background preloader

Stormaktstiden

Facebook Twitter

Uppfinningar och vetenskapsmän. Gruppfrågor stormaktstid Upptäck Historia. Frågor att svara på i grupperna stormaktstiden. Färdiga tidslinjer. Då.nuEn tidslinje på svenska (Wikipedia). Titta och läs tusentals fascinerande tidslinjer eller skapa egna. Storbritanniens historia World History Atlas & Timelines since 3000 BC En fantastisk tidslinje. (“Histography" is interactive timeline that spans across 14 billion years of history, from the Big Bang to 2015.)

Öjaby skolbibliotek - Stormaktstiden. Stormaktstiden | Läsa | Titta | Experimentera/Öva/Träna/Skapa | Undervisa/för pedagoger | På biblioteket Undervisningen i historia ska behandla följande centrala innehåll i årskurs 4–6:Norden och Östersjöriket Sverige, cirka 1500-1700Nordens och Östersjöområdets deltagande i ett globalt utbyte, till exempel av handelsvaror, språk och kultur.Den svenska statens framväxt och organisation.Det svenska Östersjöriket. Orsakerna till dess uppkomst och konsekvenser för olika människor och grupper runt Östersjön. Viktiga årtal under stormaktstiden på tacitus.nuOm häxor på Unga Fakta.seRegalskeppet Vasa på VasamuseetRegalskeppet Kronan på Kalmar läns museeum1600-talet på Historiesajten. Hur Sverige blev en stormakt, snapphanar, porträtt av kända 1600-talspersoner och mycket mer.Stormaktstiden på Kungar och drottningar i Sverige. STORMAKTSTIDEN.

Att jobba med läsförståelsestrategier | en text om Stormaktstiden. Just nu läser vi många faktatexter som handlar om historia. På samma gång jobbar vi med läsförståelsestrategier. Det är ett ständigt pågående arbete men då och då behöver det fördjupas och intensifieras märker jag. Vi har använt oss av olika strategier för att angripa text och var och en har också provat på att sammanställa sin information utifrån olika dokument.

Några tyckte att bladet från en läsande klass från facbook fungerade bra som stöd. Någon annan tyckte att det bästa var att jobba med VÖL- vet, önskar veta, lärt mig Yttrligare några tycker att ha leta efter kärnmeningarna i textens stycken hjälper till att förstå texten. Det vi har upptäckt när vi har jobbat med kärnmeningar är att ibland är läromedel väldigt svåra att förstå, för det är bara kärnmeningar staplade på varandra och inga meningar som förklarar och förtydligar. Det blir bra samtal både om kunskaper i ämnet vi läser om, texters uppbyggnad och förståelse av det lästa.