background preloader

Interaktív gyakorló feladatok

https://tothlaszlone.wordpress.com/

Related:  sandoristvmatek

Akriel - Az intelligens algebrai oktatóprogram Tanulócsoportban hatékonyabb tanórai és otthoni munka Az Akrielt használhatjátok asztali gépeken, laptopokon, táblagépeken és okostelefonon is. A matematika tanárotok létre tud hozni egy online tanulócsoportot, amibe be tudtok csatlakozni mindannyian, és már kezdhetitek is a választott témakört. Ahogy gyűjtöd a csillagokat, úgy nő a neved melletti zöld csík hossza, így az összesítő kijelzőn nyomon lehet követni, hogy ki hogy halad a témakörön belül. Az órai teljesítményetek tehát valós időben mérhetővé és láthatóvá válik, és a program teljesítmény szerint sorba rendez titeket. A kijelző látványa motiváló hatású, ezért a legjobb élmény érdekében vetítsétek ki a tanteremben!

IKT – Modern Iskola Keresés Modern Iskola A digitális világ és a gyerekek – alkotó és harmonikus kapcsolat – Henzel György, Szlovákia Digitális olvasás – új készség, amit most megtanulhat, és taníthat is! Robotikai világversenyre indulhatnak újra a nyertes középiskolások – az EMMI is támogatja őket Ma is tanultam valamit! Matek GIFek - Tudomány / Science Kezdjük is a Pitagorasz-tétellel. Ha nem értetted az összefüggést, most jól figyelj: Így lehet szabályos négyzetet rajzolni körzővel. Így pedig ellipszist két fix pont és egy madzag segítségével Játékgyűjtemény Hóemberek Ezek a feladatlapok kicsiknek készültek. A lapokat lamináljuk és szétvágjuk. A gyermek korától, figyelmétől függően dogozhatunk több vagy kevesebb képpel is. Megkérjük a gyermeket, hogy adja oda a kezünkbe azt a képet, amiről a meghatározást hallja. pl Az első lap képeivel. – „Add ide azt a képet, amin a hóembernek seprű van a kezében , pöttyös a sálja, és 3 gomb van a pocakján!”

Pedagógus továbbképzési programok az ITK-n Előadások, anyagok 2018-ban Bevezető, szerzők Differenciálszámítás alkalmazásai Integrálszámítás alkalmazásai Feladatok a szerencsejátékok területéről 11 Elképesztő matek trükk, amit nem tanítanak az iskolában! A matematika nem tartozik a legkönnyebb tantárgyak közé, ráadásul a matektanárok is minden más tantárgynál jobban szeretik túlbonyolítani még az egészen egyszerű alapokat is, így nem csoda, ha a gyerekek már egészen fiatal korukban megutálnak mindent ami a számokkal kapcsolatos. Pedig nem feltétlenül kellene, mert még ha sablon szövegnek is tűnik, a matematikának bizony megvan a maga szépsége, és még az egyébként nehezebb törteket is képesek lehetünk pofonegyszerű módszerekkel, fejben kiszámolni. Ehhez persze ismerni kell magukat a módszereket, amiket sajnos sokszor nem, vagy nem kellően tanítanak meg a diákoknak.

Kompetenciamérés 2016 - matematika 6. osztály 62. feladat Marci egy színházlátogatás során a következő záróképet látta az előadás végén. A nézőteret ábrázoló képek közül válaszd ki azt, amelyik helyesen mutatja, hol ülhetett Marci az előadás alatt? Válaszd ki a helyes ábra betűjelét! Másodikos matek - Szorzótábla gyakorlás Másodikos matek - Szorzótábla gyakorlás Beállítások « Válaszd ki, melyik szorzótáblát szeretnéd gyakorolni:

Fejtörő feladványok (Gáspár Merse Előd honlapja) Logikai fejtörők Átkeléses feladatok Fizetség és osztoszkodás Mérleges feladatok Időméréses feladatok

Related: