background preloader

Idle No More

Idle No More
Idle No Morecalls on all people to To honour Indigenous sovereigntyAnd to protect the land & water Take action near you Land, Treaties and the Future Sunday, April 27, 2014 at 12:00 PM Prince Albert, SK, Canada Youth Led Grand Entry for All Nations planning events Sunday, April 27, 2014 at 02:00 PM Indian Family Center, Winnipeg, MB, Canada Map Data Map data ©2014 Google, INEGI

http://www.idlenomore.ca/

Related:  VzděláváníSynergie - Mutualisation

Mozaiky o.s. Platform Dialog - O nás Y je nezisková organizace založená v roce 2005. Usiluje o vytvoření dialogu mezi lidmi různých ras, národností, náboženství a názorů, kteří mají zájem o dosažení společných cílů. Cílů, na jejichž základě můžeme pomáhat vytvořit lepší budoucnost, z níž bude možné jednou vysílat poselství porozumění, tolerance a pochopení pro všechny. Cílem naší iniciativy je odstranit „nedostatek povědomí a vzájemného porozumění mezi lidmi z odlišných kulturních základů a světonázorů vytvářejících konflikty, teror a války.“ Tato myšlenka nás dovedla až k vytvoření MOZAIKY, která, jak věříme, přispěje svým dílem a pomůže napravit některé neduhy, jež v současnosti ohrožují mír na zemi. sans titre Photo (une) : Alain Damasio en visite sur la Zad de à Notre-Dame-des-Landes, dans l’ancienne bibliothèque du Taslu, celle qui était accessible aux handicapés / © ValK 2040, en France. Dans une société ultra-libérale où les villes ont été rachetées par des multinationales, où l’attention de chacun est sans cesse captée et sollicitée au risque de rendre fou, on découvre l’existence des Furtifs, des créatures à la vitalité hors norme, qui vivent dans l’angle mort de la vision humaine.

Od vedomostí a činov k hodnotám a späť Vzdelávanie v súčasnosti čelí mnohým výzvam a viacerí odborníci na vzdelávanie volajú nie po evolúcii vzdelávania ale revolúcii vo vzdelávaní. Jedným z nich je aj Ken Robinson, ktorý tvrdí, že vzdelávať mladých ľudí v dnešnej globalizovanej dobe spôsobom, ktorý bol vytvorený v časoch osvietenstva a priemyselnej revolúcie nie je možné. Cieľom súčasného vzdelávacieho systému je klásť dôraz na intelekt, ktorý by mal byť využitý na ekonomické záujmy krajiny. Školský systém ako taký má veľa spoločného s výrobnými linkami, ktoré môžete nájsť v továrňach. Sú tam vopred predpísané prestávky, samostatne vyučované predmety ako jednotlivé prevádzky v továrni a existuje kategorizácia na základe veku, ako by sa jednalo o výrobky s rovnakým dátumom výroby. Do tohto systému sa snaží začleniť globálne vzdelávanie, ktoré svojimi princípmi má čo robiť, aby sa dokázalo vtesnať do kurikul.

Skauti na Zemi Junák v letech 2015 – 2017 realizuje ve spolupráci s neziskovou organizací NaZemi projekt, který má za cíl podpořit skauty i skautské oddíly v tom, aby dokázali vnímat svůj vliv na život v místní komunitě i v jiných částech světa a aby se na základě toho rozhodovali a jednali. Jinými slovy se dá říci, že se Junák bude v nejbližší době více snažit o to, aby rozhled skautů a skautek nekončil na hranicích naší republiky, ale aby je naopak přesahoval. Organizace NaZemi přináší do vzájemné spolupráce důležité zkušenosti. Propojení každého z nás s lidmi na druhém konci planety, nebo tak říkajíc pohled mimo naši bublinu, je totiž tím hlavním, čím se NaZemi zabývá. První pracovní schůzka všech partnerů zapojených v projektu Skauti na Zemi.

Publikace z Archivu Přemysla Pittera a Olgy Fierzové Kohn, Pavel: Můj život nepatří mně – čtení o Přemyslu Pittrovi Životopis českého humanisty, který svůj život věnoval cizím dětem – dětem českým, židovským i německým. Kohn, Pavel: Zámky naděje Životní osudy lidí, kteří v dětství prodělali období nacistického vyhlazování Židů, unikli plánované likvidaci a dostali se do zámeckých ozdravoven P. Pittra. Výukové materiály a metodiky výuky Rok vydání: 2010 V příručce nazvané 10krát s MKV – Metodické listy pro výuku multikulturní výchovy dle osobnostního přístupu přináší program Varianty čtenářům z řad pedagogů a širší odborné veřejnosti deset nových inspirativních námětů (aktivit) pro výuku multikulturní výchovy na základních a středních školách s akcentem na osobnostní přístup. V pedagogické praxi to znamená důraz na reálné zkušenosti a příběhy lidí žijících v multikulturní realitě a práci s tím, jakým způsobem různé kulturní vlivy působí na každého člověka a spoluvytváří jeho identitu. Namísto popisu a vymezování jednotlivých sociokulturních skupin tento přístup začíná přemýšlením o příčinách a hranicích odlišností každého z nás, tedy především reflexí.

Près de chez nous Zveme Vás na červnový Kulatý stůl SKAV a EDUin k tématu proměn trhu práce Červnový Kulatý stůl SKAV a EDUin jsme se rozhodli věnovat tématu: Co bude potřebovat dnešní prvňák jako budoucí uchazeč o práci? Akce se uskuteční 18. 6. 2015 (10,00-12,30 hod.) v ZŠ Vodičkova, Praha 1. Pozvání do panelové diskuze přijali: L. Al-Dabagh (Beneš a Lát a.s.), M. DIY & FabLab à Montpellier Desatero o vzdělávání, SKAV Desatero je soubor základních principů, které členské organizace SKAV vyznávají ve vzdělávání a svými aktivitami usilují o jejich naplňování. Zdroj: www.skav.cz Školní výkonová motivace žáků Autor Vladimír Hrabal, Isabella Pavelková Tento dotazník vznikl v rámci projektu Cesta ke kvalitě. Cesta ke kvalitě byl národní projekt MŠMT s plným názvem "AUTOEVALUACE - Vytváření systému a podpora škol v oblasti vlastního hodnocení“, číslo projektu (CZ.1.07/4.1.00/06.0014). Projekt partnersky realizoval Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a Národní institut pro další vzdělávání. Projekt byl financován z Evropského sociálního fondu a ze státního rozpočtu České republiky.

Svobodná výchova není totéž, co výchova volná a rozhodně to není nic pro líné rodiče Svobodná výchova je založena na tom, že dítě je ze své podstaty dobré.Foto: pixabay.com Veronika Hurdová občas mluví sprostě, a tak je jen otázkou času, kdy české slůvko s „r“ uprostřed zopakuje její tříletá dcera na veřejnosti. A co potom? Jak zareaguje autorka blogu Krkavčí matka, která své děti vychovává takzvanou svobodnou výchovou? „Ostatní maminky by očekávaly, že bych jí správně měla vysvětlit, že se to nedělá, to se neříká. Já moc dobře vím, že to má ode mě,“ přiznává Veronika Hurdová.

Čtyři výuková CD s metodikami pro učitele ZŠ – zdarma ke stažení V prosinci 2012 jsme rozesílali na 2 000 mimopražských základních škol čtyři výuková CD. Pokud vaše škola nebyla mezi obeslanými, můžete si nyní zdarma tato CD stáhnout, uložit si je na vnitřní síť školy nebo na své domácí počítače a využít je pro přípravu na výuku. Jde o tři výuková CD s metodikami pro učitele ZŠ (Čtenářství a čtenářská gramotnost, Čtenářská gramotnost a mediální výchova, Čtenářská gramotnost a tvůrčí psaní) a jedno datové DVD s elektronickou učebnicí čtenářské gramotnosti pro žáky ZŠ (Hraj si, čti a piš – pomůže ti myš). Každé ze čtyř výše uvedených CD je zabaleno do jednoho souboru ZIP, který musíte po stažení rozbalit. Spouští se kliknutím na soubor „start.bat“, který naleznete v příslušné složce (např.

Místo pro život - didaktický portál Hana Košťálová je koordinátorkou programu Čtením a psaním ke kritickému myšlení v ČR, lektorka o. s. Kritické myšlení. „Děláme to jinak“

we think this web page is accurate because it informs us about the problems in the native societies. this website tells us what problems are more important than others because they organise protest for them. by lamarresebire Oct 8

Related: