background preloader

Raskausanimaatio

Raskausanimaatio
Babyverden er Norges ledende nettsted for deg som prøver å bli gravid, er gravid eller har barn. Hos oss skal du enkelt finne svar på spørsmål som dukker opp i denne begivenhetsrike tiden. Og du finner alltid oppdatert og riktig informasjon om graviditet og småbarnstid. På Babyvärlden ska du enkelt kunna finna svar på frågor som dyker upp i den intensiva tiden som gravid/småbarnsförälder, och alltid hitta ny, uppdaterad och korrekt information efter ämnesområde. Yhdessä alusta alkaen. Niinhän se on: Raskaana oleminen ja elämä lasten kanssa on ihanaa ja antoisaa, paitsi silloin kun se on hirveää ja yhtä sotkua.

http://www.vau.fi/Laskurit/Raskaus-animaationa/

Related:  seksuaalisuus ja parisuhdeTerveystieto

Kurssi: 08. Matkailijan seksuaaliterveys Hi-virus eli HIV (Human Immunodeficiency Virus) on keskikokoinen lipidivaipallinen RNA-virus, joka kuuluu lentivirusten ryhmään aiheuttaen täten hitaasti etenevän kroonisen sairauden. HI-viruksella on kaksi päätyyppiä: HIV-1 ja HIV-2, joista molemmilla on useita eri alatyyppejä. Hi-virus voi tarttua suojaamattomassa seksissä (sekä yhdynnässä että suuseksissä), suorassa verikontissa, hiv-positiivisesta äidistä hänen lapseensa raskauden, synnytyksen tai imetyksen yhteydessä.

Nuorten seksuaalioikeudet - Väestöliitto Kaikilla maailman nuorilla on sukupuolesta, ihonväristä, seksuaalisesta suuntauksesta tai terveydentilasta riippumatta seksuaalisina olentoina seuraavat oikeudet. Oikeus elämään * oikeus olla oma itsensä ja tehdä itsenäisiä päätöksiä sekä ilmaista mielipiteensä. * oikeus nauttia omasta kehostaan ja seksuaalisuudestaan. * vapaus uskonnollisten tekstien, uskomusten, aatteiden ja perinteiden rajoittavista tulkinnoista tai omaan kehoon puuttuvista loukkauksista seksuaalisissa asioissa.

Elina Berglundin kaksi läpimurtoa: Löysi ensin Higgsin hiukkasen ja luo nyt kännykkään ”luomuehkäisyä”, joka kiinnostaa nuoria ja kauhistuttaa lääkäreitä - Nyt.fi Ruotsalainen Elina Berglund oli mukana tutkimusryhmässä, joka löysi kuulun Higgsin bosonin. Fysiikka on jo mullistettu, mutta nyt hän haluaa mullistaa myös ehkäisyn – sovelluksella, joka kiinnostaa nuoria mutta arveluttaa lääkäreitä. Toimittaja Jutta Sarhimaa kertoo Berglundin seuraavasta läpimurrosta, jonka pohja ei ole ihan yhtä selvä. Kun Elina etsi työkavereineen Higgsin bosonia, hänen työryhmänsä oli vitsi. Se johtui sukupuolesta.

Yhdenvertainen seksuaalikasvatusmalli ja sen pedagoginen kehittäminen Yhdenvertainen seksuaalikasvatusmalli ja sen pedagoginen kehittäminen (20 op) -hankkeen tavoitteena on lisätä ja vahvistaa koko opetustoimen henkilöstön asiantuntemusta ja pedagogisia valmiuksia seksuaali- ja lisääntymisterveyden edistämisessä ja kasvatuksessa oppilaitoksissa. Hankkeen tavoitteena on myös edistää tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta oppilaitoksissa ja työelämässä seksuaali- ja lisääntymisterveyteen ja hyvinvointiin liittyvissä kysymyksissä. Koulutuksessa herätellään keskustelua osallisuudesta, elämänlaadusta ja hyvinvoinnista ennaltaehkäisemällä tilanteita, joissa saattaa syntyä sukupuoleen ja seksuaalisuuteen liittyvää kaltoinkohtelua (väkivalta, häirintä, laiminlyönti). Hankkeen päämääränä on luoda ja kehittää

Näin lapsi saa alkunsa 25. heinäkuuta 1978 Englannissa syntynyt Louise Brown oli maailman ensimmäinen koeputkihedelmöityksellä aikaansaatu lapsi, eli tuosta alkaen lääketiede on voinut auttaa konkreettisesti lasta haluavia pariskuntia, jotka eivät ole lasta saaneet aikaiseksi luonnonmenetelmin. Vaikka aikanaan jotkut pitivät (ja kaipa jotkut pitävät edelleenkin) keinohedelmöityshoitoja jumalan varpaille astumisena, on erilaisia hedelmöitystekniikoita tullut 70-luvun lopun jälkeen kovasti lisää ja niiden tulokset ovat jo varsin hyvin. Yksi näistä menetelmistä on kuvassa näkyvä mikrohedelmöityshoito, jossa yksittäinen siittiö ruiskutetaan ohuella putkella suoraan munasolun sisään. 12-vuotias norjalaistyttö nai 37-vuotiaan – ellei joku vastusta - Ulkomaat - Nyt Maaliskuussa pääkaupunkiseutu kohisi rikoksesta. Nuori nainen raiskattiin kotimatkallaan Helsingin Tapanilassa. Nuorisojoukko aloitti ahdistelun lähijunassa ja seurasi naista kun tämä nousi junasta. Teosta on epäiltynä viisi somalialaistaustaista nuorta miestä. Kohinan keskellä esille astui nuori nainen, nimeltään Ujuni Ahmed. Hän antoi HS:lle haastattelun, jossa vaati somaliyhteisöä ottamaan teot tosissaan ja tutkimaan, mistä ne johtuvat.

Isyyslaki uudistuu vuonna 2016 - isyyden voi tunnustaa jo äitiysneuvolassa - Artikkeli - Sosiaali- ja terveysministeriö Uusi isyyslaki tulee voimaan 1. tammikuuta 2016. Uuden lain on tarkoitus muun muassa helpottaa isyyden tunnustamismenettelyä ja säästää etenkin isien työaikaa. Isyyden tunnustaminen jo raskausaikana vahvistaa myös tulevan isän vanhemmuutta. Suurin syy isyyslainsäädännön uudistamiseen ovat perherakenteissa tapahtuneet muutokset. Kunnat ovat saaneet ohjeistusta uuden isyyslain toimeenpanon tueksi.

Tiedote: Nuuska uhkaa nuorten suunterveyttä ja yleisterveyttä Suomalaisten nuorten tupakointi ja juominen ovat vähentyneet, mutta positiivinen kehitys ei näy nuuskan käytössä. Nuuskan kokeilu ja käyttö ovat lisääntyneet viimeisen kymmenen vuoden aikana. Eniten nuuskaavat 18-vuotiaat pojat, joista 15 prosenttia käyttää nuuskaa päivittäin tai satunnaisesti. Tiedot käyvät ilmi sosiaali- ja terveysministeriön 30.6. julkistamasta Nuorten terveystapatutkimuksesta 2015. – Nuuskalla on useita haitallisia vaikutuksia suunterveyteen ja yleisterveyteen. Silti moni luulee yhä virheellisesti nuuskan olevan vaaratonta ja jopa keino päästä tupakoinnista eroon, sanoo HLT, EHL Anna Maria Heikkinen.

Seksuaalisuuden portaat - Väestöliitto Seksuaalisuuden portaat opetuspaketti on Opetushallituksen materiaali ja sen ovat kehittäneet Väestöliiton seksuaaliterveysklinikan asiantuntijat. Seksuaalisuuden portaat on monipuolinen työväline. Sitä voidaan käyttää ja opettaa sekä alakouluikäisten että aikuisten parissa tapahtuvissa kontakteissa: luokkaluennoilla, neuvontatilanteissa ja terapiassa.

Väitös: Viina ja läski rassaavat maksaa – viitearvoja pitää laskea Suomalaisten alkoholinkulutus ja ylipaino ovat viime vuosikymmeninä lisääntyneet. Elintapamuutokset näkyvät myös maksa-arvoissa. Joanna Danielssonin väitöstutkimuksen mukaan suomalaisten maksaentsyymien arvot ovat nousseet. Taide-lehti - Häpeän kiiltokuvia Teksti: Harri Kalha Tom of Finlandin näyttely avautui Kluuvin galleriassa kesäkuussa, Gay Pride -viikolla! Mistä näissä pervoissa mieskuvissa oikein on kysymys?

Related: