background preloader

Tanárblog - tanarblog.hu

Tanárblog - tanarblog.hu

http://tanarblog.hu/

Módszertani ötletgyűjtemény és digitális módszertár - tka.hu A Tempus Közalapítvány honlapján működő, bárki számára hozzáférhető módszertani gyűjtemények szerkesztésének gondolatát pályázóink és a műhelymunkáinkon részt vevők adták azzal a gyakori visszajelzéssel, hogy módszereiket szívesen megosztanák szélesebbkörben is a tanár kollégákkal. Az ötletgyűjteményt pedagógusok írják és gazdagítják, és pedagógusoknak szól. Az érdeklődők több mint 800 kiváló módszertani ötlet között válogathatnak, a kínálat folyamatosan bővül. Játékgyűjtemény Hóemberek Ezek a feladatlapok kicsiknek készültek. A lapokat lamináljuk és szétvágjuk. A gyermek korától, figyelmétől függően dogozhatunk több vagy kevesebb képpel is. Megkérjük a gyermeket, hogy adja oda a kezünkbe azt a képet, amiről a meghatározást hallja. pl Az első lap képeivel. – „Add ide azt a képet, amin a hóembernek seprű van a kezében , pöttyös a sálja, és 3 gomb van a pocakján!”

Informatika tananyag Miért jó, és mire jó a … Voice Dictation – Írj a hangoddal Gyógypedagógusként folyamatosan keresnem kell azokat a lehetőségeket, melyekkel a tanítványaimnak segíteni tudok, könnyebbé tudom tenni az életüket. Egy ilyen web2-es alkalmazás a Voice dictation is, melynek segítségével a nehezen író (mert például mozgássérült), vagy diszlexiás, diszgráfiás gyermekek is könnyedén boldogulnak. A beszédfelismerést használó, segítő technológiák ismerete igen hasznos a speciális igényű és tanulási nehézségekkel küzdő diákok, felnőttek számára. Nyitóoldal Digitális Témahét Mentorháló - jgypk.hu Itt a tavasz! Igen, a Mentor(h)álóban hamarosan tavasz lesz:-) A 2019-es tavaszi évadban is kivételes élményeket és... Békés ünnepeket! A Mentor(h)áló nevében köszönjük Olvasóink és látogatóink idei bizalmát és kitartó figyelmét,... Szent nap-e az ünnep?

Kompetenciamérés 2016 - matematika 6. osztály 62. feladat Marci egy színházlátogatás során a következő záróképet látta az előadás végén. A nézőteret ábrázoló képek közül válaszd ki azt, amelyik helyesen mutatja, hol ülhetett Marci az előadás alatt? Válaszd ki a helyes ábra betűjelét! Oktató játékok LEGJOBB LearningApps - interactive and multimedia learning blocks

Related:  christa75biharikaOKTATÁSI PORTÁLOKEszközökburhana