background preloader

Psykologia 2

Facebook Twitter

Mitä vauvan itku paljastaa? Vastasyntyneiden itkuissa on eroja, jotka voivat kertoa lapsen terveyteen liittyvistä ongelmista.

Mitä vauvan itku paljastaa?

Tampereella on kerätty itkunäytteet yli sadalta vauvalta. Niistä yritetään löytää merkkejä, jotka voisivat ennustaa tulevista ongelmista lapsen terveydessä tai kehityksessä. Lapsen itkusta etsitään merkkejä sairauksista ja kehitykseen liittyvistä ongelmista. – Meidän suuri linja on, että itkuääni analysoidaan ja sieltä erinäisistä äänen muuttujista etsitään sellaisia, jotka voisivat jollain tavalla olla merkkinä siitä, että lapsella on joku terveyden tai kehityksen ongelma.

Me lähdettiin tutkimaan, voisiko löytyä yleistä mahdollista viitettä muiden merkkien kanssa yhdessä käytettynä, joka vahvistaa, että ehkä tällä lapsella on aihetta tutkia tarkemmin, toteaa monitieteellistä tutkimusryhmää vetävä, itkusta väitöskirjaansa tekevä psykologi Jaana Kivinummi Tampereen yliopistosta. Eriksonin psykososiaalisen kehitysteorian kertaus. Mieti ensin, mikä on oikea vastaus.

Eriksonin psykososiaalisen kehitysteorian kertaus

Kun haluat varmistaa oikean vastauksen, "maalaa" hiirellä ykköspainike (yleensä vasen painike) pohjassa käsitteen alla oleva tila. Sieltä löytyy oikea vastaus. Hs. Ovatko nykyvanhemmat voimattomia uhmaikäisen edessä?

hs

Testaa, osaatko toimia raivoavan parivuotiaan kanssa Parivuotias heittäytyy selälleen ja kirkuu. Ei tehoa suostuttelu, ei järkipuhe, ei uhkailu eikä lahjonta. Uhmakohtaus iskee yleensä pahimmalla hetkellä, kiireessä, kaupassa tai jossain muussa julkisessa paikassa. Uhmaikäisten vanhemmat valittavat väsymystään somen keskustelupalstoilla tähän tapaan: Apua, olen ihan hukassa kaksivuotiaan tyttömme kanssa. A.P. Psychology Child Experiment - Piaget's Theory of Cognitive Development. Suomalaisryhmä valmisti murrosikäsoluja – niiden avulla ratkotaan puberteetin mysteerejä. Suomalaisryhmä valmisti murrosikäsoluja – niiden avulla ratkotaan puberteetin mysteerejä Suomalainen tutkimusryhmä on ensimmäisenä maailmassa tehnyt ihmisen kantasoluista murrosiän käynnistäviä hermosoluja.

Suomalaisryhmä valmisti murrosikäsoluja – niiden avulla ratkotaan puberteetin mysteerejä

Nämä ihmisen aivoissa olevat ”murrosikäsolut” käynnistävät sukupuolihormonien erityksen lapsissa – siis aloittavat murrosiän. Murrosiässä ihminen saavuttaa aikuispituuden ja sukukypsyyden, joka on suvunjatkamiselle välttämätöntä. Puberteetin alkamisen perimmäisin syy on kuitenkin selvittämättä, sanoo Helsingin yliopiston tutkimusryhmän johtaja, lastentautien erikoislääkäri Taneli Raivio. Joillakin harvoilla murrosikä ei ala lainkaan. Kasvatustaidon gigantit. Vanhemmille ja opettajille suunnattu sarja kertoo aikaansa edellä olleista pedagogeista, joiden ajatukset ovat muovanneet tämän päivän kasvatusta ja koulua.

Kasvatustaidon gigantit

Sarjassa esitellään Maria Montessori, Rudolf Steiner, Lev Vygotski, Ellen Key, John Dewey, Loris Malagussi, Jean Piaget ja Celestin Freinet. Osa 1/3: Rudolf Steiner ja Maria Montessori Jaksossa tutustutaan Rudolf Steinerin ja Maria Montessorin pedagogiikan syntyyn ja metodeihin. Vanhemmille ja kasvattajille suunnattu sarja kertoo aikaansa edellä olleista pedagogeista, joiden ajatukset ovat muovanneet tämän päivän kasvatusajattelua ja koulua. Psychology: Can Video Games for Children be Beneficial? Kuinka rohkaista ujoa lasta? – Asiantuntijan viisi vinkkiä. "Lapseni on ujo, eikä uskalla mennä leikkimään muiden lasten kanssa.

Kuinka rohkaista ujoa lasta? – Asiantuntijan viisi vinkkiä

Hän ei uskalla puhua ihmisille, joita hän ei tunne ennestään. Mitä minun pitäisi tehdä? " TEHTÄVÄ Tiikeriäidin taistelulaulu.docx. Ikääntyvällä on oikeus lakata opettelemasta uutta, sanoo 82-vuotias sosiaalipsykologi Antti Eskola. Antti Eskola Professori Antti Eskola, 82, toimi Tampereen yliopiston sosiaalipsykologian professorina 1963–1997.

Ikääntyvällä on oikeus lakata opettelemasta uutta, sanoo 82-vuotias sosiaalipsykologi Antti Eskola

Hän on naimisissa, ja perheeseen kuuluu kaksi aikuista lasta ja kaksi lastenlasta. Asuu Tampereen Tammelassa. Hs. Tutkimus: Teinien jatkuva kännykänräpläys hiertää vanhempien ja lasten välejä Valtaosa eli lähes 60 prosenttia teini-ikäisten lasten vanhemmista arvioi teinien olevan riippuvaisia kännyköistään tai kannettavista tietokoneistaan.

hs

Teinien jatkuva kännykänräpläys aiheuttaakin yhä usemmassa perheessä kränää lasten ja vanhempien välille, kertoo yhdysvaltalaisen Common Sense Median kyselytutkimus, josta kertoo The Mercury News. Lapsen aivojen kehitys.Makela. Kehityspsykologia (PS2) psykologia Juha Seppänen. Uudempi versio ps2-kurssista Pääsivulle www.kolumbus.fi/juha.seppanen/

Kehityspsykologia (PS2) psykologia Juha Seppänen

Saksassa syntyvä voi olla perjantaista alkaen "kolmatta sukupuolta" - Intersukupuolisuus. Saksassa syntyvä voi olla perjantaista alkaen "kolmatta sukupuolta" Berliini.

Saksassa syntyvä voi olla perjantaista alkaen "kolmatta sukupuolta" - Intersukupuolisuus

Mikä on normaalia uhmaa, ja mistä tunnistaa lapsen käytöshäiriön? Lastenpsykiatri vastaa. Mikä on normaalia uhmaa, ja mistä tunnistaa lapsen käytöshäiriön? Lastenpsykiatri vastaa Lastenpsykiatri Jari Sinkkonen pitää Voimaperheet-mallia erinomaisena apuna lastenkasvatuksessa. Helsingin Sanomat kertoi tiistaina Turun yliopiston Lastenpsykiatrisen tutkimuskeskuksen ohjelmasta, jossa vanhemmat saivat ohjeita uhmaikäisten lasten kasvatukseen internetin välityksellä. Lasten oireet vähenivät, kun vanhemmat oppivat antamaan lapsille huomiota ja palkitsemaan hyvää käytöstä.

Esikoinen, keskimmäinen ja kuopus – Näin syntymäjärjestys vaikuttaa lapseen. Poimintoja Esikoiset kertovat: ”Se, että olen esikoinen, on ohjannut minua pitämään huolta muista. Minun on täytynyt oppia olemaan vahva ja itsenäinen, koska olen raivannut sisaruksilleni tietä ja suojellut heitä.” Mies, 21. Lasten ja nuorten seksuaalikasvatus vanhemmuuden näkökulmasta. Lapsella on oikeus saada kasvatusta – lapsi on tärkeä aikuiselle ja aikuinen lapselle Vanhemmilla on sekä oikeus että velvollisuus kasvattaa lapsiaan kaikilla elämän osa-alueilla.

Seksuaalikasvatus ei poikkea lapsen muusta kasvatuksesta, eikä sitä voi jättää väliin, sillä jokainen ihminen on seksuaalinen syntymästään aina kuolemaansa asti. Yksilölliset temperamenttipiirteet muovaavat jo vauvan kokemusmaailmaa. Syksyllä 2015 elokuvateattereissa tuli ensi-iltaan piirroselokuva Inside Out, jossa 11-vuotias päähenkilö Riley kamppaili perheen muuton aiheuttamassa kriisitilanteessa tunteiden aallokossa. Kun aiemmin Rileyn elämän punaisena lankana oli ollut ilo ja hyväntuulisuus, muutos sai mielen lainehtimaan pitkäksi aikaa surun ja kiukun aallokossa. Meillä jokaisella todellakin on synnynnäinen taipumus tietynlaiseen tunnemaailmaan. Näitä piirteitä kutsutaan temperamenttipiirteiksi. Toiset meistä ovat taipuvaisia kokemaan herkemmin kielteisiä tunteita, kuten ärtymystä, surua ja pelkoa, kun taas toisille luontaisempaa on ilon ja innostuksen herääminen.

Lukemalla oppii mielen teoriaa. Arvostetussa British Medical Journalissa on virinnyt keskustelu siitä, miten synnytyslääkäreiden pitäisi suhtautua asiakkaidensa toiveisiin vaginaalisesta pyyhinnästä. Kyseessä on tekniikka, jolla koetetaan istuttaa äidin synnytyskanavan bakteeristo keisarileikkauksella syntyneelle vauvalle. Vaginaalisessa pyyhinnässä vastasyntyneen vauvan iho, suu ja silmät sivellään siteellä tai tamponilla, jossa on äidin vaginaalisia bakteereja. Vaikka toimenpide itsessään on vaaraton, osa lääkäreistä pelkää bakteerialtistuksesta koituvia riskejä. Lastenpsykiatri: On vaarallista ajatella, että syli on lapselle palkinto. Liika kehuminen lisää lapsen narsismia, väittää tutkimus. Liika kehuminen lisää lapsen narsismia, väittää tutkimus Lapsen yliarvostaminen ja kehuminen muita erityisemmäksi lisää narsistisuutta, väittää tuore hollantilais-amerikkalainen tutkimus.

Tutkimuksen ideana oli selvittää narsismin alkuperää. Tutkijat halusivat erottaa hyvän itsetunnon ja narsismin toisistaan. Masennus voi tarttua lapselta vanhemmalle. Stanford Magazine - Article. You have a bright child, and you want her to succeed. You should tell her how smart she is, right? That’s what 85 percent of the parents Dweck surveyed said. Her research on fifth graders shows otherwise. Labels, even though positive, can be harmful. They may instill a fixed mind-set and all the baggage that goes with it, from performance anxiety to a tendency to give up quickly. Here are Dweck’s tips from Mindset: Listen to what you say to your kids, with an ear toward the messages you’re sending about mind-set.Instead of praising children’s intelligence or talent, focus on the processes they used.Example: “That homework was so long and involved.

Don’t worry about praising your children for their inherent goodness, though. Puhumattomat kolmevuotiaat uusi ilmiö – some varastaa vanhempien ajan. 7 asiaa, joita lapsesi tarvitsee – mutta ei osaa pyytää - Lifestyle. Hs. AsapSCIENCE - Why Are Teens So Moody? Hs. Tällaisia ovat suositut tytöt, tavikset ja ei-suositut – tutkija kertoo, miten kaverisuosio jakaa tytöt. Tuore tutkimus haastaa aiemmat: Keski-iän kriisi on myytti – nelikymppiset ovat parikymppisiä onnellisempia.

The ageing of a face in five MINUTES Incredible video shows a young girl growing old in a matter of. Professori: Suomessa negatiivisuus värittää lasten kasvatusta. Culture - Feral: The children raised by wolves. 100-vuotiaan terveiset älypuhelinkansalle: Ihminen tarvitsee ympärilleen ihmisiä. Pixar - UP - Carl & Ellie's Story (1080p) *HD* The "False Belief" Test: Theory of Mind.

Hs. Papilio - Prevention against Violence and Addiction.