background preloader

Nuoret - Väestöliitto

Nuoret - Väestöliitto

http://www.vaestoliitto.fi/nuoret/

Related:  TE1seksuaalisuus ja parisuhde

Kurssi: 08. Matkailijan seksuaaliterveys Hi-virus eli HIV (Human Immunodeficiency Virus) on keskikokoinen lipidivaipallinen RNA-virus, joka kuuluu lentivirusten ryhmään aiheuttaen täten hitaasti etenevän kroonisen sairauden. HI-viruksella on kaksi päätyyppiä: HIV-1 ja HIV-2, joista molemmilla on useita eri alatyyppejä. Hi-virus voi tarttua suojaamattomassa seksissä (sekä yhdynnässä että suuseksissä), suorassa verikontissa, hiv-positiivisesta äidistä hänen lapseensa raskauden, synnytyksen tai imetyksen yhteydessä.

Nuorten Kriisipiste - Helsinki - Facebookissa Tarinateatteriryhmä nuorille! Hei sinä draamasta ja ihmisten tarinoista kiinnostunut! Snellussa alkaa tarinateatteriryhmä nuorille. Seksuaalisuuden portaat - Väestöliitto Seksuaalisuuden portaat opetuspaketti on Opetushallituksen materiaali ja sen ovat kehittäneet Väestöliiton seksuaaliterveysklinikan asiantuntijat. Seksuaalisuuden portaat on monipuolinen työväline. Sitä voidaan käyttää ja opettaa sekä alakouluikäisten että aikuisten parissa tapahtuvissa kontakteissa: luokkaluennoilla, neuvontatilanteissa ja terapiassa. Nuorten mielenterveystalo - Asiallista ja luotettavaa tietoa nuoruusiän tyypillisimmistä mielenterveyden ongelmista, niiden tunnistamisesta, hoidosta sekä sopivista auttavista tahoista Täältä löydät asiallista ja luotettavaa tietoa nuorten mielenterveys- ja päihdeasioista. Saat apua myös ongelmien tunnistamiseen, tietoa erilaisista tuki- ja hoitomuodoista, sekä niihin ohjautumisesta. Oletpa sitten nuori, kaveri, vanhempi tai esimerkiksi nuorten parissa työskentelevä ammattihenkilö, niin voit vierailla Nuorten mielenterveystalossa 24/7. Sinun ei tarvitse kirjautua palveluun - voit käydä Nuorten mielenterveystalossa täysin nimettömänä.

Yhdenvertainen seksuaalikasvatusmalli ja sen pedagoginen kehittäminen Yhdenvertainen seksuaalikasvatusmalli ja sen pedagoginen kehittäminen (20 op) -hankkeen tavoitteena on lisätä ja vahvistaa koko opetustoimen henkilöstön asiantuntemusta ja pedagogisia valmiuksia seksuaali- ja lisääntymisterveyden edistämisessä ja kasvatuksessa oppilaitoksissa. Hankkeen tavoitteena on myös edistää tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta oppilaitoksissa ja työelämässä seksuaali- ja lisääntymisterveyteen ja hyvinvointiin liittyvissä kysymyksissä. Koulutuksessa herätellään keskustelua osallisuudesta, elämänlaadusta ja hyvinvoinnista ennaltaehkäisemällä tilanteita, joissa saattaa syntyä sukupuoleen ja seksuaalisuuteen liittyvää kaltoinkohtelua (väkivalta, häirintä, laiminlyönti). Hankkeen päämääränä on luoda ja kehittää

Allison tietosivut nuorille 12-vuotias norjalaistyttö nai 37-vuotiaan – ellei joku vastusta - Ulkomaat - Nyt Maaliskuussa pääkaupunkiseutu kohisi rikoksesta. Nuori nainen raiskattiin kotimatkallaan Helsingin Tapanilassa. Nuorisojoukko aloitti ahdistelun lähijunassa ja seurasi naista kun tämä nousi junasta. Teosta on epäiltynä viisi somalialaistaustaista nuorta miestä. Kohinan keskellä esille astui nuori nainen, nimeltään Ujuni Ahmed. Hän antoi HS:lle haastattelun, jossa vaati somaliyhteisöä ottamaan teot tosissaan ja tutkimaan, mistä ne johtuvat. Nuorten mielenterveystalon esittelyvideo (www.nuortenmielenterveystalo.fi)

Joutsenet opettavat:Tämä on pitkän parisuhteen salaisuus Ohjaaja Randy Moore halusi näyttää Walt Disney World -huvipuiston painajaismaailmana. Disneyltä ei lupaa olisi herunut, joten Moore teki elokuvan kysymättä. Nyt se näytetään Helsingin Night Visions -festivaaleilla. Keski-ikäinen perheenisä Jim käyskentelee Floridan kuulussa Walt Disney World -huvipuistossa perheensä kanssa. Itseohjautuvuusteoria – Eli onnellisen elämän kolme keskeisintä tekijää Mikä tekee ihmisen onnelliseksi? Mitkä asiat elämässä ovat itseisarvoisesti tavoittelemisen arvoisia, mitkä vain välineitä? Mistä syntyy sisäinen motivaatio ja aito innostus tekemiseen? Psykologinen tutkimus on vuosikymmenten mittaan pyrkinyt antamaan monenlaisia vastauksia näihin peruskysymyksiin.

Taide-lehti - Häpeän kiiltokuvia Teksti: Harri Kalha Tom of Finlandin näyttely avautui Kluuvin galleriassa kesäkuussa, Gay Pride -viikolla! Mistä näissä pervoissa mieskuvissa oikein on kysymys? Heikko rokotuskattavuus syypää tuhkarokkoepidemiaan - Uutiset - Tiede Kalifornian Disneylandista joulukuussa liikkeelle lähtenyt tuhkarokkoepidemia levisi liian huonon rokotuskattavuuden takia. Altistuneissa yhteisöissä rokotus on ollut vain 50–86 prosentilla ihmisistä, osoittavat tartuntatautien tutkijat JAMA Pediantrics -lehdessä. Yhteisöissä rokotukset ovat jääneet selvästi alle suojaavan tason. Nuorten seksuaalioikeudet - Väestöliitto Kaikilla maailman nuorilla on sukupuolesta, ihonväristä, seksuaalisesta suuntauksesta tai terveydentilasta riippumatta seksuaalisina olentoina seuraavat oikeudet. Oikeus elämään * oikeus olla oma itsensä ja tehdä itsenäisiä päätöksiä sekä ilmaista mielipiteensä. * oikeus nauttia omasta kehostaan ja seksuaalisuudestaan. * vapaus uskonnollisten tekstien, uskomusten, aatteiden ja perinteiden rajoittavista tulkinnoista tai omaan kehoon puuttuvista loukkauksista seksuaalisissa asioissa.

Related: