background preloader

Bäbis

Facebook Twitter

4-årskalas med supertrio – och inte mycket socker. Hur ordnar man barnkalas utan överdoser av socker för alla deltagare?

4-årskalas med supertrio – och inte mycket socker

Det blir lite svårare ju större barnen blir, men nu har vi klarat av ett 4-årskalas med socker främst från frukt (och lite choklad). Ovan ser du dagens kreationer. Här är mer bilder och instruktioner: Hållbara barnkläder, babykläder & accessoarer - Mini Rodini. You searched for Byxor - Sida 3 av 4 - Nilou.se. Hudvårdsingredienser att använda på bebisar — Hudvårdsverkstan. Jag har tidigare gått igenom vilka ingredienser som jag undviker till små barn.

Hudvårdsingredienser att använda på bebisar — Hudvårdsverkstan

Eller ja, det var ju egentligen bara två! Men det finns några saker som jag tycker att man kan fundera på innan man smörjer sina barn hejvilt med body lotion eller olivolja. Läs mer i inlägget Hudvårdsingredienser att undvika på bebisar. Vad kan man ha till sina ungar då? Om de nu behöver smörjas, så använder jag detta: Ingredienser att använda på bebishud MineraloljaVissa vegetabiliska oljor och smörZinkoxidNär barnen blir större, milda tensiderRiktig solkräm Jag ska strax förklara varför! Okej, då kan vi åka! Mineralolja till känslig hud. Köp sheasmör nilotica - Kallpressat sheasmör. Därför är sheasmör bra för din hud. I Afrika har sheasmöret använts i flera tusen år och på senare år har även vi här uppe i norr förstått tjusningen med detta näringsrika smör, som kan användas både på kropp och hår och som passar gammal som ung.

Därför är sheasmör bra för din hud

Om sheasmörShea som hudvård Om sheasmör Sheasmör kommer från sheaträdets kastanjestora nötter och finns i två varianter, dels den västafrikanska varianten som kallas paradoxa och dels den östafrikanska varianten som kallas nilotica. Art, skördesätt och växtsätt avgör vilka egenskaper och vilken konsistens det färdiga sheasmöret får. Sheasmör paradoxa har en fastare konsistens, vilket beror på att det består av en större andel mättade fettsyror. Sheasmör paradoxa- Ekologisk & Fair Trade - Organic Makers.

Barntotal. Som förstagångsförälder undrar du säkert vad du kommer att behöva under den första tiden.

barntotal

Vi har gjort en lista över de nödvändigaste sakerna som du kommer att behöva under bebisens första tre månader. Det är omöjligt att göra den perfekta listan eftersom alla har olika smak och behov men du kan använda vår lista som en grund. Tänk på att inte köpa för mycket saker i början. Du märker efter hand vad barnet och du tycker om och inte. Tänk också på att kontrollera att produkterna uppfyller gällande säkerhetskrav oavsett om du köper nytt eller begagnat. Kläder för inomhus: 4 par omlottröjor eller bodies (omlottröjor är lättare att använda i början eftersom du inte behöver trä dem över barnets huvud)4 par bomullsbyxor4 par strumpor4 par sparkdräkter. Kläder för utomhus: Mumin - Popupfynd.

LullaMe. Tvätta håret på bebis och barn - Softskin Blogg. När folk frågar mig vad för schampo jag använder till mina barn och jag svarar ”inget” blir det oftast tyst följt av många frågetecken.

Tvätta håret på bebis och barn - Softskin Blogg

Näh, det ser inte ut som på ovan bild när mina barn badar. När de badar är det lite valfri ekologisk olja (mitt badrumsskåp är stort så jag använder sällan samma) och ibland en skvätt Weleda badtillsats. Mandelolja, jojobaolja, rapsolja, nattljusolja är nog de oljor vi använder mest. Inget schampo, inga duschkrämer eller tvålar. Tvål används vid fåtal tillfällen (speciellt när de var mindre), när det blir bajsolyckor… Min pojke är så gott som 4 år, han är och har alltid varit superfräsch.

Min flicka är 1 år och 4 mån. Värt att nämna är att båda barnen haft jättemycket hår redan från födseln och att flickan börjar få axellångt hår. 8 ekologiska produkter som är snälla mot din baby. Ekologisk babyvård.

8 ekologiska produkter som är snälla mot din baby

När jag födde min dotter 2007 var jag inte så intresserad av ekologisk hudvård. Sen lärde jag känna de fina babyprodukterna från Weleda eftersom de fanns med i en babybox som vi fick på BB. Jag förstod sen att det verkade vara en smartare idé att smörja in min lilla med en vegetabilisk olja, snarare än en mineralolja. Mineraloljan är väldigt vanlig i babyoljor och det är en olja som utvinns ur råolja, den som vi hämtar ur jorden för att få bensin. Oljan är inte farlig, men den är liksom helt död eftersom den saknar mineraler, fettsyror och vitaminer. Men mest kändes det ganska ofräscht att smörja henne med en olja som man har i symaskinen eller för att olja in bänkskivor i trä … 2008 vaknade mitt ekologiska och hållbara intresse på riktigt och det var då jag inledde min detox, så min dotter har varit hyfsad förskonad från syntetiska kemikalier på sin hud och i sitt hår. En annan sak att tänka på är att undvika babyprodukter med syntetisk doft.

Ekologisk babyolja. Natura - Många babyprodukter på marknaden innehåller olika typer av kemikalier och ämnen som kan vara skadliga både för oss, våra barn samt miljön.

natura -

En produkt som jag stött på hemma hos många nyblivna föräldrar är babyolja som ofta används flitigt i badet och på deras barns rumpor. Flera billiga alternativ ex. Natusan baby oil innehåller till stor del ingrediensen Paraffinum liquidum som på svenska även kallas Mineralolja. Mineralolja är en vanlig bas i hudvårdsprodukter som tvål, schampo, balsam, bodylotion, kroppsolja, ansiktskrämer, deodoranter, makeup m.m.

Den är billig i jämförelse med rena vegetabiliska oljor och har lång hållbarhet. Mineraloljor består av stora molekyler vilket gör att de inte tränger in i huden utan lägger sig som en tunn hinna ovanpå. Sesamolja - Oljans fördelar & produkttips - Oljor - Artiklar. Det finns mycket att ta vara på i naturen som är som balsam för själen och hälsan.

Sesamolja - Oljans fördelar & produkttips - Oljor - Artiklar

Många naturligt framställda produkter som uppmärksammas i dag har en tämligen lång historia bakom sig.