background preloader

Poesi år 7

Facebook Twitter

Diktspråk. Vad är cut-up poesi och hur kan du använda det i undervisningen? Cut-up poesi är ett sätt att skapa dikt av ord som redan finns.

Vad är cut-up poesi och hur kan du använda det i undervisningen?

Man klipper upp texter som redan är skrivna och begreppet cut-up kommer från engelskans ”klippa upp” Begreppet myntades av den dadaistiske poeten Tristan Tzara så tidigt som 1916. Många musiker och författare har sedan dess använt tekniken då de skrivit låttexter. Grundidén är att man skapar något nytt genom att bryta mot de normer som säger att skapandet ska ske på ett visst sätt. Här kan ni lyssna på hur David Bowie har använt sig av tekniken. SvenskaImpulser Poesilektion. 1. Att läsa och skriva dikt. 2009-12-01 12:04 Joakim Wendell Stämningsmusik: I gymnasiekurserna i svenska får man ofta stöta på poesi, det vill säga dikter.

1. Att läsa och skriva dikt

Att läsa och skriva dikt är något som de flesta av oss inte är så vana vid. I det här avsnittet ska du få träna på just det. 1. Att läsa och skriva dikt. 1. Att läsa och skriva dikt. 3. Övningar i att skriva dikt. 2009-12-01 08:53 Joakim Wendell Tips och råd för att skriva dikt Det kan vara svårt att komma igång och skriva dikter själv.

3. Övningar i att skriva dikt

Sju tips till dig som vill skriva dikter (poesi) Lär känna en poet. Lyrik. Lyrik, poesi, dikter... Syfte Arbetsuppgifter Under arbetet med lyrik ska du göra följande arbetsuppgifter 1.

Lyrik, poesi, dikter...

Delta i den gemensamma läsningen och arbetet med diktexperiment och skriva egna dikter enligt olika mönster (se nedan och lösblad från Mia), som sätts upp i klassrummet. Lyrik, poesi, dikter... Poesi/Lyrik. Poesi år 7. Lyrik, poesi och dikter år 9, ht-15. Lyrik, poesi och dikt. Poesi åk 7. Den diktande klassen. I höstas skrev vi här på bloggen om att vi var intresserade av ett pilotprojekt.

Den diktande klassen

Och vi fick napp! Maria Edgren, författare tillika svensklärare på Lillhagaskolan i Nykvarn, hörde av sig.