background preloader

Cl

Facebook Twitter

Jezus, mythen en voorlichting (1) Dit artikel gaat niet over de mythische Jezus, al heb ik er enkele dingen over te zeggen.

Jezus, mythen en voorlichting (1)

Het eigenlijke onderwerp is de zelfmoord van de oudheidkunde. Dat betekent dat ik in dit stuk onderwerpen aansnijd die voor de trouwe lezers van deze kleine blog vertrouwd zijn. Het zal ook vertrouwde kost zijn voor mensen die erbij waren toen afgelopen zondag mijn boek Israël verdeeld ten doop werd gehouden in het Rijksmuseum van Oudheden: dit is wat ik daar vertelde. Allereerst: wat is de mythische Jezus? Simpel gezegd is het het denkbeeld dat Jezus geen historisch persoon is maar – net als Osiris, Dumuzi of Mithra – een mythisch figuur. Er zijn diverse boeken verschenen over de mythische Jezus, er zijn websites en de religie-blog van CNN besteedt er aandacht aan. Geen rationeel mens gelooft bronnen waarin wonderen staan vermeld. Dit laatste punt snijdt, in een iets aangepaste vorm, hout. Er valt nog wel meer te zeggen voor de mythicisten. . ~ Jona Lendering. Wilgenkatjes, de eerste voorjaarsbloeier.

De wilg (Salix) bloeit misschien niet zo spectaculair, maar het is wel een van de eerste voorjaarsbloeiers.

Wilgenkatjes, de eerste voorjaarsbloeier

De eerste wilgenkatjes verschijnen vanaf maart bij de waterwilg, Salix caprea. De zachte katjes zijn zilverwit tot lichtgeel van kleur. Deze mooie wilg wordt vaak op stam geënt, heel bekend zijn ‘Kilmarnock’ en ‘Curly Locks’ met kronkelige takken. Een andere mooie wilg met katjes is Salix hastata ‘Wehrhanii’. Knuffelzachte wilgenkatjes blijven de populairste paastakken. Wilgenkatjes: soorten die geschikt zijn als takken voor Pasen, verzorging, oorsprong,...

Knuffelzachte wilgenkatjes blijven de populairste paastakken.

Salix of wilg staat symbool voor nieuw leven. Maar dat kan de populariteit van de wilgenkatjes niet verklaren. Het hoge knuffelgehalte misschien wel. Alle zintuigen moeten worden geprikkeld om de aandacht van de moderne consument te trekken. De ‘knuffelbare’ wilgentakjes hebben wat dat betreft een streepje voor: ze nodigen uit tot aanraken. Www.nme-achtkarspelen.nl/doc/voorjaarstakken.pdf. Wilgen (salix) op stammetjes of als boom, hoe onderhoud je die? De Wilg: De Salix (wilg) is een snelgroeiende boom die in heel veel varieteiten te vinden is, zowel in de natuur als in de tuin.

Wilgen (salix) op stammetjes of als boom, hoe onderhoud je die?

Een paar voorbeelden zijn b.v. de bekende Knotwilg, de katjes wilg (treurvorm) de grote treurwilg en recenter het japans wilgje. Salix caprea (knotwilg) Knotwilg: De wilgen die we in de natuur vinden zijn veelal ook gecultiveerd. Na jaren worden de stam en de knot alsmaar grilliger en dikker waardoor een oer-Hollands plaatje ontstaat, die op veel schilderijen, foto’s en vvv-folders terug te vinden is. Salix alba Tristis (Treurwilg) Treurwilg: Salis alba Tristis is de latijnse naam, bij de meeste van u zeker ook bekend als grote sierlijk afhangende bomen die vroeg in het voorjaar met kleine fris groene blaadjes als 1 van de eerste bomen het voorjaar inluid.

Salix integra Hakuro Nishikii (Japans wilgje) Gecultiveerde wilg(jes): Het is bij deze soortjes wel belangrijk dat u regelmatig wat onderhoud pleegt. Salix caprea Kilmarnock. Werkgroep Amerikaanse Sijzen - Wilg. Wetenschappelijke naam: Salix alba.

Werkgroep Amerikaanse Sijzen - Wilg

Geslacht: Wilgen zijn tweehuizig, de ongesteelde mannelijke en vrouwelijke bloemen vormen katjes. .. VOOR WILLY: de hond als medemens.

Lijstje

Zo bouwen we een eerlijker stad (deel 2) Hoe hervormen we het potentieel van de stad?

Zo bouwen we een eerlijker stad (deel 2)

Lees hier deel 1 van ons manifest. Waar kunnen we een alternatief model vinden voor het streven naar competitief succes? Als ideaal is de 'eerlijke stad' goed genoeg. Het probleem is de onmogelijkheid om dit ideaal in de huidige wereld, via inkomensherverdeling, te verwezenlijken. Belastingtarieven van ruim 50 procent op de inkomsten van bedrijven en burgers maakten na 1945 deel uit van de conjunctuur in de geïndustrialiseerde landen, toen er sprake was van politieke druk van de georganiseerde arbeidersklasse, via vakbonden en daarmee gelieerde partijen, waardoor de behoedzame bourgeoisie werd gedwongen tot het doen van concessies. Het is tijd om radicaler te gaan denken. De verankerde stad is een eerlijker stad dankzij een radicaal ander beleid. Ongelijkheid en eerlijkheid Sommige van deze beleidsnieuwigheden zijn waardevol. Hoe en waarom kan deze zorg om eerlijkheid bestaan naast de toenemende ongelijkheid in onze steden?

Beperkt succes. Steeds meer mensen doen het: wildplukken - NOS op 3. Lunchepauzeconcerten 2014.pdf. Bordelaise is een klassieke Franse saus, vernoemd naar zijn stad van herkomst, Bordeaux. Je maakt de saus op basis van kalfs- of runderfond. Achter de schermen van het duurste hersenproject ooit. Zijn we binnenkort niet meer de enige zelfbewuste wezens op aarde?

Achter de schermen van het duurste hersenproject ooit

Het klinkt als sciencefiction. Maar dat is het niet meer: wetenschappers gaan een menselijk brein nabouwen in een supercomputer. Wetenschapsjournalist Ronald Veldhuizen bezoekt het Human Brain Project, een van de meest ambitieuze ondernemingen van deze tijd. Niet ver van de Nederlandse grens, in het Duitse plaatsje Jülich, staat een bijzondere machine. Zwarte zuilen met duizenden groene lampjes strekken zich in de loods uit. Dit is JUQUEEN, de op één na snelste supercomputer van Europa. En straks zit er een stel hersenen in deze supercomputer. Een brein in een supercomputer haalt allerlei sciencefiction-scenario’s dichterbij Een brein in een supercomputer haalt allerlei sciencefictionscenario’s dichterbij.

Maar wacht. Het begint allemaal bij de 52-jarige Henry Markram, neurobioloog aan de École Polytechnique Fédérale (EPFL) in het Zwitserse Lausanne en de aanjager van het project. Wildplukwijzer.nl.

?

Bldwzrs torch. Pdfs comp in pdfs. Dhz diy. Blwz. Ios ipad. Computer. Geldmachine van de massa. Nog ordenen. Lezen. Natuur. Crisis, kantelen, ewald engelen, cafe weltschmerz, Duurzaam participatie zorg. Amsterdam. Nederland. EU. Wereld. Veiligheid. Ondern. Prf. Wetenschap.