background preloader

Digitális

Facebook Twitter

Herramientas de la web by gregorio. Intergrating web 2.0 tools by Denis Patsos. The Super Book of Web Tools for Educators by Kelly Tenkely. 1001 TÖRTÉNET - Appok: Lehetőségek és korlátok. Történelemtanárként sokan kedveljük a prezentációkat.

1001 TÖRTÉNET - Appok: Lehetőségek és korlátok

Kivetítve a képeket, térképeket, könnyen szemléltetjük vele mondandónkat, a kulcsszavak, évszámok, nevek kivetítése megkönnyíti a diákok számára a jegyzetelést. Ha honlapunkra feltöltjük, otthon is segít a tanulásban, ismétlésben. Mégis tudni való, hogy elidegenítő lehet a prezentációk használata: gyakran inkább nehezíti a tanórai kommunikációt, A diákokat félrevezeti - azt gondolhatják, már nem is kell jegyzetelniük, hiszen otthon csak letöltik, máris lehet tanulni, ismételni.Három olyan alkalmazást szeretnék javasolni, amelyekkel a hallgatóságunkhoz közvetlenül kérdéseket intézhetünk, megmozgathatjuk őket, ők visszajelzést adhatnak nekünk.1. plickers.com Ennek a visszajelző-rendszernek a használatához elegendő egy darab tanári mobil eszköz (okostelefon vagy tablet, és minimális adatforgalommal is működik.

Természetesen szükséges a használatához internet-hozzáféréssel ellátott tantermi gép (PC vagy laptop) és projektor. Segédanyag tanároknak. Tábla csoportmunkához - Leginkább csoportmunka szervezéséhez, menedzseléséhez jó.

Segédanyag tanároknak

Ki lehet rá tenni fájlokat (.txt), lehet időt mérni, csöndet kérni, jelezni, ha most valamit a csoportnak meg kell beszélnie, van jelzőtábla, QR-kód generátor. Nem kell regisztrálni. A Zanza.tv kisfilmekben magyarázza el a nyolc tantárgy legfontosabb témáit. Levelezőversenyek. Tartalomszerkesztés Moodle e-learning rendszerben. Bevalas. Videószerkesztő – a legjobb videószerkesztő szoftver. A körülvágás és olló ikonokra kattintva körülvághatja és szétválaszthatja a videót.

Videószerkesztő – a legjobb videószerkesztő szoftver

Az összeolvasztáshoz csak húzza a fájlokat az idővonalra a kívánt sorrendben. Felülnyomást és szűrőt adhat a videóhoz, amelyekkel tovább javíthat a videó effektusain. Csak állítsa be az átlátszóságot és az irányt. Egyértelműsítheti és stílusossá is teheti a videókat például látványos címekkel. Egyszerűen készíthet szöveges animációkat, amelyekhez hátteret állíthat be és stílusos betűtípust választhat, majd a feliratokat akár el is fordíthatja. Készítményeihez zenesávot is hozzáadhat, melynek segítségével megalapozhatja a videó hangulatát. 10 alkalmazás, amikkel gyerekjáték a videókészítés - Eazy Digital Blog. A 10 legjobb online képszerkesztő - Pixinfo.com. BeFunky Még csak regisztrálnunk sem kell, hogy munkára bírjuk a BeFunky-t.

A 10 legjobb online képszerkesztő - Pixinfo.com

Mindössze egy Get Started gombnyomás, és már birtokba is vehetjük az online szerkesztőfelületet, mely két részre oszlik. Egyrészt egy pofonegyszerű szerkesztőre, másrészt egy kollázs készítőre. A szerkesztőben a legfontosabb képmanipuláló lépések mellett különféle bőrretusáló eszközök, vagy a nem kívánt tárgyak eltüntetéséhez akár klónozó eszköz is elérhető. Mind nagyon egyszerűen és ésszerűen kezelhető. Interactivo. PlayPosit - crea vídeos interactivos. Alkalmazások, weboldalak távoktatáshoz pedagógusoknak – Magyar Digitális Oktatásért Egyesület. Rengeteg hasznos szolgáltatás érhető el a világhálón, mi most szeretnénk neked rendszerbe foglalni azokat, amiket kipróbáltunk és könnyedén, hasznosan bevethetőnek gondolunk.

Alkalmazások, weboldalak távoktatáshoz pedagógusoknak – Magyar Digitális Oktatásért Egyesület

Számonkérés, tesztek Redmenta – Magyar fejlesztésű, jól használható tesztrendszer, mellyel online, és regisztráció nélkül is számonkérhetjük diákjaink tudását.Google űrlapok – Létrehozhatunk felmérést vagy tesztet. Elegendő hozzá egy Google fiók a pedagógus részéről. A diákok regisztráció nélkül is elérik.Microsoft űrlapok – A Microsoft Forms segítségével létrehozhatsz például felmérést, szavazást vagy tesztet.

Időzíthető a feladat kiosztása-beadása. Gyakorlás, ismétlés Kahoot! Online prezentálás Google Diák – Online prezentációkészítő, ami elérhető a Google fiókunkhoz kapcsolódóan, lehetővé teszi a közös munkát, és néhány okos modullal (pl. Kollaboratív felületek Padlet – Olyan interaktív felületeket hozhatunk létre, ahová szöveg, kép vagy videó is felkerülhet, lehetővé teszi a közös munkát. Tankönyvek, tananyagok. Coronavirus: España tras la cuarentena: así será la “nueva normalidad”

El miedo a la tuberculosis y a las gripes, cuenta el epidemiólogo Joan Ramón Villalbí, levantó hace décadas barreras de vidrio entre los trabajadores y el público en bancos, administraciones públicas, oficinas de correos… Los tiempos cambiaron, el temor a estas enfermedades decayó y la cercanía se convirtió en un valor que fue derribando estas pantallas.

Coronavirus: España tras la cuarentena: así será la “nueva normalidad”

La nueva normalidad de un mundo golpeado por la covid-19 alejará a las personas, volverá a levantar diques de contención que se habían olvidado y dará un revolcón a buena parte de las costumbres sociales, al menos, hasta que una vacuna consiga doblegar al coronavirus. Teams - Gyakran Ismételt Kérdések. Igen, Csoport nevén jobb egérgomb -> Tag hozzáadása -> kereső mezőbe meg kell adni a külsős felhasználó e-mail címét -> majd klikk az e-mail cím hozzáadása vendégként gombra: Ekkor a megadott email címre érkezik egy rendszerüzenet melynek feladója a Microsoft Teams, és tárgya You have been added as a guest to Pécsi Tudományegyetem in Microsoft Teams.

Teams - Gyakran Ismételt Kérdések

Az ebben az üzenetben található Open Microsoft Teams linkre kattintva tud a csoporthoz csatlakozni (web böngészőben elindul a Teams alkalmazás). Ha a megadott e-mail cím már lett regisztrálva a Microsoft rendszerében, akkor csak a jelszót (regisztrációkor megadott jelszót) kell megadni. Digitális munkarend a köznevelésben – módszertani ajánlások. A koronavírus terjedésének megfékezése érdekében hozott kormányhatározat értelmében a köznevelési és szakképzési intézmények diákjai március 16-tól további intézkedésig otthonról, tantermen kívüli, digitális munkarendben tanulnak.

Digitális munkarend a köznevelésben – módszertani ajánlások

A digitális, online eszközök és megoldások nem pótolhatják a tanárok és tanulók közötti személyes kapcsolatot és a tanulók közötti interakciókat, ugyanakkor jelentősen csökkenthetik az iskolától való távollét hatását, és biztosíthatják a tanulási folyamat bizonyos mértékű folytatását. Az alábbiakban tematikusan csoportosítva összegyűjtöttük azokat a díjmentesen használható online megoldásokat, amelyek a tanulási-tanítási folyamat egy-egy vagy akár több elemét is támogatják, valamint megfogalmazunk néhány, az elmúlt napok tapasztalataira támaszkodó ajánlást. A hagyományos, iskolai órarend NEM ültethető át egy az egyben a digitális munkarendbe.