background preloader

Internet

Facebook Twitter

Neurodrets: la intimitat del cervell, nova frontera en la lluita per la privacitat. Protegir la informació que tenim al cervell per evitar que sigui recollida, emmagatzemada, utilitzada o fins i tot esborrada sense consentiment explícit.

Neurodrets: la intimitat del cervell, nova frontera en la lluita per la privacitat

No es tracta d'un paràgraf d'una novel·la de ciència ficció, sinó de la crida que diversos científics estan fent des de fa pocs anys. Les neurotecnologies, un nom que abasta qualsevol tecnologia que registri l'activitat cerebral o hi interfereixi, estan avançant tant que especialistes de diversos camps han alertat sobre la necessitat d'establir un nou tipus de drets específics: els neurodrets. El projecte de Carta de Drets Digitals, elaborat pel Ministeri d'Afers Econòmics i Transformació Digital, ja contempla, en l'apartat XXIV, establir, per llei, límits i garanties per a l'ús de neurotecnologies en les persones, amb objectius com aquest: DW Documentaries - En Las Sombras De La Red Los Limpiadores Digitales (parte 1) L'impacte de les noves tecnologies en la salut mental: Depressió en adolescents i relació amb l'ús de tecnologies mòbils i xarxes socials. Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS)

La literatura científica mostra una associació entre l’ús de tecnologies mòbils i xarxes socials i l’estat anímic dels adolescents, fet que podria servir per identificar i prevenir els trastorns depressius.Cal més recerca per saber si aquesta associació es conseqüència de que els adolescents amb simptomatologia depressiva recorren més a la tecnologia i les xarxes o si l’ús d’aquestes podria augmentar el risc de patir determinats problemes de salut mental.La tecnologia i les xarxes socials, usades convenientment, poden servir per fomentar la socialització i comportaments saludables entre els adolescents.

L'impacte de les noves tecnologies en la salut mental: Depressió en adolescents i relació amb l'ús de tecnologies mòbils i xarxes socials. Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS)

TikTok i la publicitat. La publicitat ens bombardeja.

TikTok i la publicitat

Ens la trobem on ja hi era abans (televisió, cinema, premsa, cartells als carrers, etc.), però també en els nostres dispositius i a les plataformes que utilitzem. Apareix sense avisar, quan revisem el timeline d’una xarxa social o bussejant per una pàgina web. Ens la trobem quan volem sentir una cançó, quan mirem un vídeo de Youtube o quan veiem un programa en diferit. Tec. de la informació. Internet segura. XTEC - Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya. Models Autoritzacions imatge, veu, materials, serveis a Internet... - Servei Educatiu del Baix Empordà. A00057 00059. Eli Pariser: Beware online "filter bubbles". La substitució de treballadors per robots s'accelera: el 2025 faran la meitat de la feina.

L'accés al teletreball o la digitalització de les empreses s'ha precipitat arran de l'aparició de la Covid a les nostres vides.

La substitució de treballadors per robots s'accelera: el 2025 faran la meitat de la feina

La tecnologia continua remodelant el mercat laboral, ara més ràpid. EAPC Wiki - Unitat 2. Ciberseguretat i protecció de dades. Introducció al mòdul de ciberseguretat en el teletreball El teletreball és l’exercici de la prestació de serveis fora de les instal·lacions, des de la casa del treballador o la treballadora, o a través d’espais habilitats de la Generalitat de Catalunya per fer aquestes funcions.

EAPC Wiki - Unitat 2. Ciberseguretat i protecció de dades

L’oficina virtual, l’aposta per la mobilitat i altres formes de prestació dels serveis, plantegen una sèrie de reptes a l’hora de generar una cultura adequada sobre ciberseguretat i protecció de dades, extensibles a tots els empleats. En aquest sentit, teletreballar comporta el risc de treballar en llocs desprotegits, fora d’un perímetre de seguretat on les amenaces i els riscos són més evidents, que fa necessari que la persona teletreballadora adopti algunes mesures. En aquest curs es preveuen dos escenaris de teletreball: 1. Quan estem en un escenari de teletreball els riscos poden ser més importants i cal minimitzar-los amb unes proteccions addicionals.

Fortnite desapareix de les botigues d'Apple i Google pel conflicte de les comissions. Catàleg de models. Free plagiarism checker. Cómo saber en qué fecha fue creado un documento de Word. Paso 1 Desplázate hasta la ubicación del documento de Word del que deseas averiguar la fecha de creación.

Cómo saber en qué fecha fue creado un documento de Word

Selecciona el documento y haz clic en él. Paso 2 Selecciona la opción "Propiedades" del menú. Es la última opción disponible. Paso 3. 7 sitios para detectar contenido duplicado o copypaste en Internet. Si siguen de cerca mi cuenta de Twitter, hace unos días estuve discutiendo con un tal @DirtOne por cuestiones de contenido duplicado y hotlinking.

7 sitios para detectar contenido duplicado o copypaste en Internet

Está claro que copiar y pegar citando la fuente es algo “relativamente” aceptable en la gran red de redes pero de ahí a instalar un plugin e importar todo el contenido de nuestro RSS incluyendo las imágenes, hay una importante diferencia, especialmente si el sitio en cuestión pretende lucrar con nuestras horas escribiendo y encima robarnos ancho de banda de nuestro hosting.

Por ese motivo y a solicitud de @joerey101 que justamente andaba buscando este tipo de sitios, se me ocurrió hacer un pequeño listado con algunos sitios que permitan detectar copypaste en Internet. La idea es también aplicable a los profesores que quieren saber si sus alumnos copiaron o no sus trabajos de la gran red de redes, por lo que sus usos son bastante múltiples. 1. Herramientas para identificar plagios de trabajos en el aula. Internet se ha convertido en un recurso imprescindible para la educación y en una herramienta muy recurrente a la hora de buscar información para realizar trabajos de clase.

Herramientas para identificar plagios de trabajos en el aula

Sin embargo, no siempre se utiliza con un buen fin. Estos programas permiten identificar plagios y si algún alumno ha copiado. Home - Plagiarism.org. Copyscape Plagiarism Checker - Duplicate Content Detection Software. Centres. Instruccions. Propietat intel·lectual i drets d'autoria. XTEC - Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya. A un centre educatiu hi ha moltes situacions en les quals cal tenir en compte qüestions relacionades amb la propietat intel·lectual i els drets d'autoria.

Centres. Instruccions. Propietat intel·lectual i drets d'autoria. XTEC - Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya

Mailvelope - OpenPGP encryption for webmail. Us de tractament de dades (es parla d'imatges) pel Departament. Menors i joves. Autoritat Catalana de Protecció de Dades. L5 Us Responsable Internet. Normes de ciberseguretat per a la prestacio de serveis en la modalitat de teletreball. Protecció de dades. Departament de Justícia. EAPC Wiki - Formació per al teletreball. Internet Segura.cat. EAPC Wiki - Unitat 2. Ciberseguretat i protecció de dades.

Introducció al mòdul de ciberseguretat en el teletreball El teletreball és l’exercici de la prestació de serveis fora de les instal·lacions, des de la casa del treballador o la treballadora, o a través d’espais habilitats de la Generalitat de Catalunya per fer aquestes funcions.

EAPC Wiki - Unitat 2. Ciberseguretat i protecció de dades

L’oficina virtual, l’aposta per la mobilitat i altres formes de prestació dels serveis, plantegen una sèrie de reptes a l’hora de generar una cultura adequada sobre ciberseguretat i protecció de dades, extensibles a tots els empleats. En aquest sentit, teletreballar comporta el risc de treballar en llocs desprotegits, fora d’un perímetre de seguretat on les amenaces i els riscos són més evidents, que fa necessari que la persona teletreballadora adopti algunes mesures.

En aquest curs es preveuen dos escenaris de teletreball: 1. Quan estem en un escenari de teletreball els riscos poden ser més importants i cal minimitzar-los amb unes proteccions addicionals. Què fer si s'ha filtrat la nostra contrasenya o altres dades?. Mossos d'Esquadra. Marta Peirano y la economía de la atención: "Somos menos felices y menos productivos que nunca porque somos adictos" Derechos de autor de la imagen Álvaro Minguito "Te ha llegado un correo, un mensaje, un hechizo, un paquete. Hay un usuario nuevo, una noticia nueva, una herramienta nueva. Alguien ha hecho algo, ha publicado algo, ha subido una foto de algo, ha etiquetado algo. Tienes cinco mensajes, veinte likes, doce comentarios, ocho retuits. Hay tres personas mirando tu perfil, cuatro empresas leyendo tu currículum, dos altavoces inalámbricos rebajados, tres facturas sin pagar. Google no ha incluido a España en ningún listado, en particular porque eso no es un listado elaborado por Google. Un gracioso editó la Wikipedia y cualquiera puede consultar el historial. Incluidos los periodistas de ABC.

Os presento a @albgar9, cientos de miles de cuentas como la suya automatizan respuestas y tuits de odio y mentiras, y RT a todos los partidos de derechas y varios diarios y periodistas de fake news. A @albarg9 hoy le falló algo en el script que destapó mi. Entrevista: Gilles Lipovetsky: “Hay padres en paro cuyos hijos tienen móvil de último modelo, iPad, zapatillas de lujo… Es terrible”

LO PEOR LLEGARÁ luego, cuando al término de la conversación se le pida a Gilles Lipovetsky (Millau, Francia, 1944) un experimento ante la cámara de vídeo: nosotros le damos un concepto y él tiene que responder a bote pronto con una reflexión breve, un sinónimo, una definición. O sea, lo contrario de los procesos de trabajo que maneja un filósofo. El autor de libros/cirugía sobre la sociedad actual como La era del vacío, La felicidad paradójica, El imperio de lo efímero o La sociedad de la decepción se echa las manos a la cabeza pero se presta al juego.

En la entrevista, también se presta al juego: al de llamar a las cosas por su nombre sin rodeos, con lucidez, erudición y un blindaje ante cualquier conato de corrección política. Lipovetsky estará la semana próxima en Madrid para impartir un seminario en IE Business School y pronunciar una conferencia en la Fundación Telefónica. ¿Qué cree que sirve mejor al debate político, las certezas permanentes o la duda metódica? Màrqueting, qualitat i … – Idees per aplicar a qualsevol servei educatiu en qualsevol moment… Cómo evitar que nuestros hijos se dejen engañar por los vídeos de Youtube. Los diez canales de Youtube más populares en España tienen una cosa en común: todos están dirigidos a menores de edad. Pero no a un público juvenil ni a preadolescentes, sino a niños muy pequeños. Incluso a bebés. Para confirmar que el público infantil es el gran consumidor de la plataforma de vídeos por internet basta con repasar el ranking de SocialBlade, una web que recopila estadísticas de uso de las redes sociales y que se usa como referencia para medir el grado de influencia de los creadores de contenido en Youtube.

Tres de los seis canales más populares en España se podrían definir como “vídeos para niños protagonizados por niños (y editados por sus padres)”. En el punto de mira ‘Unboxing’, el formato que cautiva a los niños. Text sobre el tractament de dades que es pot incloure a un google forms. Viatges i mòbils: consells per anar segurs durant les vacances.

Processing.org. ¿Por qué me vigilan, si no soy nadie? 'Oversharing': qué es y por qué debería preocuparte si tienes hijos. Fotos con amigos, la ubicación de la última fiesta a la que hemos acudido, vídeos personales, comentarios políticos… Compartir información en Internet se ha convertido en una práctica habitual para la mayor parte de los usuarios, especialmente para los más jóvenes. No en vano, un estudio del laboratorio de ciberseguridad Kaspersky refleja que un 61% de los adolescentes de 16 a 24 años ‘vuelcan’ sus datos personales en la red. Lo hacen sin saber realmente qué contenido es susceptible de ser utilizado en un futuro, ni las implicaciones que esto puede llegar a tener en su vida.

IDCAT, Identitat Digital. Seguiu aquestes passes per obtenir-lo. ‎Fets o Fakes a l’Apple Podcasts. IFCN Code of Principles. La batalla per les xarxes - Sense ficció. Documentos TV - Cuando la red no es social. Cryptomator: Free Cloud Encryption for Dropbox & Others. Efecto Streisand contra el 'borrado' del autor de la condena a Miguel Hernández: "¿Habláis de Antonio Luis Baena Tocón?" #10YearsChallenge, el joc innocent que facilita la feina al reconeixement facial. Una foto de fa deu anys i una foto actual. El #10YearsChallenge s'ha convertit en viral a Facebook, Instagram i Twitter.