background preloader

F Y L G J A - Tyras fantastiska resa

F Y L G J A - Tyras fantastiska resa

http://www.fylgja.se/

Related:  FORNTIDENgullisSOHem och trädgård

Los Läs- och skrivundervisning : Forntidsresan Att uppmärksamma förmågor och strategier i de yngre åldrarna Här beskriver jag ett tema kring forntiden som jag genomförde senaste termin i åk 3. Syftet med att publicera Forntidsresan här är att inspirera andra till att uppmärksamma förmågorna och läs- och skrivstrategierna i alla ämnen. Gratismaterial om djur och natur. Här hittar du det gratismaterial som jag har producerat för att använda gratis. Du hittar även många andras material om djur, natur och miljö. Har du tips på material du tror skulle passa i Lanclins materialbank får du gärna tipsa mig på linnea.edmark@hotmail.com! Vill du läsa mer om materialet som jag har producerat hittar du det i kategorin Lekar i naturen.

Nyanserad förståelse av ungas psykiska ohälsa En stor del av den statistik som ligger till grund för medialt uppmärksammade rapporter om ökande psykisk ohälsa bland unga representerar inte alltid psykisk ohälsa utan övergående besvär kopplade till ungdomars vardagliga utmaningar. Detta kan leda till att ungas mående medikaliseras och att insatser som ska främja psykisk hälsa riskerar att hamna snett. Vår forskning har studerat vad unga själva lägger för betydelse i de besvär som mäts i den årligt återkommande enkäten Skolbarns hälsovanor.

Grottmålning Grottmålning Det här behöver du:- Pappersark- Vattenfärg- Tandborste- En hand eller andra saker att måla av Tillsammans med grottmålningar av olika djur så har man också hittat handavtryck på grottväggar. Lässtrategier – Josef Sahlin Är du sugen på att använda figurerna för lässtrategier som flera av klasserna använder i Årstaskolan? Här nedan finns pdf:er som du kan skriva ut och sätta upp i klassrummet. Även andra format finns. Forntiden – Jordens historia Då har vi dragit igång med forntiden. Första lektionen backade vi tillbaka till starten. Det vi också jobbade med under rymden – The big bang. Vi tittade på filmen Trilobiten ur Magma-serien på UR.se. Eleverna fick i uppdrag att titta efter olika delar i filmen vilket de sedan skulle måla om.

Generation Pep: Inspirationsbanken - 500 gram grönt, frukt och bär om dagen - Generation Pep Kort beskrivning Tillsammans med stjärnkocken Niklas Ekstedt har Generation Pep tagit fram sex korta filmer med enkla och goda recept som passar perfekt som mellanmål på fritids eller till skolutflykten. Filmerna visar hur man på ett lättsamt sätt kan få barn att äta mer grönt, frukt och bär. Varje recept fyller den rekommenderade mängden om 500 gram per dag. Bidragets syfte Enligt en SIFO undersökning som genomfördes under 2016 är det endast 35% av de tillfrågade som känner till hur mycket grönt, frukt och bär alla över 10 år ska äta per dag.

Tidslinje i bild och ord Faktaböcker SO Grundskola år 4-6 Grundskola Liber Tidslinje i bild och ord 1 börjar när inlandsisen försvann från vårt land och sträcker sig ända fram till och med vikingatiden. Genom tidslinjen och bildkorten får barnen en tydlig bild av människans utveckling, en kunskap om hur man levde, vad som fanns och vad som tillverkades under sten-, brons- och järnåldern. Tidslinje i bild och ord 2 har samma upplägg men börjar i vikingatiden, fortsätter med medeltiden och går ända fram till våra dagar. Materialet till varje tidslinje är:

Related: