background preloader

Fiffiga tips

Facebook Twitter

Hemgjord lim-lösare tar bort de tuffaste etiketterna. Ge inte upp!

Hemgjord lim-lösare tar bort de tuffaste etiketterna

Ta bort det kletigaste limmet från glasburkar och flaskor med en hemmagjord blandning av två giftfria ingredienser. Vissa etiketter är hopplösa. Papperet kan blötas bort men det sega klistret sitter som berget. Frestas inte att ta till giftigheter som kemiskt ren bensin eller aceton. Rengör gjutjärnspanna på rätt sätt. How to Fold A Fitted Sheet. Knepen: Så håller du träningskläderna fräscha - Vardagspuls. Känns träningskläderna sura och ofräscha trots att du tvättat dem flera gånger?

Knepen: Så håller du träningskläderna fräscha - Vardagspuls

Var snäll mot dina träningskläder så håller längre — Vardagspuls ger dig de bästa knepen. Du har säkert varit med om det: träningskläderna eller skorna känns fräscha när du drar på dig dem och sätter igång med ditt träningspass. Men när du fått upp värmen är det en helt annan sak – de börjar lukta unket och kännas ofräscha. Inte helt kul om du befinner dig i en lokal full av människor. Är det redan dags att köpa nytt? 1. Det kan låta konstigt, men om du använder lite ättika i tvättmaskinen då och då så tar du kål på en hel del av de bakterier som gör att kläderna luktar. 2. Det här görs på egen risk eftersom vissa skor är limmade och limmet riskerar att lösas upp i tvättmaskinen. 5 naturliga tips: Så botar du allt från värk till självsprickor med gröna blad! Nu står naturen i sin vackraste grönska och är full av kraft och energi. – Nästan alla gröna blad och skott så här års är fulla av stärkande och läkande ämnen, säger Marie-Louise Eklöf, örtterapeut i Stockholm.

5 naturliga tips: Så botar du allt från värk till självsprickor med gröna blad!

Vissa gröna blad är mer intressanta än andra för oss människor. Som groblad till exempel, som alltid tycks växa alldeles i vår närhet. De är naturens egna smarta plåster, som drar ut var, dödar bakterier och påskyndar läkningen. Andra potenta gröna ”plåster” är daggkåpans och alträdets blad. Även ogräset kirskål går att använda som plåster eller omslag mot gikt. 1. Bra mot både små sår och variga sår, samt självsprickor. 2. Bra mot ledvärk och muskelsmärtor.Verksamma ämnen: I kålsaften finns höga halter av antioxidanter och svavelhaltiga glukosinolater med antiinflammatorisk effekt som kan minska svullnad och smärta.Gör så här: Banka på väl rengjorda vitkålsblad med handen eller en kniv. 3.

Bra mot ”färska” sår, kan påskynda läkningen av dem. Ättika som sköljmedel. Är det någonting som inte kommer innanför min dörr så är det sköljmedel.

Ättika som sköljmedel

Det är ingenting annat än ren och skär kemikaliebomb. Sköljmedel och framför allt parfymen i sköljmedlet har ingenting att göra i närheten av små barn då detta kan vara allergiframkallande och parfymen innehåller med största sannolikhet hormonstörande ftalater. Istället för sköljmedel så använder vi ättika, som får kläderna mjuka och sköna utan onödiga kemikalier. Dessutom så neutraliserar ättikan eventuella tvättmedelsrester som finns kvar i kläderna som kan vara irriterande på huden.

Vill man ha god doft på kläderna så kan man tillsätta eteriska oljor, t ex lavendel eller eukalyptus, som även har antibakteriella egenskaper. Naturligt sköljmedel med lavendeldoft, 12 dl:3 dl 24%-ig ättika 9 dl uppkokt avsvalnat vatten ca 10 droppar eterisk lavendelolja Blanda ättika, vatten och lavendelolja i en glasflaska. Relaterade I mitt städskåp - ingredienser till hemgjorda rengöringsprodukter 18 februari, 2016 23 april, 2015.

Då går det INTE lika bra med ättika eller vinäger! Vinäger rengör träskivor i köket, motar bort dålig lukt och ger studs åt fönsterputsen medan ättikan städar toan åt dig helt skrubbfritt.

Då går det INTE lika bra med ättika eller vinäger!

Man det betyder inte att de är universalmedel som fungerar till allt. Här är några tillfällen när du ska hålla korken påskruvad. Avlopp med återvinningssystem tar till vara regnvattnet. Använd bara ”finvattnet” som dricksvatten och till matlagning.

Avlopp med återvinningssystem tar till vara regnvattnet

I ett avlopp med återvinningssystem kan regnvattnet istället användas till klädtvätt, toalettspolning eller trädgårdsskötsel. Allt fler hus- och villaägare tänker på miljön idag och är öppna för moderna och effektiva lösningar som minskar husets förbrukning av energi, avlopp och vatten. En av möjligheterna är att återvinna regnvatten. Förutom att man värnar om miljön så är man garderad mot eventuella bevattningsförbud. – Fler och fler kommuner inför ju bevattningsförbud på sommaren, vilket framför allt blir ett problem för de som vill sköta om sin trädgård eller gräsmatta.

Spola toaletten med regnvatten Företaget är en av de största aktörerna i Sverige och har en lösning med en tank som man gräver ner i sin trädgård för att sedan kunna utnyttja naturens överflöd i sina dagliga göromål. Förutom bevattning finns en variant där man kan koppla in en pump som förser tvättmaskinen och toaletten med regnvatten. Så mycket kostar det.