background preloader

Etäkuntoutus

Facebook Twitter

Tekemistä perheille - Lastenneurologianhoitajat. Kotiin jääminen voi ahdistaa ja aiheuttaa ristiriitoja perheessä – näillä vinkeillä iloa arkeen Useat perheet ovat jääneet kotiin vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi ja tasapainottelevat nyt vanhempien työn, lasten koulutehtävien ja normaalin perhearjen pyörityksessä.

Tekemistä perheille - Lastenneurologianhoitajat

Aikuisille etätyö voi olla kivaakin vaihtelua, mutta lapselta ei voida vaatia vastaavanlaista itseohjautuvuutta tai arjen hallintaa. Varsinkin erityistä tukea tarvitsevat lapset hyötyvät siitä, että aikuinen asettaa tietyt raamit ajankäytölle ja rikastaa toimintaa. Alle on koottu joitakin vinkkejä siitä, miten yhteistä aikaa voi hyödyntää ja millaisiin puuhiin lapsia voi ohjata silloin, kun itse on pystyttävä keskittymään etätöiden pariin. Etätyöskentelylle kannattaa kuitenkin vetää tiukat rajat ja jättää aikaa läsnäoloon perheen kanssa. Uutisoinnin seuraamista suositaan myös rajaamaan, etenkin lapsilta. Iloon yli esteiden -ideapankki. Olohuonesirkus - Neuvokas perhe. 50 Screen Free Gross Motor Skills and Activities for Home - Your Therapy Source. Lasten etäkuntoutuksessa lähiyhteisöllä on aktiivinen rooli - Blogi Tutoris. Lasten etäkuntoutuksessa korostuu lähiyhteisön sitoutuminen ja lapsen lähihenkilön rooli osana kuntoutustapahtumaa, selviää Linnuntie – etäkuntoutusta selvittäneen osahankkeen tuloksista.

Lasten etäkuntoutuksessa lähiyhteisöllä on aktiivinen rooli - Blogi Tutoris

Kun kuntoutuja on lapsi, hänen tukemisekseen on tärkeää ymmärtää perheen toimintaa sen omassa arkiympäristössä (1). Tässä blogissa keskitytään alle kouluikäisten lasten lähiyhteisöjen rooliin ja heidän kokemuksiinsa etäfysioterapiasta. (Teksti ja kuvat on julkaistu aiemmin Fysioterapia -lehdessä 7/2018) Tulokset pohjautuvat Kansaneläkelaitoksen rahoittamaan ja Tutoris Oy:n toteuttamaan Linnuntie – lasten yhteisölliseen etäkuntoutuksen kehittämishankkeeseen, jonka tavoite oli kehittää toimivia ja arvioituja toteutustapoja lasten yhteisölliseen etäkuntoutukseen. Hankkeessa toteutettiin kolme etäkuntoutuspilottia puhe-, fysio- ja toimintaterapiassa. Fysioterapiapilotin osalta tavoitteena oli selvittää, soveltuuko ja millä edellytyksillä etäkuntoutus alle kouluikäisille lapsille. Lisätietoja: Lähteet: Resurssit - Positive. Poikkeustilanne tarkoittaa ankariakin pettymyksiä: kauan odotetut matkat, kokoontumiset, juhlat, turnaukset ja ihan tavallinenkin yhdessäolo kavereiden kesken peruuntuu.

Resurssit - Positive

Pitkä valmistautuminen näyttää valuneen hukkaan ja palkinnot uurastuksista jäävät saamatta. Vanhempien optimismi ja kannustus ponnistelun jatkamiseen poikkeusoloissakin on ratkaisevan tärkeää. Tästäkin selviämme! Olemme valmiina, kun tilanne taas sallii ja olemme kenties voineet hyödyntää odotteluajan, karenssit ja karanteenit tavalla, jota kiitämme myöhemmin. Auta lasta kuvittelemaan, miltä tuntuu, kun taas päästään kouluun ja kavereille, kun elämä palaa normaaliin kulkuunsa? Outloud - Etäterapiaohjeita. Etäkuntoutus. Etäkuntoutus vaativassa kuntoutuksessa: Fysioterapia, Tiina Vuononvirta. Etäkuntoutuksessa käytettävä teknologia.pdf. Etäkuntoutuksen pikavinkit puheterapeuteille. Nyt on kaikki uutiset ja mielet täynnä koronavirusta ja sitä, miten se laittaa maailmaa sekaisin.

Etäkuntoutuksen pikavinkit puheterapeuteille

Monet miettivät, miten voisivat toteuttaa omaa työtään etänä. Olemme puheterapeutteina onnekkaassa tilanteessa siinä mielessä, että puheterapiaa on mahdollista toteuttaa myös etänä. Siityminen etäkuntoutuksen pariin kuitenkin herättää paljon kysymyksiä ja pohdittavaa, varsinkin tällaisessa tilanteessa. Kokosin tähän postaukseen pikavinkkejä etäpuheterapiaan liittyen, ja vastauksia kysymykseen miten siirryn toteuttamaan etäpuheterapiaa.

Mitä etäpuheterapia vaatii terapeutilta? Terapeutti tarvitsee tietokoneen, etäohjelman ja nettiyhteyden. Etäohjelmia on mm. Tärkein on ohjelman valinnassa muistaa, että suojaus on riittävä esim. Mitä etäkuntoutus vaatii asiakkaalta? Asiakas tarvitsee sähköpostiosoitteen, tietokoneen ja internetyhteyden. Tietokone on tarpeen, usein läppäri on helpoin vaihtoehto, koska siinä on jo sisäänrakennettuna kamera, kaiutin ja mikrofoni. Valvira Kela Linkkivinkkejä: Save. Matleenan blogi: Vinkkejä etäopetukseen. Koostin tähän linkkivinkkejä etäopetukseen ja digityökaluihin liittyen, sillä käytännössä kaikki Suomen koulut ovat 18.3.2020 alkaen voimaan astuneen valmiuslain määräysten perusteella etäopetuksessa.

Matleenan blogi: Vinkkejä etäopetukseen

Linkeistä löytyy vinkkejä myös etäohjaukseen, etäkokouksiin ja etätyöhön. Päivitän tätä listausta tulevina kuukausina. Lisäksi jaan runsaasti vinkkejä uusissa bloggauksissa ja somessa etenkin Twitterissä ja opetusalan Facebook-ryhmissä. Viime vuonna 34 % koulutuksistani tapahtui verkossa. Nyt yhtä vaille loputkin on kevään osalta siirretty verkkoon. Vinkkejä etäopetukseen poikkeustilanteessa.

Tutkimus: Etäkuntoutus vähintään yhtä hyödyllistä kuin kasvokkain toteutettu kuntoutus - Ajankohtaista henkilöasiakkaille - kela.fi. Kokeilujen perusteella etäkuntoutus tuottaa yhtä hyviä tai jopa parempia tuloksia kuin perinteinen kasvokkain tapahtuva kuntoutus.

Tutkimus: Etäkuntoutus vähintään yhtä hyödyllistä kuin kasvokkain toteutettu kuntoutus - Ajankohtaista henkilöasiakkaille - kela.fi

Etäkuntoutuksen soveltuvuus asiakkaalle tulee kuitenkin arvioida yksilöllisesti. Etäkuntoutus on tuloksellista, osoittavat Kelan Etäkuntoutus-hankkeen kokeilut. Kokeiluissa kuntoutukselle asetetut tavoitteet toteutuivat pääosin, ja etäkuntoutus osoittautui asiakkaalle vähintään yhtä hyödylliseksi kuin kasvokkain toteutettu kuntoutus.

Joillekin asiakkaille etäkuntoutus vaikutti sopivan jopa perinteistä kuntoutusta paremmin. Etäkuntoutus tarkoittaa kuntoutusta, jossa käytetään erilaisia etäteknologiaa hyödyntäviä sovelluksia, kuten puhelinta tai tietokonetta. Kokeiluissa etäkuntoutukseen osallistui eri-ikäisiä asiakkaita, joilla oli erilaisia työ- ja toimintakyvyn rajoitteita. – Etäkuntoutus osoittautui soveltuvaksi kaikille osallistujaryhmille. Kuntoutusta asuinpaikasta riippumatta Teknologian oltava helppokäyttöistä. Etäopiskeluun tukea. Special Education and Inclusive Learning - Resources for Inclusive Teachers. Autism, SEND. b6d6ca 9942aa52b0544f2c9ed19ee7f3d25f04.

Pelaa lautapelejä tabletilla - Elisa Ideat. Tekemistä lapsille kotiin. Miten saada uudenlainen arki rullaamaan ja lapsille tekemistä koko päiväksi?

Tekemistä lapsille kotiin

Näitä ja oman etätyön yhteensovittamista pohditaan nyt lapsiperheissä, kun koulut ovat kiinni ja monet päiväkoti-ikäiset lapset ovat myös siirtyneet kotihoitoon. Olemme koonneet tälle sivulle kattavan paketin vinkkejä ja puuhaa lapsille sekä koko perheelle. Päiväohjelman suunnittelu yhdessä Yhdessä suunniteltu viikkokalenteri auttaa sopeutumaan uudenlaiseen arkeen. Se tuo lapsen päivään tarvittavaa ennakointia ja lisää turvallisuudentunnetta. Puuhatehtävät ja oppimispelit pelastavat päivän Kiva ja kehittävä tekeminen tulee nyt tarpeeseen. Demo.flinga. Learn Padlet - NEW! 2016 Tutorial. ClassroomScreen. Matleenan blogi: Sanapilvet opetuksessa. Lue myös päivittyvä bloggaukseniVinkkejä etäopetukseen!

Matleenan blogi: Sanapilvet opetuksessa

Sanapilvet ovat yksinkertaisia työkaluja, joiden avulla voidaan ryhmän kanssa yhdessä tai jokainen oppija yksin luoda sanapilven. Ideana on kerätä sanoja niin, että mitä useammin tietty sana on mainittu, sen suuremmalla se kuvassa näkyy. Hyödynnä AnswerGardenia esimerkiksi niin, että kysyt etäoppitunnin päätteeksi palautetta etäopiskelusta tai itse sisällöstä. Tai anna läksyksi sanapilven tekeminen opiskellun kappaleen keskeisimmistä käsitteistä tai tällä viikolla opituista englannin sanoista. Kuvassa on WordArtilla tehty sanapilvi hallituksen eilen julkaisemasta 19 kohdan listasta korona-viruksen torjumiseksi. Alla on kaksi ohjevideota, jotka tein tammikuussa Oulun yliopiston yhdelle hankkeelle. Yhteiset sanapilvet AnswerGardenilla. Positiivisuuden puu - Viitottu Rakkaus. Home - Fluidity.