background preloader

Krönikor

Facebook Twitter

Det är jag som är Pippi. Jag kände det. Det är jag som är Pippi.

Det är jag som är Pippi. Jag kände det.

Jag kände det. Jag visste det. Direkt. Jenny Strömstedt: En riktig man gör vad fan han vill. Riksdagskvinnor och skvallerstoff Det finns något kittlande med alla dessa svenska riksdagskvinnor som plötsligt blir hetstoff i skvallerpressen när deras gener paras med världskändisar.

Jenny Strömstedt: En riktig man gör vad fan han vill

Tidigare hade vi före detta migrationsminister Barbro Holmberg som har barnbarn med Tiger Woods, via dottern Elin. Nu är det förste vice talman Susanne Eberstein som är mormor åt Hugh Grants senaste tillökning med dottern Anna. Hjälp till krönika.pdf. Malinsklipp genre krönika och förslag på ämne att skriva om. Malinsklipp krönika. Krönikor - Ung Konsument.

Varför tar man skolan för givet?

Krönikor - Ung Konsument

Celeste funderar på varför det är som många svenska barn och ungdomar som struntar i skolan, när det finns unga i andra länder som inte ens har en skola att gå till. Läs Celestes krönika Fjortonde gången gillt Vad gör en lägenhet till ett hem? För Celina sitter alla känslor kvar i väggarna, vilket ibland gör det oerhört svårt att lämna – men ibland bara fantastiskt skönt att kunna stänga dörren och gå vidare.

Dagens ideal är inte sunda Överallt bombarderas unga tjejer med lättklädda modellbilder så som reklambranschen tycker att kvinnor ska se ut, och Emma funderar på vad man kan göra för att ändra på det här sjukliga idealet. Läs Emmas krönika Steget mot framtiden. Att arbeta med krönikor. KRÖNIKA. Elevexempel. Instruktion: I dagens samhälle är många människor stressade – även barn och ungdomar.

elevexempel

En del blir stressade av att de har för många fritidsintressen, andra av att omgivningen ställer för höga krav på dem. Alla olika val man ställs inför kan också upplevas stressande. Responsark krönika.doc. Håna de inte för att dem skriver konstigt. ”Till och med lärare öser ur sig rasistiska och sexistiska kommentarer” 11 december 2014 Taxiföraren Urban som kör mig från Luleå flygplats var tidigare svenska- och engelskalärare på gymnasiet dit jag är på väg.

”Till och med lärare öser ur sig rasistiska och sexistiska kommentarer”

Men han tröttnade på skoltrötta grabbar på bygg- och konstruktions­linjer som ingen ställt krav på. ”Jag fick ta över en klass som tidigare bara tittat på filmer. De hade varken läst ­eller skrivit något innan jag kom dit” säger han. Genom spridda snödrivor och sandade gator skrider jag in på ett gymnasium i Norrland. Här tillbringar ungefär 1 000 elever sina dagar. Här går ”yrkespojkarna och omvårdnadsflickorna”. Innan jag intar aulans scen för att tala med eleverna om mångfald, jämställdhet och jämlikhet säger en lärare: Hårlössen bränner ut oss. 26 februari 2013 Ser man på.

Hårlössen bränner ut oss

Nu ska det utredas. Av Försäkringskassan. Det här med varför folk mår så dåligt, och framför allt kvinnfolk. Våra manliga politiker kan fortfarande inte begripa hur det kommer sig att kvinnor mår så mycket sämre. När vi lever i världens mest jämställda land. Men det hjälper inte. Nästan fyra av tio sjukskrivna lider av psykisk ohälsa och det är framför allt bland kvinnor mitt i livet som den psykiska ohälsan ökat kraftigt. Personligt meddelande. Till den ganska stressade blonda kvinna i grön Volkswagen Golf, årsmodell 2004, som låg efter mig på Skälbyvägen mellan Hässelby och Barkarby och vidare mot Kista norr om Stockholm strax innan klockan 12 idag.

Personligt meddelande

Jag förstår att du fann det här med att jag höll hastighetsgränsen på alla 30- och 50-sträckor oerhört provocerande. Du gjorde det ganska klart genom att köra uppskattningsvis 15 centimeter bakom min bil i närmare fyra kilometer, försöka köra om mig vid ett rödljus (innan du i sista sekund upptäckte den där Volvon och insåg att vi inte körde på en enkelriktad väg), för att sedan slutligen argt accelerera in till höger om mig när vi nådde en 70-väg och köra om mig på insidan.

I drygt 100 kilometer i timmen. I bussfil. Jag ska inte ta upp din tid i onödan, jag förstår att den är väldigt värdefull för dig. Jag vet ingen annan i hela världen som någonsin fått hans farfar att gråta offentligt. Han blir uttråkad när han inte får vara bland mycket människor, och älskar att stå i centrum. 50351_elevlosningvght09.pdf. ”Hemvändande hbtq-personer - en midvintermörk julhistoria” ”Karl-Bertil Jonssons ömma moder fick något religiöst i blicken, ty denna saga utspelar sig på den tid då julen fortfarande firades till minne av Kristi födelse.”

”Hemvändande hbtq-personer - en midvintermörk julhistoria”

Tage Danielssons ord om familjen som älskar sin son som han är sammanfattar julen; tiden då vi firar vi två andra rebelliska kids: Lucia och Jesus.De har mer gemensamt än att vara upphovet till skumtomtar, SMS-lån samt vinglögg och körsång före åtta på morgonen. De var nämligen barn som valde att leva, för sin tid, icketraditionella kärleksliv. Och var ändå högt älskade av sina föräldrar.

Lucias mamma ville gifta bort dottern i ett arrangemangsäktenskap. Men dottern blidkade sin stränga moder och slapp gifta sej med en lokal pizzabagare. Www.lindaskugge.se - Så blir du en förbannat bra krönikör. Ur Veckorevyn Jag började skriva jävligt sicka texter i skolan redan på gymnasiet och en del lärare hatade dem och nån enstaka såg och uppmuntrade mig (tack Katarina Forste), sen gick jag Poppius som 20-åring och lekte mig igenom kursen och fick enbart beröm av min otroligt snälla lärare.

www.lindaskugge.se - Så blir du en förbannat bra krönikör

Jag började på Ultra Magazine som 18-åring, Expressen värvade mig som 19-åring och resten är history. I 13 år har jag levererat mellan en och tre krönikor i veckan. Varje vecka mailar unga människor mig och undrar hur de ska göra för att bli krönikör och hur man skriver en bra krönika. Så let me tell you: Ofta att jag fattar ungdomarnas ord. Det är vid middagsbordet hemma, och 14-åringen suckar uppgivet.

Ofta att jag fattar ungdomarnas ord

Få kan sucka så utdraget, ljudligt och uttrycksfullt som en 14-åring. Sucken betyder ofta: Du fattar inte! Vad är en krönika? - www.plugga24.se. Fredriks krönika: Jag vill inte läsa på en Gameboy - På stan-bloggen. Krönika av Natashja Blomberg / Henrik Torehammar / Jonna Sima / Anna Laestadius Larsson. Dottern tittar medlidsamt på mig när jag inventerar skadorna.

Lilltåns nagel är blå. Hur man skriver en bra krönika. Hur man skriver en krönika. Jag får mail nästan dagligen av er där ni undrar hur man skriver en krönika. Några av er ska skriva en krönika i skolan, andra är sugna på att försöka skicka in sina texter till en tidning. (HÄR har jag skrivit kort om hur man kan gå tillväga för att bli krönikör). Skriva krönika. En krönika är en personlig tolkning av en händelse. Viktigt i en krönika är just att den är personlig, den ska alltså innehålla krönikörens egna tankar och kommentarer. Krönikor kan skrivas ganska fritt, men vissa punkter är bra att alltid tänka på.

Hitta ett bra ämne. Pedagogisk planering krönikor.doc. Skrivmall krönika » Meningar med elever. Krönika mall - Skriva krönika. Krönika mall - Skriva krönika Vill du skriva en krönika? Många krönikor är uppbyggda på likartat sätt. Se vår gratis mall för krönikor för att inspireras till att skriva en superfin krönika. Gratis mallar och exempel på dokument på Mallar.info. Allmänt om att skriva krönika Krönikor är relativt fritt skrivna texter, men att utgå från en mall kan ändå vara givande. Mall för krönikan: Krönikans rubrik [ska tydligt visa vad krönikan handlar om] Inledning Inledningen ger läsaren en bakgrund till ämnet och sammanfattar krönikans huvudinnehåll.

Deckare « Noveller.eu.