background preloader

Fröken Bild - Tips och förslag för bildlärare o andra

Fröken Bild - Tips och förslag för bildlärare o andra

http://bildfrokensblogg.blogspot.com/

Related:  Bild

Fröken Bild - Tips och förslag för bildlärare o andra: parafras Att göra parafraser är ett bra sätt att studera bilder. Parafras= Man "härmar" en känd bild eller konstverk och gör om den på sitt sätt, ofta lite humoristiskt. Avbildar man den är det ett plagiat. Många har säkert gjort parafraser på MonaLisa (finns även i denna blogg) och andra kända konstverk. Fröken Bild - Tips och förslag för bildlärare o andra: Snögubbe i torrpastell Jag heter Sara och har jobbat på mellanstadiet i nästan 20 år. Jag är svso-bild lärare och har alltid försökt ha bildlektioner som har anknytning med det vi jobbar med i andra ämne så bild inte blir ett avskilt ämne.Alla bilder på bloggen har jag eller elever målat, förutom de från kända konstnärer förstås...Jag har inspirerats av naturen, böcker ,andra bloggar,kolleger mm. En del uppgifter har jag kommit på själv, andra har jag sett och omarbetat och en del har jag kört med så länge att jag faktiskt inte vet var jag fått idén från början... Jag sorterar bilderna efter teknik, motiv, ämne och den årskurs jag tycker är mest lämplig.

fyrfemmansc.blogg.se - Mona Lisa av Jossan Jag som ansvarar för bloggen heter Cecilia och jag har den stora förmånen att vara klasslärare för 4-5C på Hummelstaskolan. Klassen består av tio härliga 4:or och 12 härliga 5:or, tillsammans är de alldeles fantastiska! Bloggen är en klassblogg där föräldrar, elever och andra lärare kan gå in och läsa om våra dagar i skolan och följa de arbeten vi gör här. Genom arbetet med bloggen bearbetar vi flera delar ur den nya samlade läroplanen (Lgr 11) bl.a. att formulera sig i skrift, att anpassa språket efter olika syften, mottagare och sammanhang samt att söka information från olika källor och värdera dessa. Läs gärna en utförligare beskrivning om oss genom att gå in under vår kategori: "om oss" och/eller "vår blogg" samt, för en närmare presentation av elever; "Vi i 4-5C". Välkommen!

32 appar inför höstterminen 15/16 Här kommer min lista med iPadappar som kommer finnas på alla iPads i Lysekils kommun åk 1-6. Alla appar var, när jag gjorde den, ”gratis” för eleverna:) Tanken är att detta ska vara en bas-lista för skolorna och sedan kan varje skola eller pedagog önska andra appar att komplettera med. Speciallärarna har också fått en genomgång av vilka appar som de inte får missa att göra reklam för. Se längre ner på sidan. Kommunen har Microsofts Office 365 så därför ligger Officepaketets appar med i mitt paketet. Vi har kommunlicens på NE och då ingår apparna nedan till alla elever. fyrfemmansc.blogg.se - Stilleben Idag har vi tecknat stilleben under bildlektionen. Vilka konstnärer vi har i klassen! Vi hade tre olika kompositioner och eleverna fick placera sig där de kände störst inspiration.

50 appar för förskola/fritidshem hösten 15 Här kommer min lista över appar för förskola/fritidshem hösten 2015 Tags:animerad film, app, appar, Förskola, Garageband, ikt, iMovie, internet, iPad, it i förskolan, matte, Musik, presentera, programmera, QR-koder, Samarbeta&Presentera

fyrfemmansc.blogg.se - Forts. reklam Så har vi fortsatt arbetet med att skapa reklam för olika målgrupper. I ett tidigare inlägg, som du hittar här, kan du läsa om hur vi inledde vårt arbete. Det är fantastiskt att se hur engagerade eleverna är i sitt arbete och vilken arbetsglädje de har: Några grupper hann med sin redovisning. Här visar Josefin, Lydia och Nora upp sin reklam för tuggummi som-riktar sig mot damer över 80 år. De har skapat ett "super-extra-soft-sprutspraytuggummi" :) Det har fantastiska egenskaper - fastnar inte i löständerna, är bra för tandköttet och dessutom har det en föryngrande effekt. fyrfemmansc.blogg.se - Reklam Idag har vi startat upp ett nytt arbetsområde inom bildanalys som handlar om reklambilder - hur de är utformade och förmedlar budskap. Vi började lektionen med att fundera över vilka förmågor som är viktiga när man ska arbeta med just bild, reklam och collage. Eleverna funderade fritt kring detta och så här tänkte de:

Related: