background preloader

Tanárblog - az IKT portál

Tanárblog - az IKT portál

http://tanarblog.hu/

Related:  soosannabakostuOlvasnivaló

Az interaktív tábla módszertana - Első lépések interaktív táblán - Képet, de honnét? Ingyenesen felhasználható jó minőségű képek A HVG Tech rovatán találtuk azt az írást, mely felhívta a figyelmünket egy olyan weboldalra, ahol 65 000 db ingyenesen felhasználható kép található. Ez mindenkinek jól jön, aki interaktív táblás anyagot készít. Nekünk is, egyrészt, mert bemutathatjuk nektek, másrészt ismét fel tudjuk hívni a figyelmeteket a szerzői jogokra.

Creative Commons A Creative Commons („kreatív közjavak”) egy nonprofit szervezet, melynek célja az olyan kreatív művek mennyiségének növelése, melyeket mások jogszerűen megoszthatnak egymással vagy felhasználhatnak a saját műveikhez. A szervezet fő tevékenysége a Creative Commons-licencek kiadása. Célja[szerkesztés] A Creative Commons weblapja lehetővé teszi a szerzői jogi oltalom (copyright) alá eső művek tulajdonosainak, hogy az oltalom alatt álló jogok egy részét a közösségre hagyományozzák, míg más részét maguknak megtartsák. Mindezt változatos licenc- és szerződés-formákkal segítik, amelyek lehetővé teszik például a teljes közkinccsé nyilvánítást éppúgy, mint számos szabad licenc formát a nyílt tartalom biztosításához.

Motiváció 3.0 Pink, Daniel H. Motiváció 3.0 Ösztönzés másképp A legtöbben azt hisszük, hogy mind önmagunk, mind pedig mások motiválására a legjobb eszköz valamilyen kívülről jövő jutalom, például, a pénz. Ez a "jutalmazás-büntetés" elmélete. Oktatási Hivatal Bemutatkozó « Hobby Turmix 2012 november 13. Interjú a Székely Hírmondóban Nagy öröm és megtiszteltetés ért a napokban. IKT-s ötlettár - Neteducatio Modern Pedagógus sorozatunk legújabb darabja Fegyverneki Gergő IKT-s ötlettár című kötete. (Nemcsak) kezdőknek mutatja be az IKT-eszközök iskolai felhasználásnak lehetőségeit. Bruttó: Egyéni struktúrájának köszönhetően hatékonyan és egyszerűen használható ötletgyűjtésre és új webes felületek megismerésére egyaránt, hiszen a 21. századi tanár eszköztárából nem hiányozhatnak a változatos infokommunikációs technológiák. A kiadvány életkortól és tapasztalattól függetlenül szolgálhat újdonsággal olvasóinak.

Stoodle Prievara Tibor: A 21 századi tanár - Neteducatio A külföldön oly népszerű tanulásszervezési módszer kézikönyvét most először olvashatja magyarul, a hazai oktatási rendszerre adaptálva. Legyen Ön is részese egy kreatív, élvezetes és forradalmi szakmai újításnak! Bruttó: “Valami azt súgja, hogy gyakorlati trükköket is kapunk a sokat emlegetett pedagógiai szemléletváltáshoz. Mindenesetre már sokat sejtet, hogy a “Baj van, nem is kicsi” a könyv második “fejezete”…” ( Farkas R.) “Alapműnek tartom legalább annyiban, hogy elkezdjünk kicsit másképp gondolkodni az oktatásról” ( Tokaj I.) Brainstorming and Voting Amazingly Easy. Free Online Tool 

Related: