background preloader

S experimentfabrik

S experimentfabrik

http://tempputehdas.heureka.fi/sv/

Related:  NOankimartnellkemi 2fysik

Teknik tillsammans Teknik tillsammans är ett undervisningsmaterial i teknik för barn i förskola till årskurs 6. Tre arbetsområden är reviderade utifrån Lgr 11 och de övriga fyra är utarbetade efter den tidigare läroplanen. Följ Teknik tillsammans på Facebook Google Apps som lärplattform – Del 1 Mappstruktur i Drive Fler och fler skolor börjar använda Google Apps som plattform för kommunikation och kollaboration. Om man tidigare har jobbat i någon av de mer skolanpassade lärplattformarna saknar man kanske till en början kursspecifika sidor, inlämningsmappar kopplade till klasslistor och specifika fält för omdömen t.ex. i Google Apps. Men med lite tanke bakom mappstruktur, delningar och kommentarsfunktioner kan Google Drive tillsammans med de andra Google-tjänsterna fungera som en lärplattform med många fler möjligheter. Jag har utgått från en viss förkunskap i Google Drive i detta inlägg och fokuserar på hur själva mappstrukturen skulle kunna se ut för en lärare samt arbetsgången för att både nå ut med kursmaterial och ta emot elevarbeten. Det första förslaget på mappstruktur utgår från en klass.

Fånga kemins grundläggande beståndsdelar! - ForskarFredag Fånga kemins grundläggande beståndsdelar – grundämnena som bygger upp oss själva, världen och universum i ForskarFredags videotävling 2019. FN har utsett 2019 till Internationella året för periodiska systemet. Över hela världen firar man att det är 150 år sedan den ryske kemisten Mendelejev publicerade den första versionen av periodiska systemet. Periodiska systemet är ett viktigt verktyg för att få en överblick över de grundämnen som finns och hur de reagerar med varandra. Man kan likna det vid en karta, som hjälper oss att orientera oss i kemins värld. Concept cartoons: ljus och skuggor, årskurs 7-9 Hur rör sig ljuset på natten? A. Ljuset från stearinljuset går längre på natten. Kemilektioner för grundskolan - Tolv månadsteman- IKEM Från och med hösten 2011 gäller nya kursplaner för grundskolan. Jämfört med tidigare är det nu tydligare vad barn ska lära sig när det gäller kemi och annan naturvetenskap. Barnen ska tillägna sig ett naturvetenskapliga arbetssätt. De ska kunna göra praktiska undersökningar, designa experiment som är rättvisa, ställa hypoteser et cetera.

Google Drive Fler och fler skolor börjar använda Google Apps som plattform för kommunikation och kollaboration. Om man tidigare har jobbat i någon av de mer skolanpassade lärplattformarna saknar man kanske till en början kursspecifika sidor, inlämningsmappar kopplade till klasslistor och specifika fält för omdömen t.ex. i Google Apps. Men med lite tanke bakom mappstruktur, delningar och kommentarsfunktioner kan Google Drive tillsammans med de andra Google-tjänsterna fungera som en lärplattform med många fler möjligheter. Jag har utgått från en viss förkunskap i Google Drive i detta inlägg och fokuserar på hur själva mappstrukturen skulle kunna se ut för en lärare samt arbetsgången för att både nå ut med kursmaterial och ta emot elevarbeten. Det första förslaget på mappstruktur utgår från en klass.

Faktablad: Vattnets kretslopp och fotosyntesen Solen är motor i vattnets kretslopp Nästan all energi kommer från solen. Solen tillför hela tiden ny energi till jorden, vilket i sin tur påverkar massor med processer på jorden. Experiment – Upplev energi Experiment Ämnen: Bi, Fy, Ke, Tk Nedan klickar du dig vidare till de olika experimentens instruktioner. Att tidigt utveckla begreppslig förmåga i de naturvetenskapliga ämnena Att ge eleverna ett ämnesspråk i de naturvetenskapliga ämnena är en viktig del och en utmaning för läraren och eleverna. Hur kan du som lärare få eleverna att förstå innebörden av begrepp, relatera dem till varandra, samt använda dem i nya sammanhang? I denna artikel ger jag exempel på några arbetsuppgifter t ex bilder och begrepp, begreppskort och begreppskartor där eleverna utvecklar sin begreppsliga förmåga genom fokus på att samtala. Mina elever i årskurs 3 arbetar just nu med arbetsområdet “Material och ämnen i vår omgivning”.

Koll på NO - biologi, fysik och kemi Klassrummet Genom att följa Klassrummet på FB får du idéer, lektionstips, nyheter och inspiration som rör din undervisning. Klicka här för att komma till Klassrummet Nyhetsbrev NO med Nina I ett resonemang och förklaring ska du ha: En bredd = flera aspekter t.ex. olika fördelar och nackdelar, miljö, påverkan för dig som individ, påverkan globalt (hela jorden)vittEtt djup = tänka följder/konsekvenser i flera led. Checklista för ett resonemang

Värme, temperatur, isolering och energiflöden Hålla isbiten vid liv – vad ska du lägga den på eller förpacka den i? Ni behöver lite olika material (olika tyg, tidningspapper, Al-folie, metallplatta, plast, bubbelplast, . . .) Genomgång – dra slutsatser av experimenten. Tips på övning Vilka innovationer är du mest tacksam över? Finns de med i listan nedan? Vad saknas?

Related: