background preloader

Joulu

Facebook Twitter

The Christ Child: A Nativity Story. Joulun-Bumtsibum - Presentaciones de Google. Koulun joulukalenteri. Tiesitkö, miksi ikkunalle sytytetään tänään juuri kaksi kynttilää? - Asuminen. Arkistotutkijan mukaan itsenäisyyspäivän kynttilänpoltto juontaa juurensa useisiin historian tapahtumiin.

Tiesitkö, miksi ikkunalle sytytetään tänään juuri kaksi kynttilää? - Asuminen

On itsenäisyyspäivä. Ikkunalaudalle tulee sytytettyä vanhasta tottumuksesta kaksi kynttilää klo 18 aikaan illalla. Mutta miksi näin oikeastaan tehdään? Arkistotutkija Juha Nirkko Suomalaisen Kirjallisuuden Seurasta tietää ainakin sen, että Ruotsin vallan ja autonomian aikana kynttilät juhlistivat kuninkaallisten merkkipäiviä tai vierailuja. – Sortovuosina niitä poltettiin protestiksi 5.2. Kynttilät sytytetään kotona perinteisesti kuuden aikaan illalla. Juha Nirkko kertoo, että kahden kynttilän sytyttämiselle löytyy myös arkinen selitys. ”Kaksi kynttilää sopii parhaiten tavalliseen vanhaan ikkunatyyppiin, jossa on pystypuu keskellä.”­Kuva: Heidi Piiroinen Kynttilöiden lukumäärää ei kuitenkaan missään määrätty.

Juha Nirkko kertoo, että kahden kynttilän sytyttämiselle löytyy myös arkipäiväisempi selitys. Nykyään kynttilöitä voidaan polttaa myös ihan vain tunnelmallisen perinteen vuoksi. ABIB AASI. Jouluevankeliumi palikoiden mukaan. Untitled. Tutkijat ovat esittäneet useita teorioita siitä, mikä ”joulutähti” on saattanut olla.

untitled

Tähti johdatti tietäjät Betlehemiin ja pysähtyi Jeesuksen syntymätallin päälle. kirjoitetaan Matteuksen evankeliumissa. Adobe stock/AOP Taivahalla syttyi juuri tähti kirkas, tähti suuri, josta viisaat itämaan riemastuivat aikoinaan. Näin sanaili Yrjö Jylhä. Matteuksen evankeliumin mukaan taivaalla loistanut kirkas tähti opasti itämaan tietäjät Betlehemiin Jeesus-lapsen luokse. Reilut 2000 myöhemmin Betlehemin tähden todenperäisyys ei ole varmistunut. Kolme itämaan viisasta miestä lahjoitti Jeesukselle kultaa, pyhää savua ja mirhamia. Planeetat osuivat päällekkäin Yksi asia on varma. Saksalainen tähtitieteilijä Johannes Kepler esitti vuonna 1614, että Betlehemin tähden selitys oli planeettojen kohtaaminen eli konjunktio. Hänen laskelmiensa mukaan Jupiter ja Saturnus kohtasivat toisensa kolmesti Kalojen tähdistössä vuosina 7-6 ennen ajanlaskun alkua. Kepler erehtyi. Joulu Bumtsibum - Presentazioni Google. Papunetin joulukalenteri. Adventtikalenteriyllätykset. Pipari-kynttiläjoulukuusenpallo. Tonttujen talviurheilua sisällä. Kävelevät joulukortit - PDF Ilmainen lataus.

PUU PALAA PAKKO VAIHTAA HUHUU-LEIKKI PUU PALAA PAKKO VAIHTAA Keskellä on yksi leikkijä ilman omaa pesää.

Adventtikalenteriyllätykset. Pipari-kynttiläjoulukuusenpallo. Tonttujen talviurheilua sisällä. Kävelevät joulukortit - PDF Ilmainen lataus

Ilman omaa pesää oleva leikkijä huutaa: Puu palaa, pakko vaihtaa!. Pesissä olevat leikkijät vaihtavat Lisätiedot Laulu- ja lorujumppia: Laulu- ja lorujumppia: Vedetään nuottaa Vedetään nuottaa, saadaan kaloja (istutaan vastakkain käsistä kiinni pitäen) Kissalle kiisket, koiralle kuoreet (vedetään vuoroin eteen ja taakse) Isot kalat syödään Lisätiedot LEIKIT KUKA PELKÄÄ HUUHKAJAA? Lisätiedot Pupu Painokkaan pihapuuhakirja Pupu Painokkaan pihapuuhakirja Turun Kaupungin Terveystoimi Tartuthan käpälään! Lisätiedot SEIKKAILU PEIKKOMETSÄSSÄ TAIDETEOS SEIKKAILU PEIKKOMETSÄSSÄ 1.

Lisätiedot LANKAKERÄ NEULOMINEN LANKAKERÄLEIKKI Oppilaat seisovat luokassa ja heittelevät lankakerää ristiin rastiin. Lisätiedot 1 SUPERPOTKU ÄMPÄRIT KUMOON! Lisätiedot Liikuntaohjelma: viikot 1-6 Liikuntaohjelma: viikot 1-6 Tässä on erinomainen koko kehoa hyödyntävä liikuntaohjelma, joka tarkoitettu aloittelijoille. Uutiset - Sport.fi. Pian on taas aika avata joulukalenterin... - Alakoulun aarreaitta. TONTTUPELI – Tulosta ryhmällesi helppo tai vaativa jouluinen peli.

Joulua odotellessa ryhmä voi kokoontua Tonttupelin äärelle.

TONTTUPELI – Tulosta ryhmällesi helppo tai vaativa jouluinen peli

Kysymykset ja tehtävät eivät päästä pelaajia helpolla, mutta toki joulumieliset pelikaverit auttavat pois pinteestä. Pelaamiseen voi käyttää joko pelilautaa tai kortteja. Tonttupelistä on myös helppo versio. Pelaaminen onnistuu, vaikka sanat olisivat hukassa. Vastauksen voi kertoa vastaamalla kyllä tai ei, tai valitsemalla eri vaihtoehdoista. Valmistelu Tonttupelin pelaamiseen tarvitset pelilaudan sekä tumman ja vaalean nopan. Pelilaudan liikuttelu on helpompaa, jos sen kiinnittää tukevalle pahville.

Tonttupelin kulku Ensimmäinen pelaaja heittää kahta noppaa ja siirtää nopat pelilaudalle. Tonttupeli-kortit Joskus pelilaudan ja noppien käyttäminen on ryhmätilanteessa hankalaa. Tonttupeli (vaativa) Tonttupeli (helppo) Tee-se-itse Tonttupeli Keksittekö paremman pelin? Helppoa noppapeliä voi pelata ympäri vuoden. Pelin alussa jokainen pelaaja saa yhtä monta pelimerkkiä. Ennen pelin alkua kannattaa sopia, koska peli loppuu. Eino ja Aapeli - Jouluralli. Nativity Story Birth to Cross Line Drawing. Jouluiset sanapelit ryhmätoimintaan. Jouluiset sanapelit virittävät joulumielen ja sopivat jouluajan aivojumppaan.

Jouluiset sanapelit ryhmätoimintaan

Mukana on sanaselityspeli, sanasokkelo, sanansaalistus, tavuvisailuja ja anagrammeja. Sanaselityspeliä voi pelata myös ruotsiksi ja englanniksi. Kaikki sanapelit toimivat tulosteena ja osan voi näyttää valkokankaalta. Poro, himmeli vai joulusiivous? Sanaselityspelissä osallistujat nostavat sanakortin vuorotellen. Joulusanoja-tiedostossa on 26 helppoa sanakorttia sekä tyhjiä kortteja. Lataa ja tulosta Vinkki: Sanojen keksiminen on helpompaa, jos annat osallistujille sanalistan. Sanaselityspeliä voi pelata myös ruotsiksi. Sanaselityspeliä voi pelata myös englanniksi. Tulosta jokaiselle osallistujalle tai parille oma sanasokkelo, jossa on jouluisia sanoja ristiin rastiin. Lataa, tulosta tai heijasta Vinkki: Sanojen etsiminen on helpompaa, jos annat osallistujille sanalistan. Sanansaalistus on oivaa ajanvietettä ja aivojumppaa. 5 tehtävämonistetta Jaa pareille 3–10 sanan verran tavuja. Joulutavupalat. Kielitohtori - Niin alkoi taas joulukuu ja sen myötä...

Joulukalenteri: 24 kysymystä joulusta. Tunturisuden joulusivut. Joulutietovisaa 1) Gävlen olkipukki?

Tunturisuden joulusivut

Kuvassa yllä on Gävlen olkipukki, joka pystytetään Ruotsissa jouluisin. Mistä olkipukki on tullut kuuluisaksi? Valitse oikea vaihtoehto: 1) Pukki myydään aina joulun jälkeen huutokaupalla. 2) Pukki kykenee liikkumaan. 3) Pukki poltetaan. 3) Ruotsalaiset pystyttävät joulun kunniaksi Gävleen jättikokoisen olkipukin. Tuhopolttamisen lisäksi pukki on historiansa aikana joutunut myös muunlaisen vandalismin kohteeksi. Creative Commons - Sinulla on vapaus: kopioida, levittää, näyttää ja esittää teosta. 2) Kuka on kuvassa yllä? Kuvassa on elokuvan ja teeveen suosituin lapsitähti kautta aikain. Advent Calendar - AdventMyFriend.