa. Se tarkoittaa työttömyyttä, Rinne kommentoi uusinta suhdanne-ennustetta perjantaina. YleX. Vuosi menee yllättävänkin nopeasti, mutta kyllä sen aikana ehtii kyllästyä kaikenlaisiin asioihin.

YleX

YleX listasi, mille kaikelle olemme valmiit jättämään hellät jäähyväiset, kun vuosi vaihtuu uuteen. Tylsät snäpit Snapchat on ollut tänä vuonna se juttu some-maailmassa – ja kivaa snäpissä onkin! Suomeen 32 478 turvapaikanhakijaa viime vuonna. Kiviniemi: Yhteiskuntasopimus palkkamaltista ja kilpailukyvystä. Sdp käy ylikierroksilla - Sdp. Joulun alla julkaistussa HS-Gallupissa Sdp:n eduskuntavaalikannatus oli puolueista suurin, 21,1 prosenttia.

Sdp käy ylikierroksilla - Sdp

Näin on käynyt viimeksi vuonna 2008. Jossakin vaiheessa Sdp:n kannatus alkaa laskea. Viime vaalikaudella oppositioon jääneiden keskustan ja perussuomalaisten kannatus heitteli paljon: Keskustan kannatus 13 ja 26 prosentin välillä ja perussuomalaisten 14 prosentin ja 23 prosentin välillä. Sdp:llä on vähemmän kansanedustajia kuin yhdelläkään kolmesta hallituspuolueesta, mutta Sdp kuuluu eduskunnassa muita enemmän. Sipilän hallitus joutui historian tuomiolle poikkeuksellisen nopeasti - Hallituspolitiikka. Sipilän hallitus joutui historian tuomiolle poikkeuksellisen nopeasti Päättyvä vuosi on koetellut suomalaisten luottamusta hallitukseen.

Sipilän hallitus joutui historian tuomiolle poikkeuksellisen nopeasti - Hallituspolitiikka

Pääministeri Alexander Stubbin (kok) johtama sinipunahallitus kärsi raskaan vaalitappion huhtikuussa pidetyissä eduskuntavaaleissa, ja keskusta kipusi oppositiosta suurimmaksi puolueeksi. Toukokuun lopulla valta vaihtui. Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä nousi uudeksi pääministeriksi, ja Timo Soini vei perussuomalaiset ensimmäisen kerran hallitukseen. MTV: Soinin suosio omiensa keskuudessa romahtanut - Perussuomalaiset - Politiikka. Yle: Keskusta menettänyt naiskannattajia. Syynä hallituksen pakkolait.

Yle: Keskusta menettänyt naiskannattajia

Myös Sipilän tyyli puhuttelee enemmän miehiä. Keskusta on menettänyt viime keväästä erityisesti naisten kannatusta. Tämä selviää Taloustutkimuksen Ylelle tekemien puoluekannatuskyselyjen tuloksista, kertoo Yle. Keskustan kannatus oli naisten keskuudessa suurimmillaan helmikuussa, 26,2 prosenttia, mutta laski kevään ja kesän aikana ja joulukuussa 17,8 prosenttia.

Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Jari Pajusen mukaan yli 8 prosenttiyksikön pudotus johtuu hallituksen valmistelemista pakkolaeista, jotka kirpaisevat enemmän naisia kuin miehiä. Miesten keskuudessa keskustan kannatus on pudonnut vain runsaan prosenttiyksikön maaliskuun 26,2 prosentin huippuluvusta joulukuun 24,8 prosenttiin. Luottamus Juha Sipilään romahti rajusti. Keväällä alkanut pääministerikausi on nakertanut rajusti suomalaisten luottamusta Juha Sipilään. Maaseudun Tulevaisuuden luottamuspuntarissa pääministeri Juha Sipilä (kesk.) saa kansalta luottamuksen 2,5. Helsingin poliisi: Kölnin häirintä uhkasi tapahtua myös Helsingissä – 1 000 turvapaikanhakijaa asematunnelissa. Helsingin poliisin mukaan joukko turvapaikanhakijoita suunnitteli uudenvuodenaattona mahdollisesti samankaltaista toimintaa kuin Kölnissä. Kölnissä Saksassa noin tuhannen ulkomaalaismiehen joukon epäillään syyllistyneen kymmeniin rikoksiin.

Jopa 15 naisen kerrotaan joutuneen seksuaalirikoksen uhriksi. Poliisi kertoo saanensa etukäteen vihiä suunnitelmista. HBL: Turvapaikanhakijoiden tulo Saksasta Suomeen tyrehtyi - Turvapaikanhakijat. HBL: Turvapaikanhakijoiden tulo Saksasta Suomeen tyrehtyi Turvapaikanhakijoiden saapuminen Saksan Travemündestä laivalla Suomeen on tyrehtynyt, kertoo Hufvudstadsbladet. Syynä on lehden mukaan suomalaisten viranomaisten vaatimus, että Finnlines-varustamon on huolehdittava turvapaikanhakijoiden viisumien tarkastamisesta.

Turvapaikanhakijoiden tulo länsirajalle tyrehtyi – nyt liikenne kasvaa itärajalla. Maahanmuuttovirasto arvioidaan, että Ruotsin ja Tanskan maanantaina käyttöön ottamilla rajatarkastuksilla ei ole vaikutuksia Suomeen tulijoiden määrään. – Ei ole välitöntä vaikutusta, koska määrät ovat niin pieniä jo ennalta, toteaa maahanmuuttoviraston ylijohtaja Jaana Vuorio. Eversti Kimmo Elomaa Rajavartiolaitoksen esikunnasta sanoo, että tilanne ei ole muuttunut. Suomen ja Ruotsin välinen raja on Schengen-alueen sisäraja, jota valvotaan edelleen tehostetusti. Elomaa arvioi, että Ruotsin ja Tanskan toimien myötä Tornio hiljenee edelleen.

Poliisi: Kansalaiset pelkäävät enemmän katupartioita kuin maahanmuuttajia. Sisäministeri katupartioista: Suomessa turvallisuudesta vastaa poliisi. Pohjanmaan poliisilla tiukka linja katupartiointiin – rasistiseen toimintaan puututaan heti. Useille paikkakunnille on perustettu viime aikoina vapaaehtoisten katupartioita huolehtimaan kansalaisten turvallisuudesta. Myös Turkuun viritellään kansalaisten katupartiotoimintaa. Turkuun on perusteilla katupartio. Facebookiin on luotu StreetPatrol Turku -niminen suljettu ryhmä, johon kuuluu parikymmentä jäsentä. Sääntöjensä mukaan katupartio aikoo liikkua vähintään kymmenen hengen vahvuudella. Analyysi: Katupartioista syntyi viestintäsotku – ykkösministerit katsoneet sivusta. Yhteiskunnallinen tilanne on räjähdysherkkä. Niin arvioivat turvallisuusviranomaiset. Siitä huolimatta maata johtava ministerikolmikko, pääministeri Juha Sipilä, valtiovarainministeri Alexander Stubb ja ulkoministeri Timo Soini eivät ole syystä tai toisesta ottaneet näkyvää roolia viime viikkoina velloneessa keskustelussa, vaan antaneet epäselvien viranomaislausuntojen hallita julkisuutta.

Tällä viikolla he ovat jo myöhässä. Pääministeri Sipilä katupartioista: Keskustelu saanut liian suuret mittasuhteet. Sipilä tuomitsi ulkomaalaisvastaiset katupartiot: "Niitä ei tarvita" Poliisin tietoon tullut lisää seksuaalirikoksia uudenvuodenyöltä. Stubb: Hallitus keskustelee katupartioiden kieltämisestä. Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) tyrmää ulkomaalaisvastaiset katupartiot.