background preloader

No

Facebook Twitter

Experiment

Sagolika såpbubblor – Hedenljung. Det är kallt just nu i nästan hela landet och trenden att prova blåsa såpbubblor är riktigt het just nu.

Sagolika såpbubblor – Hedenljung

Men många frågar sig: Hur gör jag då? Hur får jag bubblorna att hålla medan de fryser och att landa hela? Volcano Egg Dyeing. Fascinerande bilder. Undervisning.

Kemi

Teknik. Biologi. Fysik. Overpopulation, overconsumption – in pictures. Elever utvecklar sitt språk i klassdiskussioner. I årskurs 3, där jag undervisar i NO har jag regelbundet lektioner där språkutvecklingen och förmågan att kommunicera tränas.

Elever utvecklar sitt språk i klassdiskussioner

Jag har provat mig fram med lite olika struktur under höstterminen när det gäller klassdiskussioner. Målet är att få till en form där elevaktiviteten är hög och det som eleverna diskuterar genererar språkutveckling, nytt lärande och tänkande för dem. Så här arbetar jag i praktiken med detta just nu. Att utveckla sitt språk är en viktig nyckel till lärande. Därför behöver alla lärare skapa lärmiljöer där elever kan utveckla sin förmåga att använda språket som ett verktyg i sitt/sina ämnen.