background preloader

Matematika

Facebook Twitter

MatematicA.hu. Pénz7 - Pénzügyi és Vállalkozói Témahét. Játékok gyerekeknek - egyszervolt.hu. Morzsák | Interaktív gyakorló feladatok. IKT – Modern Iskola. Keresés Modern Iskola A digitális világ és a gyerekek – alkotó és harmonikus kapcsolat – Henzel György, Szlovákia Digitális olvasás – új készség, amit most megtanulhat, és taníthat is! Robotikai világversenyre indulhatnak újra a nyertes középiskolások – az EMMI is támogatja őket Ma is tanultam valamit! – Digitális ácsok és ingyenes közösségi tanulási-tanítási terek- Infoparlament,... Informatika a Társadalomért Egyesület által rendezett 8. Az autók és az “agyak” mobilitásáról is szó volt az Infoparlamenten A miniszter az Informatika a Társadalomért Egyesület idén 8. alkalommal megrendezett kétnapos tanácskozásának megnyitóján kiemelte: az ország jó példát mutatott a járműipar átalakítására. Okostelefonos applikációval tanulhatnak a diákok a pénzügyekről A pénzügyi ismeretek elsajátítása, a pénzügyi tudatosság erősítése fontos a fiatalok körében, ezért a Magyar Államkincstár olyan applikációt fejlesztett ki középiskolások számára, amellyel könnyen elsajátíthatják az...

Szép Új Világ? Továbbiak. Geometriai transzformációk « iDoctum. Az IKT portál. Sudoku Online: Játsszon sudokut. Www.matekprezi.com, Geometria, 6., ismétlés1, tengelyes tükrözés., Anna Tóthné Szalontay by on Prezi. Egyiptomi számolás - www.matekprezi.com. Okos Doboz digitális gyakorló feladatok alsó és felső tagozatos tantárgyakhoz.

Játékgyűjtemény. Hóemberek Ezek a feladatlapok kicsiknek készültek. A lapokat lamináljuk és szétvágjuk. A gyermek korától, figyelmétől függően dogozhatunk több vagy kevesebb képpel is. Megkérjük a gyermeket, hogy adja oda a kezünkbe azt a képet, amiről a meghatározást hallja. pl Az első lap képeivel. – „Add ide azt a képet, amin a hóembernek seprű van a kezében , pöttyös a sálja, és 3 gomb van a pocakján!” (Érdemes többször is elmondani, hiszem 3 dolgot határozunk meg.) Nagyon kell figyelni, hiszen van olyan hóember, amelynek 2 gomb van a hasán illetve 3 gomb van a hasán, de nincs seprűje vagy a sálja csíkos. A második lap képein a madár helye is nehezítés. Laminálás előtt színezhetjük a hóemberek kalapját, sálját is így is használhatjuk a lapokat. Téli bingo Ismét egy bingo. Bingo testrészekkel A lapokat nyomtatás, laminálás után tudjuk használni. Mozgásos versek-testséma A testséma fejlesztése szinte minden fejlesztő foglalkozáson megjelenik valamilyen formában.

Nyári bingo Irányjáték Tavaszi mozgásos versek 2. Keresés - NKP. Sulinet Hírmagazin. Matematika 5. osztály. Címlap | SMART TananyagPiac. Baliabideak. Lino - Sticky and Photo Sharing for you. Kahoot! | Learning Games | Make Learning Awesome! Kompetenciamérés 2016 - matematika 6. osztály | eMent☺r. 62. feladat Marci egy színházlátogatás során a következő záróképet látta az előadás végén. A nézőteret ábrázoló képek közül válaszd ki azt, amelyik helyesen mutatja, hol ülhetett Marci az előadás alatt? Válaszd ki a helyes ábra betűjelét! 63. feladat Kinga egy 7 perc 32 másodperc hosszú videót néz éppen, amikor csörög a telefonja, ezért leállítja a lejátszást. A következő ábrán a fekete szakasz az addig lejátszott rész hosszát, a szürke szakasz a videóból hátralévő rész hosszát mutatja.

Körülbelül mennyi idő VAN MÉG HÁTRA a videóból? 64. feladat Laci három számpiramist készített. Tetszőleges pozitív egész számokat írt egymás mellé le. Döntsd el, melyik igaz, illetve melyik hamis a következő állítások közül! Egy számpiramisban minden szám nagyobb, mint a két alatta lévő. Ha a legalsó sorban csak páros számok vannak, akkor a számpiramisban minden szám páros. Ha a legalsó sorban csak páratlan számok vannak, akkor a számpiramisban minden szám páratlan. 65. feladat 66. feladat Angyal tér 45 m2 66 200 zed. Gyorsmenü | eMentor. IXL | Identify and classify polygons | 7th grade math. Digitális család | Számít, hogy mennyi időt tölt a gyerek a képernyő előtt? Nagyon is! Ha 20-30 évvel ezelőtt azt mondjuk valakinek, hogy 2018-ra tenyér méretű számítógéppel a zsebünkben megyünk mindenhová, akkor könnyen azt hihette volna, hogy túl sok tudományos fantasztikus regényt olvastunk.

Mostanra mégis nehezen tudnánk az életünkben olyan területet mondani, amiben ne venne részt az okostelefon, legyen szó akár sportolásról, beszélgetésekről, munkáról, hobbiról vagy akár főzésről, tanulásról. A képernyő elé „ragadva” A technológia a rendelkezésünkre áll, azonban komoly eltérések vannak aközött, hogy a különböző generációk milyen szokásokat és élményeket kapcsolnak hozzá. Kiemelt szerepe van a kamaszokkal folytatott kutatásoknak, ők ugyanis teljesen más közegben nőttek fel, mint a szüleik. Egy 40.000 fős kutatás, amelyet 2 és 17 évesek körében végeztek 2016-ban, komoly bizonyítékokat talált arra, hogy a képernyők előtt töltött idő milyen nagymértékben befolyásolja a fiatalok életét. Mindezt egy 2018-as felmérés később nem csak árnyalta, de meg is erősítette. LearningApps - interactive and multimedia learning blocks. TehetségKapu.