background preloader

MATEMÀTIQUES

Facebook Twitter

JaqueEnMates. Virtual Manipulatives for Math. Free Activities for Virtual Manipulatives. Appletspuntmat. Ejercicios de matemáticas en línea. Matemàtiques - operacions i càlcul. Innovamat - Blog CONFINATS. #confiMATHS - Canal Youtube. Sessió 0. Com entenem les matemàtiques? Contes matemàtics. Retos Archives. Dados en primaria. Tocamates, matemáticas y creatividad. Damos la bienvenida en esta entrada a una persona que citamos cada semana en el reto semanal, la maestra Dácil González.

Dados en primaria. Tocamates, matemáticas y creatividad

Dácil da clase a los niños del tercer ciclo (5º y 6º de primaria) en el colegio Alameda de Osuna de Madrid. Con ellos tiene proyectos tan ilusionantes como la webTV PiTV. Cuando vi en twitter la foto que hoy abre este post, no me pude resistir y le pedí que nos contase alguno de los juegos que hace con sus chicos. Os dejo con ella: Hace unas semanas tuve la suerte de recibir como regalo una caja como la que podéis ver en la imagen de arriba. Algunos de los juegos que he podido poner en práctica lo quiero compartir con vosotros porque realmente han dado buenos resultados y, lo más importante, los alumnos han disfrutado y aprendido con ellos, trabajando no sólo los contenidos matemáticos que se querían trabajar sino también el trabajo cooperativo y la organización espacial.

Suma y resta de fracciones: Formaremos grupos de cuatro alumnos. Espai Jordi Esteve. Aquesta pàgina, està dedicada a divulgar l'us dels Materials Manipulatius per a l'ensenyament de les Matemàtiques.

Espai Jordi Esteve

Està editada per l'equip de "PuntMat" de Barcelona, un grup de treball en el que hi participa professorat lligat al Departament De Didàctica de les Matemàtiques de la UAB. En ella es recullen i es presenten suggeriments i activitats sobre aquests tipus de materials, que podreu trobar i experimentar en el "Laboratori de Matemàtiques" ubicat en la Facultat de ciències de l'educació UAB". Aquest laboratori va ser inaugurat als anys 80. Es van recollir més de 200 materials i jocs. Podeu veure el "Catàleg de Materials" de l'època clicant aquí. Aquesta pàgina s'anomena Espai Jordi Esteve, en homenatge a l'impulsor principal de la primera època i que malauradament ja no està entre nosaltres.

MULTIPLICACIONS

Fun Kids Online Math Games. "Sheppard offers everything from early math to pre-algebra.

Fun Kids Online Math Games

The lessons include interactive activities to practice concepts. Students can shoot fruit, pop balloons, and even play math man (the math version of pac man!). Fractions, place value, money, and basic operations are some of the areas that are covered. Check it out at " --Shannon Jakeman , sjakeman.blogspot.com. Cómo sumar números de dos cifras - Operaciones Método ABN - Suma. QV - Sistema de numeració decimal. La graella del 100. La gaella del 100 consisteix en un quadre de doble entrada que conté els nombres de l'1 al 100, i que és un dels 10 materials per a l'ensenyament de les Matemàtiques triats com a "necessaris" per l'Espai Jordi Esteve.

La graella del 100

Aquí podeu veure la fitxa de la pàgina de l'EJE referida a la graella del 100, hi trobareu informació i recursos complementaris per treballar amb ella. La il·lustració de sota presenta dues graelles: la més normal a l'esquerra que és la que comprèn els nombres de l'1 al 100, mentre que a la dreta veieu la del 0 al 99, força utilitzada a Cicle Inicial ja que classifica els nombres de la "mateixa desena" a la mateixa fila, el que facilita molt el treball de l'aprenentatge de l'escriptura del nostre sistema de numeració. La construcció de la graella amb alumnes de primer: una lliçó La graella del 100, porta amagades moltes coses: les regularitats d'una taula de doble entrada, les seqüències en vertical (comptar de 10 en 10) i en horitzontal (comptar d'un en un), etc.

EL PESO Y LA MASA. LA LONGITUD. Ejercicios gratis para aprender a decir la hora - el reloj. Imprimelos y listo! De MamutMatematicas.com. Un altre bloc d’XTECBlocs. Aquí podeu veure la previsualització d’un material per la PDI per treballar la mesura del temps: diversitat de rellotges, relació entre el rellotge analògic i el digital, els rellotges de sol a les masies, el rellotge en català,… A veure si us agrada!

Un altre bloc d’XTECBlocs

[slideshare id=34187918&doc=mesuremeltemps-140501203934-phpapp02&type=d] Aquí us deixo aquest vídeo perquè us resulti més fàcil utilitzar el transportador i el regle per mesurar angles. [youtube] Font: youtube.comLlicència de youtube estàndar Aquesta setmana haureu de portar de casa instruments de mesura, haureu de fer una petita presentació i dir com es diu, què mesura i com funciona. Ànims i a veure què trobeu! En aquestes activitats treballarem el concepte de massa i pes.

Font: Jclic Junta de AndaluciaLlicència:Creative Commons Aprèn a escollir la “unitat adequada“ Font: Educación NavarraLlicència:Creative Commons En aquesta activitat treballarem la grandària linial dels objectes. Senzills problemes d’aplicació del que has “après“. Fins Aviat! QV - Problemes CS - 1r quadern. QV - Problemes Sistema Mètric Decimal. A+Click Math Problems and Logic Puzzles for Grade K-1 K-12.