background preloader

Bilder och redigering, samt bilder att tala till

Facebook Twitter

Anders Esselin sur Twitter : "Kraddsele #Vindelälven där de stora fiskarna (Ammarnäsöringen) finns. What The World's Families Eat in a Week. Så ser 200 kalorier ut i 30 olika matformer - Skrolla. 1.

Så ser 200 kalorier ut i 30 olika matformer - Skrolla

Äpple – 385 gram 2. Avocado – 125 gram 3. Minimorötter – 570 gram 4. 5. Welcome to Inc.com. This Is What 500 Years of Female Portraits in Under 3 Minutes Looks Like [VIDEO]

Bilder fotoredigering m.m.

Writing prompts. Galna bilder gav kloka diskussioner. Vissa dagar blir en inte tröttare av att arbeta utan känner sig istället påfylld och pigg.

Galna bilder gav kloka diskussioner

Idag var en sådan. Tillsammans med kommunens elevkulturombud deltog jag i en filmworkshop på Ungdomens hus i Enköping. Vi tittade på filmer gjorda av filmkollektivet Crazy pictures och diskuterade hur dessa kan användas i undervisningen. Elevkulturombuden hade hur många ideer som helst och diskussionerna rörde allt ifrån hur högt ett träd är till hur man berättar för klassen att man är bög.

Och som en av eleverna sa: "De här filmerna talar inte om hur det är. Kolla gärna in klippen:Poesi för fiskar - miljönPoesi för fiskar - nakenlekar Poesi för fiskar - negerboll. LMYL Picture of the Day, 8.10.14 - LendMeYourLiteracy. Wednesday 8th October The Sky Bridge Photo courtesy of Caras Ionut 1) Creative write The Sky Bridge had perplexed people for years.

LMYL Picture of the Day, 8.10.14 - LendMeYourLiteracy

Located hundreds of feet from the ground, the mysterious passage would often attract the gaze of curious passers-by. Patiently, he would stand at one end of the walkway like a policeman on duty, or a child waiting politely outside their Headteacher’s office. Questions were always asked, but answers were rarely found. Can you continue the story of the Sky Bridge?

Kvinnovåld

Egna bilder. 45 sekunder som visar allt som är fel med våra sinnessjuka skönhetsideal. Leaf. iPad i Östersund. Jag fick en iPad från en annan förskola att rensa och göra iordning för ny personal.

iPad i Östersund

På iPaden fanns det massvis med bilder, det var foton från 2012 så ingen har rensat den alls under flera år. Sedan var det massa bilder som barnen gjort inuti olika spelappar. Jag började som jag alltid gjort att markera dom en och en och tänker att vad dumt av Apple att de inte ordnar man kan markera flera åt gången. Raderar flera bilder sedan kör jag den säkra varianten att jag kopierar över alla bilder till min dator så om det nu var något de behöver av bilderna så finns det. Men jag tänkte att frågar de inte efter dom så raderar jag dom i början på nästa termin. Sedan skulle jag radera bilderna….en efter en bild markerade jag…..tills jag började titta på iPaden och ser ju att det visst går att välja fler bilder samtidigt.

Så enkelt det blev att radera bilder från kamerarullen! Varför ska vi spara massvis med bilder för? /Monica. TwistedSifter. Hitta bilder som du får använda. 2014-02-02 12.05.37. 2014-03-23 11.56.38. 2014-03-23 21.15.03. Förmågor. Att läsa mellan raderna utifrån bild. Idag när jag ägnade morgonen åt att läsa de texter som vi valt ut till projektet En Läsande klass dök jag på en så bra bild.

Att läsa mellan raderna utifrån bild

En bild som "tvingar" läsaren att läsa mellan raderna. D v s att hämta ledtrådar i text och bild, dra slutsatser och koppla till det som man tidigare har läst. På Touras blogg skrev hon någon gång i höstas ett inlägg om hur man bara genom bilder kan bedöma om elever kan läsa mellan raderna. Det där satte fart på mina tankar redan då men det var först i dag när jag dök på denna bild som det blev uppenbart för mig hur bra det faktiskt går arbeta med lässtrategier och att bedöma läsförståelse utifrån en bild.

I denna bok som heter "Gamen Polly rymmer" av Mats Wänblad får vi möta Ebba och hennes kompis Boris Monstersson. De spelar fotboll och öppnar fönstret för att de blir så svettiga. -Varför säger Boris så? Här har vi ett typiskt exempel på att läsa mellan raderna i en mycket lättläst bok med enkel text och många talande bilder. Bildbanker. Olika bildbanker är bra på olika sorters bilder,- en del är bra på tecknade illustrationer, en del har bara foton, någon annan är bra på kartor och flaggor.

Bildbanker

Vill man ha nordiska bilder hittar man kanske inte så mycket av det på stora internationella bildbanker. Just därför är det bra att ha några bildbanker att välja mellan. Längst ner hittar du textbeskrivningar av bildbankerna uppdelade i olika kategorier OBS! När du använder andras bilder i egna produktioner tänk på att ange var du har hämtat bilderna och vem som har skapat bilden om det finns angivet. Lhighfill : Levels of Engagement- a great... IT och etik. Old school. Annateb : Det är sådana här anslag...