background preloader

Oljor

Facebook Twitter

Citron eterisk olja. Drygt hälften av alla tillfrågade gillar citrondoft, en tredjedel inte, i alla fall i 70-talets Danmark.

Citron eterisk olja

Idag har parfymörer bekymmer med att folk inte associerar citrondoft med frukt utan med diskmedel. Oljan är inte så gammal; den ersatte den gamla cedratoljan först under 1900-talet. Namnet Citronoljans gamla svenska namn cedroolja finns belagt sedan 1640 och användes in på 1900-talet. Cedratolja kallades lika länge både cedroolja och citronolja. Namnen höll i sig längre i svenska farmakopén än i övriga nordiska länders och sedan frukternas namn ändrats i vardagligt språkbruk. Handla Crearome Eterisk Bergamottolja EKO hos Svensk Hälsokost. Fri frakt!

Upplyftande bergamott Crearomes upplyftande eteriska olja med bergamott är helt ren utan tillsatser.

Handla Crearome Eterisk Bergamottolja EKO hos Svensk Hälsokost. Fri frakt!

Bergamotten hämtas från Italien och har en ljuvlig doft som ofta anses vara upplyftande för sinnet. Perfekt för dagar du känner dig låg! Använd oljan som en doftessens i aromalampor och sprid den friska doften i hela rummet, eller använd som komponent i hudvårdsprodukter. Kan användas i mycket sparsam mängd i livsmedel. 100 % ren eterisk oljaUpplyftande citrusdoftHämtad från Italien. Eteriska oljor för DIY hudvård - Organic Makers. Sesamoljans fantastiska fördelar för huden. I vår del av världen har sesamoljan inte riktigt fått den uppmärksamhet inom hudvård som den förtjänar.

Sesamoljans fantastiska fördelar för huden

För faktum är att den äger unika egenskaper som är helt fantastiska för huden. Inom ayurveda är sesamolja oumbärlig och anses vara en av de mest vårdande, läkande, renande och utdrivande av alla oljor. Näringen i kallpressad sesamolja Kallpressad sesamolja innehåller nästan lika delar enkelomättade och fleromättade fetter och är rik på antioxidanter. Den innehåller E-vitamin och en lång rad mineraler inklusive en betydande mängd zink som spelar en stor roll för hudens välmående. Att använda sesamolja på huden Det är en fantastisk olja för att rengöra huden på djupet och eliminera orenheter genom att massera in oljan innan bad eller dusch. Det är även en olja som är fantastisk att smörja in sig med efter bad eller dusch när huden fortfarande är något fuktig. Traditionell användning av sesamolja Självmassage med mognad sesamolja ”Abhyanga” Därför bör man mogna sesamolja Relaterade inlägg: Vilken olja passar din hudtyp? - Bodystore.com. Ekologiska oljor för hudvård - stora fettsyreguiden! - Organic Makers.

Fleromättade fettsyror Det är i gruppen fleromättade fettsyror som några av de mest verksamma ingredienserna finns till naturlig och ekologisk hudvård: oljor som är rika på de essentiella fettsyrorna linolsyra och linolensyra.

Ekologiska oljor för hudvård - stora fettsyreguiden! - Organic Makers

Lite förenklat kan en säga att de fleromättade fettsyrorna har förmågan att verka inifrån huden, jämfört med de mättade fettsyrorna som verkar utifrån. Linolsyra (Omega 6) och linolensyra (Omega 3+6) är essentiella eftersom hudens celler behöver dessa fettämnen, men inte själv kan producera dem. Fettsyrorna måste alltså tillföras genom kost och hudvård. Fettsyran linolsyra spelar en särskilt viktig roll för att överhudens barriärskydd ska fungera normalt.

Fleromättad linolsyra finns rikligt i Solrosolja, Gurkörtsolja, Hampfröolja, Havtornsolja, Svartkumminolja, Sesamolja, samt Aprikoskärnolja och i Mandelolja. Ekoolja -Allt om naturliga oljor för hud och hårvård. Organic Makers - Gör din egen ekologiska hudvård - Organic Makers. Allt om Jojobaolja - Lär dig mer här! Jojobaolja - Lär dig allt och hitta bästa produkterna 2017. Hitta rätt hudolja! Bakgrund Kokosfett som det heter egentligen - en "olja" är flytande vid 15°C - det är inte kokosoljan, som smälter vid 25°C.

Hitta rätt hudolja!

Kokosoljan pessas ur kokosnöten och används både för hudvård och i matlagning. Användning Oljan är mycket fet och kladdig och tar flera timmar att absorberas av huden. Men den skyddar bra mot väder och vind och p g a dess innehåll lugnar den också småskador på huden. Guide: 7 vegetabiliska superoljor för huden. Sesamolja färdigmognad eko. Maharishi Ayurveda - Veda Lila. Veda Lila's kvalitetsgaranti.

Sesamolja färdigmognad eko. Maharishi Ayurveda - Veda Lila

Vad du måste veta om sheasmör! Okänt här i norra Europa, men något man får lära sig som barn att använda i andra delar av världen: Sheasmör, Sheabutter eller Karitésmør är världens kanske mest naturliga hudvård.

Vad du måste veta om sheasmör!

Afrikanska kvinnor har långa traditioner med användning av sheasmör, kanske ända från Cleopatras tid. Framför allt var deras kunskap om att rå och oraffinerat sheasmör gör huden ung, mjuk och smidig. Sheasmör används också för att vårda hår, hud, naglar, släta ut rynkor, spädbarnsvård och framför allt att vårda torr hud, eksem och atopiskt eksem över hela kroppen, hård och sträv hud på händer och fötter. Det oraffinerade sheasmöret har dessutom en anti-inflammatorisk effekt. Pure Shea Butter. Myaroma.se – MyAroma. Därför pratar alla om arganoljan! Arganolja – skönhetsknepet som alla talar om. Vad är eteriska oljor och hur använder du dem? - Bodystore.com.

Aromatiska växter producerar doftande essenser som kan extraheras från bark, frukt, blommor, blad, frön och rötter från både plantor och träd.

Vad är eteriska oljor och hur använder du dem? - Bodystore.com

De väldoftande essenserna har en naturlig funktion att dra till sig viktiga insekter för pollinering men även för att ge skydd mot svampangrepp, bakterier och skadeinsekter. Eteriska oljor är inte feta som vegetabiliska oljor, även om vissa kan vara trögflytande. De är högkoncentrerade essenser med en stark doft och bör av den anledningen alltid spädas ut i en basolja innan de t.ex. appliceras på huden. Basoljor är sötmandel-, jojoba- och kokosolja.

Kvaliteten på eteriska oljor varierar med faktorer som växtförhållande, klimat, skördesätt och framställning. Framställningsmetoder och varje olja får sin unika kemiska sammansättning. Framförallt kombinationen av naturliga ämnen i en balanserad proportion som bidrar till oljans terapeutiska egenskaper. Eteriska oljor oxideras med tiden särskilt i kontakt med luft och värme, vilket innebär kylskåpet. Aromterapi och rökelse - Veda Lila.