background preloader

Nuoret

Nuoret

http://www.vaestoliitto.fi/nuoret/

Related:  IhminenSeksuaaliterveys

Nuorten materiaalit Setan esitteet, julkaisut ja muut materiaalit on saatavilla tältä sivulta pdf-muodossa tai videopalveluissa. Esitteitä, julisteita, dvd:itä ja julkaisuja voi tilata pieniä määriä edulliseen hintaan oman järjestön, nuorisotilan, vastaanoton jne. käyttöön. Tiedustelut ja hintatiedot toimisto[at]seta.fi. Sinustako Superori - testaa tietosi seksuaaliterveydestä Lehdistötiedote Julkaisuvapaa 3.9.2013 klo 11 Seksuaaliterveystietoa uudella, nuorten tarpeista lähtevällä tavalla Oletko Superori vai Himohumma? Väestöliitto tarjoaa nuorille uudenlaisen pelin, jolla nämä voivat testata tietojaan seksistä ja muista heitä kiinnostavista asioista.

Jippo: Tutki ja ihmettele: Testaa reaktiosi Tarvitset: lyijykynän avustajan Ohjeet: 1. Pyydä avustajaasi seisomaan vastapäätä sinua ja ottamaan kynän käteensä. Tämän jälkeen avustaja ojentaa kätensä sinua kohden niin, että käsi on vaakasuorassa. Seksuaalisuuden portaat - Nuortennetti Ihmisen seksuaalinen kehitys etenee asteittain leikki-iästä aikuisuuteen. Tätä kehitystä on kuvattu seksuaalisuuden portaiden avulla. Nousemalla ylöspäin rauhassa askelman kerrallaan annat itsellesi tarpeeksi aikaa kasvaa aikuiseksi.

Testaa voiko aistejasi hämätä Uskotko siihen mitä näet? Useimmiten kannattaa vastata kyllä. On kuitenkin tilanteita, joissa näkösi, kuulosi tai tuntoaistisi pettävät pahemman kerran. Testaa tämän sivun kokeiden avulla, voiko aistejasi huijata. McGurk-efekti Yksi tutkituimmista harha-aistimuksistamme on McGurk-efekti. Selvitys: Lasten ja nuorten seksuaalinen häirintä rehottaa sosiaalisessa mediassa – "Snäpissä pojalta tuli kuva genitaalialueesta" Pelastakaa lapset järjestön selvityksen mukaan moni nuori hyväksyy seksuaalissävytteisten kuvien ja videoiden lähettämisen toisille nuorille. Järjestö kaipaa kouluihin lisää valistusta intiimin kuvamateriaalin jakamisen riskeistä. Lasten ja nuorten seksuaalinen häirintä digitaalisessa mediassa on 12–17-vuotiaiden lasten ja nuorten mukaan yleistä, kertoo Pelastakaa lapset -järjestön selvitys.

Ihmisen biologiaa Biologian kerhossa perehdytään pääasiassa ihmisen biologiaan liittyviin asioihin. Kerhossa on esitetty viiden kerhokerran (á 1 tunti) sisältöjä. Jokaisella kerhokerralla tehdään jokin kokeellinen tehtävä tai useampia. Kosketus - Etusivu – Kuinka opettaa seksuaaliterveydestä ja ihmissuhteista koulussa Lapsilla ja nuorilla on oikeus saada tietoa terveyteensä ja hyvinvointiinsa liittyvistä asioista. Tutkimusten mukaan seksuaalisuuteen liittyvän tiedon ja opastuksen saaminen tukee nuoria heidän kehityksessään, lisää vastuullisuutta sekä suojaa ja edistää heidän terveyttään. Koulun, terveydenhuollon sekä muiden nuorten terveys- ja seksuaalikasvatusta toteuttavien virallisten tahojen merkitys on entisestään korostunut, sillä vastapaino kaupalliselle ja seksualisoituneelle mediainformaatiolle on tarpeen. Nuoret tarvitsevat suunnitelmallista, monipuolista ja hyvää seksuaaliterveyskasvatusta. Tämän materiaalin avulla voidaan edistää nuorten seksuaaliterveyttä tukemalla nuorten tietojen ja ymmärryksen, arvojen ja asenteiden sekä sosiaalisten taitojen kehittymistä ja rakentumista.

“Olenko minä ok, riitänkö minä ja onko maailma tällainen?” – Liian monella pojalla ei edelleenkään ole tilaa puhua tärkeistä asioista Kun puhutaan miehistä ja tunteista, on aloitettava alusta. Siis pojista. Kysyimme Poikien Talosta ja Poikien Puhelimesta, mitkä asiat poikia mietityttävät. Samalla selvisi muutama syy sille, miksi aina ei ole niin helppo kertoa, miltä tuntuu. "Koulussa toiset pojat nimittelivät tytöksi" – Enzo Veleizán, 17, kehottaa poikia näyttämään tunteensa macho-kulttuurin lävistämässä Argentiinassa SALTA Enzo Veleizán on lakannut kyntensä tummiksi ja pannut hopeista glitteriä poskipäilleen. Samoin on tehnyt moni kaupunginvaltuuston mahtipontisen palatsin edessä istuva nuori. Ryhmä suunnittelee marssia seksuaalikasvatuksen vaatimiseksi kouluihin. Puhetta johtaa karismaattisella otteella Veleizán, 17. Lukiota käyvä Veleizán haluaa ravistella konservatiivista kotiseutuaan, pohjoisargentiinalaista Saltan kaupunkia. – Ihmiset tukevat täällä menneen vuosisadan ajatuksia, ja katolisuus on läsnä joka elämänalueella.

Rolling Bones - lujat luut Fiksu on kova luu läpi elämän! Edellytykset luuston elinikäiselle kestävyydelle luodaan jo nuorena kasvattamalla luja luusto sekä omaksumalla luuston terveyttä edistävät elintavat. Vahvan luuston rakentuminen nuorena estää haurastumista ja murtumia myöhemmällä iällä. Luuston rakennusaineita ovat riittävä kalsiumin ja D-vitamiinin saanti, säännöllinen luustoa kuormittava liikunta ja päihteettömyys. Rolling Bones -lukujärjestykset Voit tulostaa itsellesi Rolling Bones -lukujärjestys kouluun tai harrastuksiin. Santeri Seppälä tiesi jo päiväkodissa olevansa oikeasti poika, vaikka oli syntynyt tytön kehoon Santeri Seppälän, 19, lapsuus oli hyvää aikaa. Vanhemmat huolehtivat ja rakastivat, ja vaikka he myöhemmin erosivat, Posion kesämökille mentiin silti aina yhdessä. Ala-asteella Santerin nimi oli vielä Veera.

13 Kuvaa evoluutiomme kehityksestä Välillä saattaa tuntua siltä että kehitys kulkee väärään suuntaan. Ainakin näiden kuvien jälkeen. Lähde

Related: