background preloader

Programozás

Facebook Twitter

Code Week webinárium: Programozzunk micro:bitet. Lassan minden városban lesz makerspace. Makerspace.hu. Hiszünk abban, hogy a makerspace a jövő egyik oktatási színtere, amelyben a résztvevő gyerekek és felnőttek a cselekedve tanulás módszerével sajátítják el az ismereteket. 15 tananyagon dolgozunk jelenleg, amelyek a műhelyben található eszközök legszélesebb választékát építik be a módszertanba.

Makerspace.hu

Ezek a tananyagok abban segítenek, hogy az első fontos lépéseket megtegyük a műhelyben. Megtanítanak a gépek és eszközök helyes és biztonságos kezelésre, illetve – mivel alaposan felépített, többszörösen lepróbált anyagokról van szó –, olyan sikerélményeket adnak az elkészült alkotások formájában, amelyre sokáig büszkék lehetnek alkotóik. A tananyagokban közös, hogy mindegyik kerettörténettel rendelkezik, lényegében ez jelöli ki a téma és az alkotás irányát. A tudást történetbe ágyazzák, vagyis rejtett tudásátadás történik, ami által a feladatokat nem nehézségként, hanem játékos kihívásként élik meg a résztvevők. Tananyagaink: Ezek a legjobb 3D nyomtatók a 3DHubs adatai szerint - FREEDEE BLOG. Használj oktatóanyagokat! A kódolás bonyolult dolognak tűnik, de csak annyira nehéz, mint megtanulni egy másik nyelvet.

Használj oktatóanyagokat!

Vannak kifejezések, és van egy grammatikája. Legyen az első lépés ennek belátása. Hogyan tovább? Hagyományos programnyelvvel találkozni először ijesztő lehet. Arra viszont ma már sok jó megoldás van, hogy a tanulási folyamat első szakaszában, az ismerkedéskor, a programozás nyelvének kifejezéseit ne kelljen tanulni. Scottie Go Basic – így kódolnak ők az óvodában. A Scottie Go!

Scottie Go Basic – így kódolnak ők az óvodában

Helye az oktatásban A Scottie Go! Fejlesztő játék rendkívül modern, amely megfelel a korunk kihívásainak, és felveszi a versenyt az informatikai fejlődés érdekében az alfa generáció egyre növekvő digitális igényeivel, akik többek közt napjaink óvodásai. Számukra már természetesek az okos telefonok, táblagépek és egyéb high tech termékek által nyújtott alkalmazások, előfordul, hogy felhasználóként jelen vannak az interneten. Ennek előnyei és hátrányai is bőven akadnak, de ha most csak a jó oldalát tartjuk szem előtt, akkor rádöbbenhetünk, hogy a digitális tér egy újfajta tanulási helyszínt eredményez, amely elengedhetetlen napjaink társadalmában. Kezdődjön a játék! CodyColor. Pályázzon a NIOK-nál – 400 eurót is nyerhet rendezvényekre és akár a Scottie Go!-t is beszerezheti! 2019-ben immár harmadszor nyílik lehetőség pályázni az akár 400 eurónyi támogatásra.

Pályázzon a NIOK-nál – 400 eurót is nyerhet rendezvényekre és akár a Scottie Go!-t is beszerezheti!

A NIOK Alapítvány olyan rendezvények megvalósulását támogatja, melyek a gyermekeket és a fiatalokat vezetik be a digitális világba. Mit kell tudni a pályázatról? 400 eurós támogatás nyerhető el rendezvényszervezésreAkár kapcsolódó eszközbeszerzésre is költhetjük a pénztHatáridő: 2019. szeptember 8.Akik pályázhatnak: nonprofit szervezetek Rendezvények Scottie-val A 400 eurós támogatással kapcsolatban a legfontosabb kitétel, hogy azt a rendezvényre kell felhasználni teljes egészében, ami lehet például napidíj egy előadónak, de akár a rendezvényhez kapcsolódó eszköz beszerzésére is fordíthatjuk az összeg egy részét.

A támogatás célja, hogy civil társadalmi csoportok – iskolák, informatikai szakemberek, vállalkozások vagy számítógépes klubok – tervezzenek és szervezzenek Meet and Code rendezvényeket a fiatalok számára. A folyamat Link: Ide kattintva. A világ egyik legjobb oktatási rendszerében a gyerekek órán sem kapcsolják ki a telefont. Tanulságos oktatási konferenciát szervezett szerdán Finnország Magyarországon működő szervezete, a FinnAgora.

A világ egyik legjobb oktatási rendszerében a gyerekek órán sem kapcsolják ki a telefont

Annyi magyar tanár, mint ezen a rendezvényen, ritkán sóhajt fel egyszerre. A Tanulás Újratöltve nevű eseményen a finn modellen és az oktatás jövőjén kívül a digitalizáció volt a fő téma. Robotok segítenek a matematika és a nyelv tanításában négy finn iskolában. Lego-robotokkal a gyermekek fejlesztésért. Az infokommunikációs technológiai újítások egyre inkább elérhetők a gyógypedagógiában is: egérkiváltók, hangadó gépek, fej- és tekintet-vezérelt eszközök, digitális tesztek és fejlesztő szoftverek formájában.

Lego-robotokkal a gyermekek fejlesztésért

Eközben a robotikát elsősorban a tehetséggondozásban használják. 2019.08.24. - Robottal könnyebb tanítani. BETT Show beszámoló – Magyar Digitális Oktatásért Egyesület. BETT Show beszámoló Kezdőlap » Hírek » Konferencia » BETT Show beszámoló Konferencia “A rendezvény több mint három évtizedes történetében először mutatkozott be önálló standdal Magyarország a londoni BETT (British Educational Training and Technology) Show-n, a világ legnagyobb oktatástechnológiai kiállításán.

BETT Show beszámoló – Magyar Digitális Oktatásért Egyesület

A kelet-londoni Greenwich városrész közelében lévő ExCel kiállítási és rendezvényközpontban szerdán nyílt meg az idei BETT Show, amelyen Magyarország 310 négyzetméteres saját standdal vesz részt. A rendezvényen 25 magyar vállalkozás van jelen, és ötven magyar pedagógus is részt vesz. (…) A vasárnapig tartó londoni kiállítás szakmai és kereskedelmi fórum is, amelyre mintegy 35 ezer nagy-britanniai iskolavezető és tanár érkezik vásárlási szándékkal, valamint ötezer szakértő, oktatási döntéshozó, fejlesztő mintegy hetven országból a legújabb technológiák áttekintésére.” Január 24. Megnyílt a magyar stand a BETT Show-n, ahol az országstandon az MDOE is bemutatkozik. Január 25. Kódolás hetére hangolódva: Tarné Éder Marianna beszámolója. A képzés helyszíne a European Schoolnet Future Classroom Lab-ja volt, melyről már előzetesen láttam képeket, de az, hogy személyesen ott lehettem, lenyűgözött.

Kódolás hetére hangolódva: Tarné Éder Marianna beszámolója

Az “osztályteremben” lévő székek, – Facebook ismerőseim és mára már 5. -es tanítványaim tudják jól -, vágyaim netovábbjai. De nem csak a székekről, hanem a 21. századi készségeket kiszolgáló helyiségekről, a berendezési tárgyakról is csak és kizárólag szuperlatívuszokban lehet beszélni. Így kellene kinéznie egy 21. századi osztályteremnek. Top 12 Augmented Reality Apps for Education. Mobilis Interaktív Kiállítási Központ - Mobilis LEGO-robot Mentorprogramok.

Vás@rlás

Mat also Lego. Problémamegoldás az alsó tagozaton Bee-Bot/Blue-Bot robotokkal – Digitális Pedagógiai Módszertani Központ. A robotikai eszközök használata (mint bármely más IKT-eszközé) az eddigi tapasztalatok szerint kiemelkedően motiváló hatású a diákok körében. Számos robot eszköz létezik, ezek közül gondos figyelmet igényel az életkori sajátosságoknak megfelelő eszköz kiválasztása (Gesthuizen, 2017). Search Results. -ról bővebben.