background preloader

Spännande universitetskurser

Facebook Twitter

Magisterprogram i utbildningsledning och skolutveckling. Vill du bidra till skolans utvecklingsarbete?

Magisterprogram i utbildningsledning och skolutveckling

Den nya skollagen ställer krav på att all skolverksamhet ska vila på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet vilket ställer nya krav på utvecklingsinsatser och ledarskap. Den här utbildningen ger dig kunskaper för att bidra till och leda utvecklingsarbete i förskola, skola eller andra utbildningsorganisationer utifrån de nya krav som ställs på skolan. Medarbetarnas medskapande i den systematiska kunskapsbildningen om hur man på bästa sätt bidrar till barns lärande och utveckling utgör en viktig utgångspunkt. Utbildningsnivå: Avancerad nivå Behörighetskrav Lärarexamen eller motsvarande examen om minst 180 hp. Läs mer om behörighetskrav Under utbildningen Utbildning. Arbetsorganisation och arbetsmiljö. Högskolan Väst - Organisatorisk och social arbetsmiljö - Hållbart arbetsliv, Deltid, Distans, OSH100. Linköpings universitet. Huvudområde Pedagogiskt arbete Utbildningsnivå Avancerad nivå Fördjupningsnivå Förkunskapskrav Grundlärarexamen, ämneslärarexamen, yrkeslärarexamen, förskollärarexamen eller motsvarande äldre lärarexamen om minst 180 hp eller Kandidatexamen i pedagogik/pedagogiskt arbete/specialpedagogik/didaktik Kandidatexamen i ett annat ämne samt tre års yrkeserfarenhet i pedagogisk verksamhet på minst halvtid Godkända kunskaper i svenska och engelska motsvarande grundläggande behörighet på grundnivå Rekommenderade förkunskaper En lärarexamen såsom grundlärarexamen, ämneslärarexamen, yrkeslärarexamen, förskollärarexamen eller motsvarande äldre examen om minst 180 hp eller motsvarande eller Kandidatexamen i pedagogik/pedagogiskt arbete/specialpedagogik/didaktik eller motsvarande eller Kandidatexamen i ett annat ämne samt tre års yrkeserfarenhet i pedagogisk verksamhet på minst halvtid.

Linköpings universitet

Lärandemål Kursinnehåll Undervisnings- och arbetsformer Undervisningen bedrivs med hjälp av olika distansöverbryggande tekniker. Specialpedagogiskt perspektiv på utveckling och lärande (30 hp) Kursen är en introduktion till det specialpedagogiska kunskapsfältet och avser att bidra till en fördjupad beredskap och kompetens att möta barn, unga och vuxna med utgångspunkt i strävan för delaktighet och utveckling Kursen syftar till att ge en orientering i och en problematisering av olika teoretiska perspektiv på hinder och möjlighet för lärande.

Specialpedagogiskt perspektiv på utveckling och lärande (30 hp)

Specialpedagogik studeras ur ett historiskt, kulturellt och samhälleligt perspektiv i relation till skolans verksamhet. I kursen kommer möjlighet att ges för en fördjupning inom egen valt område. Utbildningsnivå: Grundnivå Fördjupningsnivå: G1N (har endast gymnasiala förkunskapskrav) Läs mer om fördjupningsnivåer. Behörighetskrav: Grundläggande behörighet. Urval: Yrkesverksamma inom aktuellt område (skall styrkas)/gymnasiebetyg/högskoleprov. Specialpedagogik och socioemotionella svårigheter. Svenska som andraspråk, grundkurs, 30 hp - lnu.se. Kursens syfte är att ge en ämnesteoretisk och praktisk pedagogisk beredskap för arbete med elever med svenska som andraspråk.

Svenska som andraspråk, grundkurs, 30 hp - lnu.se

Kursen har följande delkurser: Migration och kulturmöte, Språk, språkinlärning och andraspråksundervisning, Grammatik, ordbildning och semantik och Fonetik och uttalsundervisning. Distans Att studera på distans ger dig som student andra möjligheter än vad campusutbildning ger. Det innebär att du själv ska kunna planera dina studier både vad gäller tid och plats. Att studera på distans kan gå till på flera olika sätt, men den gemensamma nämnaren är att en stor del av studiearbetet sker på nätet. Växjö. Svenska som andraspråk, Grundkurs - Göteborgs universitet. ProgramInformation - Utbildning, Göteborgs universitet. Arbetar du med utbildning och IT inom näringslivet?

ProgramInformation - Utbildning, Göteborgs universitet

Masternivå - Institutionen för språkdidaktik. Kurser - Utbildning - Högskolan för lärande och kommunikation. Den nya skollagen slår fast att utbildningen i barn- och ungdomsskolan ska vila på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet.

Kurser - Utbildning - Högskolan för lärande och kommunikation

Det kan innebära att lärare i framtiden måste kombinera undervisning och forskning i sina anställningar. Kursen syftar till att lärare i för-, grund- och gymnasieskolan ska tillägna sig sådana kunskaper om vetenskap att de kan bedriva forskning i den egna barn- eller elevgruppen i skolan. Kursinnehåll. Design av IT för lärande - Göteborgs universitet. Utbildningsvetenskap. Kursplan - Digitalt berättande och kreativt lärande. Kursplan Digital Storytelling and Creative Learning, 7.5 Credits Högskolepoäng: 7.5 hpKurskod: 2IT026Ansvarig institution: Institutionen för tillämpad utbildningsvetenskapDatum för fastställande: 2012-03-21Beslutad av: Institutionen för Tillämpad utbildningsvetenskapReviderad: 2015-06-03Giltig från: 2015-08-24Giltig till: TillsvidareNivå: GrundnivåHuvudområden och successiv fördjupning: Inget huvudområde: Ingen successiv fördjupning: Betygsgrader: För denna kurs ges betygen VG Väl godkänd , G Godkänd, U Underkänd Innehåll Kursen introducerar digitalt berättande som redskap för lärande ur såväl ett teoretiskt som praktiskt perspektiv.

Kursplan - Digitalt berättande och kreativt lärande

Vampyrfiktion. Learning Study - utveckling av undervisning för lärande i skolan. Education plan. Lärande med webb 2.0 och nästa generations webb. Webb 2.0 är ett begrepp som beskriver en utveckling som på ett signifikant sätt förändrat hur information skapas, bearbetas och delas mellan användare.

Lärande med webb 2.0 och nästa generations webb

Kännetecknande för sociala medier är att social interaktion är i fokus och att dessa tillämpningar erbjuder en rik miljö för kommunikation och blir därigenom forum för utbyte av idéer, erfarenheter och kunskap. Begreppet Webb 2.0 växte fram under 2000-talets första hälft och avsåg beskriva den förändring på webben som ett antal nya webbtekniker gav möjlighet till. Från att användarna tidigare i huvudsak varit konsumenter av information växte nu en marknad för tillämpningar där användarnas egna bidrag kom att hamna i fokus. Vi har därefter sett en omfattande utveckling av tillämpningar för samverkan och kunskapsbyggande, både på och utanför webben. Samtidigt har utslagningen varit omfattande där många av de tidiga Webb 2.0-tjänsterna idag inte längre existerar.

Learning study - utveckling av undervisning för lärande i skolan (DIA40F), 15 hp - Institutionen för pedagogik och didaktik. I den här kursen arbetar vi med att utveckla en förtrogenhet för att med Learning study som modell didaktisk utveckla undervisningen av något eleverna har svårt att lära sig.

Learning study - utveckling av undervisning för lärande i skolan (DIA40F), 15 hp - Institutionen för pedagogik och didaktik

Fokus läggs på uttolkning av innebörder i lärandeobjekt och hur undervisning kan utformas med hjälp av olika lärandeteoretiska perspektiv, ämnesdidaktik och ämnesteori och bedömningsstrategier. Framväxter av Learning study med sitt ursprung i den japanska skolutvecklingsmodellen Lesson study och dess utveckling diskuteras också. Efter att ha genomgått kursen ska du, kopplat till den egna verksamheten bland annat kunna: DIA40F Studiehandledning VT15. Litteraturlista%20DIA40F%20vt%202016. Svenska som andraspråk, Grundkurs - Göteborgs universitet. Svenska som andraspråk för lärare 1-30 hp. Kursplan Kursplan i pdfFör mer information, se kurssida i kurstorget Ladokkod: 11SA10 (1) Gäller från: HT 2015Fastställd av: Utbildningsutskottet, 2015-01-14 Utbildningsnivå: GrundnivåHuvudområde (successiv fördjupning): Ämnesdidaktik (G1F) Svenska som andraspråk (G1N) Utbildningsområde: Ämnesgrupp: UV2 Krav på särskilda förkunskaper Grundläggande behörighet Mål Delkurs 1: Flerspråkighet i ett mångkulturellt samhälle, 15 hp Studenten ska efter avslutad delkurs kunna.

Svenska som andraspråk för lärare 1-30 hp

Språkrådgivning och textvård. Ort: Växjö Kursperiod: vecka 35, 2016 - vecka 2, 2017 Termin: Höst 2016. Hitta kursstart Urval: Antagning sker efter urvalsprov. Provet äger rum i maj 2016 och kan göras hemifrån. Särskild information och inloggningsuppgifter till provforumet på webben skickas ut efter sista sökdatum per e-post till alla sökande.