background preloader

Vær læreren som er oppdatert på elevenes premisser!! □□□Se denne linken for hjelp

Vær læreren som er oppdatert på elevenes premisser!! □□□Se denne linken for hjelp

https://iktipraksis.iktsenteret.no/

Related:  Dataspill i skolenSpill i undervisning

– Barns kognitive evner kan bli svakere av skjermtid - Nyhet Ny studie ser endringer i barnas hjerner dersom de bruker skjermer mye fra tidlig alder. Ole Henrik Johansen, Tek.no Norske barn – og barn verden over – har fått stadig bedre tilgang på skjermbaserte dingser, og mange får mobiltelefoner allerede i ung alder. Dataspill brukt i undervisning i skolen - Snakk om spill Senter for IKT i utdanningen viser til at dataspill ikke bare bedrer barnas digitale ferdigheter, spill kan også benyttes for å øke de øvrige grunnleggende ferdighetene som regning, skriving, lesing og muntlige ferdigheter. Fra Multi Smart Øving til Minecraft Mange elever i den norske skolen er allerede blitt kjent med en rekke dataprogram gjennom undervisningen. I matematikk benyttes for eksempel Multi Smart Øving i undervisningen i grunnskolen. Det digitale verktøyet oppleves som et dataspill der du løser oppgaver og flytter deg oppover til høyere nivå. Multi Smart Øving benytter adaptiv læring, det vil si at systemet automatisk gi hver enkelt elev utfordringer på deres nivå.

Lærerbloggen: Pedagogiske nettsteder Leter du etter gode digitale verktøy både for lærere og elever? Nettstedet Educational Technology har samlet det meste av det beste i 27 kategorier. Anbefales! Under finner du en liste over gode pedagogiske nettsteder: www.edutopia.org sin visjon er en ny verden av læring. En verden der elever og foreldre, lærere og administratorer, politikere og alle involverte har kompetanse til å endre utdanningen til det bedre. Slik har digitale læremidler endret skolehverdagen Nye digitale verktøy endrer skoleundervisningen og gjør at læreren må innta en ny rolle med annen type veiledning. Om prosjektet Prosjektet er utført av Institutt for pedagogikk, Universitetet i Oslo, på oppdrag fra Utdanningsdirektoraret. Forskerne har samarbeidet med kolleger ved Institutt for lærerutdanning og skoleforskning på Universitetet i Oslo og Norges miljø- og biovitenskaplige universitet. Blir det noen forskjell på undervisningen når læreren bruker digitale læremidler framfor papirbaserte? Og hvordan påvirker det lærerens rolle?

Gaming gjør ikke ungdommer aggressive Markedsførings-informasjonskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av hjemmesider. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører. Navn: _lp4_u Leverandør: .forskning.no Formål: Samler informasjon om brukerne og deres aktivitet på nettstedet gjennom innebygde videospillere med det formål å levere målrettet annonsering.

Bør læreren være mer oppdatert i dagens samfunnsendringer? Gaming, blogging, chatting, YouTube og andre sosiale nettverk er en stor del av elevenes hverdag utenfor skolen. De unges arena er lekpreget, global og interessedrevet, men like fullt en viktig arena for læring. Men når læreren forsøker å ta med elevenes hverdag inn i undervisningen for å skape en mer relevant utdanning, oppstår uoverensstemmelser. Både lærer og elever strever med å finne måter å engasjere seg i den nye praksisen. Det viser en ny doktorgrad fra Astrid Camilla Wiig ved Universitetet i Sørøst-Norge. Hun har sett på hvordan lærerne tar i bruk ungdomsskoleelevers hverdagserfaringer og kunnskaper som ressurser i undervisningen.

Sosiale medier og mobbing [licensed for non-commercial use only] / Sosiale medier og mobbing Mobbing via nett og mobil påvirker mange barns hverdag og er annerledes enn andre typer mobbing. Mange barn mener det er verre å bli mobbet på nett, blant annet fordi det er synlig for mange andre barn og fordi de som mobber ofte bruker mye styggere språk. Derfor er det viktig at barn og unge har voksne som er til stede å veileder og hjelper barn og unge når de trenger det.

Smarte valg når du skal bruke teknologi i undervisningen En lærer som skal ta i bruk teknologi i undervisningen, må alltid vurdere: Hvordan og hvorfor velger jeg apper som læringsverktøy? Det dreier seg om å ha en «profesjonsfaglig digital kompetanse». Dette innebærer at du som lærer må ha teknologisk, faglig og pedagogisk kompetanse som gjør deg i stand til å tilpasse din egen undervisning til kompetansemål, klasse og elev.

Notat om dataspill i skolen I dette notatet belyses hvilke styrker og muligheter dataspill har sammenlignet med andre læremidler og metoder, og det identifiseres noen utfordringer og barrierer mot dataspill i skolen. Videre gis det konkrete tips for bruk av spill i klasserommet, og notatet gjennomgår spilldidaktikk - hvordan, hvorfor, og hva man kan undervise med dataspill. Det meste av innholdet refererer til erfaringer og praksis fra klasserommet, men vi viser også til en del teori og forskning. Av avgrensningshensyn går vi ikke inn på definisjoner av begreper som ‘spill’ og ‘dataspill’ i dette notatet. Notatet er et samarbeid mellom Senter for IKT i utdanningen, nå fusjonert med Utdanningsdirektoratet, og spillpedagogene Aleksander Husøy og Tobias Staaby fra Nordahl Grieg vgs.

Dataspill kan gi bedre undervisning Da dataspillene gjorde sitt inntog i barnerommene, var mange foreldre og lærere bekymret. Ville dataspillet stjele all oppmerksomheten fra leksene? Men dataspill kan være et godt supplement til den tradisjonelle undervisningen. NRK Skole – Lærerike programmer og klipp NRK Skole – Lærerike programmer og klipp Lag dette hjemme! Ikke spør om det - NYE episoder Rapport om digitalisering i skolen. I Sverige, Danmark og Finland - PDF Gratis nedlasting 1 Rapport om digitalisering i skolen I Sverige, Danmark og Finland 2 Innhold Metode... 1 Hovedfunn... 1 Kort om grunnskolen i Norden... 2 Digitale ferdigheter... 3 Statlige og kommunale styringsverktøy... 4 Funn fra internasjonale undersøkelser Bruk av digitale verktøy og løsninger Motkrefter og pådrivere Kildehenvisning... 15 3 Rapport om digitalisering i skolen i Sverige, Danmark og Finland Oppdraget Statped ønsker innsikt om satsing på digitalisering i skolen i Sverige, Danmark og Finland. Formålet er å kunne sammenlikne den norske satsingen med disse landene gjennom en oversikt over status i andre nordiske land. Rapporten forsøker å gi et svar på følgende spørsmål: Hvilke digitale ferdigheter har elevene? Er det store forskjeller mellom skoler/kommuner/landsdeler i bruk av digitale løsninger?

Ungdom som spiller mye data, gjør det dårligere på skolen Markedsførings-informasjonskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av hjemmesider. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører. Navn: _lp4_u

Related: