background preloader

Spill i skolen

Spill i skolen

https://www.statped.no/laringsressurs/teknologitema/spill-i-skolen/

Related:  dataspillRessurser om spillpedagogikk og spill i skolen

Spill som inkluderende læringsaktivitet På denne siden finner du argumenter for hvorfor spill kan brukes som en inkluderende læringsaktivitet, og de mange fordelene med spill i undervisningssammenheng. Mange elever med spesialpedagogiske behov har spill som interesse. Elevene finner det motiverende, de greier å konsentrere seg over lengre tid og opplever mestring. Ved å velge aktiviteter som spiller på elevenes interesser og bruke ulike innfallsvinkler, vil flere være motivert og får muligheten til å vise hva de kan.

Farlige spill – effektiv undervisning Forbindelsen mellom dataspill og underholdning gjør at spillbasert læring i skolen blir sett på som mer kontroversiell enn mange andre læringsmetoder. – Mediene har mye av skylden for dette, sier spillforsker. At nye medier blir møtt med skepsis er ikke noe nytt. Tenk bare på alle kritiske røster som hevet stemmen da radioen inntok landet, etterfulgt av fjernsynet og videospilleren. Eller på hylekoret som våknet da pop, rock og punk inntok kloden.

Vil gjøre dataspill i skolen mindre skummelt At nye medier blir møtt med skepsis, er ikke noe nytt. Tenk bare på alle kritiske røster som hevet stemmen da radioen inntok landet, etterfulgt av fjernsynet og videospilleren. Faktisk ble poesien også møtt på akkurat samme måte på Aristoteles tid. Hensiktsmessig bruk av IKT i klasserommet I denne delen rettes søkelyset mot ulike strategier for å sikre en målrettet og god faglig bruk av IKT i elevenes læringsarbeid. Denne veilederen er et supplement til Utdanningsdirektoratets mer generelle ressurser knyttet til klasseledelse, og et refleksjonsgrunnlag rundt digitale ressurser og læremidler. 3.1 Klasseledelse –tydelighet og gode relasjoner Teknologirike klasserom utfordrer klasseledelse, struktur og undervisning, men det kan også støtte lærerens ledelse og gi mer variert og tilpasset undervisning. Tydelig klasseledelse er viktig for å fremme eleveneslæringsutbytte og for å unngå utenomfaglig bruk når IKT er integrert i undervisningen.

spillbasert-laring - Spill som pedagogisk ressurs Spillsjangre og pedagogisk bruk (Alle) I denne leksjonen gis en oversikt over ulike sjangre for spill, og med eksempler på hvordan spill innenfor de ulike sjangrene kan brukes til læringsformål. Noen spill er spesielt utviklet for læringsformål. I mange tilfeller kan også vanlige kommersielle dataspill tas i bruk i forhold til læringsmål og elevgrupper.Spill - hva er det egentlig? For å kunne vurdere bruk av dataspill i skolene, er det viktig å ha en grunnleggende forståelse av hva spill er for noe. Dette er ikke så enkelt å svare på som mange tror - avhengig av hvem man spør, kan man få mange ulike svar.

Kodetimen Koding er for mange en helt ny bekjentskap, og kan kanskje oppfattes som litt skummelt. Derfor har vi i sju år jobbet med å utvikle Kodetimen, et søsterprosjekt til det internasjonale Hour of Code, der vi håndplukker oppgaver til alle alders- og forkunnskapsnivåer for å gjøre de første stegene over i kodingens og den algoritmiske tenkningens verden så enkel som mulig. Nytt av året er at vi skriver oppgaveark med steg-for-steg-forklaringer og lærerveiledninger med forslag til kompetanse- og læringsmål til alle Kodetimen-oppgavene. Her finner du tips, triks, informasjon om oppgavene, og lenker til eventuelle eksterne ressurser osv. Det kan gjerne være en fordel å la elevene samarbeide to og to når de løser oppgaver. Gi elevene tillit, og la dem hjelpe hverandre – uansett alder.

Fem tiår med dataspill i stua – hvor går veien videre? – Kultur Vi er ved et nytt og viktig veiskille i spillhistorien. Bak oss ligger fem tiår med dataspill i hjemmene våre – foran oss venter en ny Playstation og Xbox. Tirsdag 10. november: Microsofts Xbox Series X. Torsdag 12. november: Sonys Playstation 5. (NB: Norge får den én uke senere) Ti tips om spill i skolen Er du nysgjerrig på hvordan man kan komme i gang med spill? Da har du kommet til rett sted! Her er ti tips om bruk av spill i skolen: Slik gjør du Eksempler på pedagogisk bruk av dataspill – Wikibøker Eksempler fra ulike fag[rediger] Denne siden legger vekt på å beskrive gratis spill som man kan spille online. Nedlastning av spill og betaling for spille setter klare begrensninger for i hvilken grad lærere kan bruke dette i undervisningen. Når man skal bruke spill i undervisningen må de være inkludert i en didaktiske tenkning.

Vil gjøre dataspill i skolen mindre skummelt Markedsførings-informasjonskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av hjemmesider. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører. Navn: guid2 Spillbasert opplæring – Velkommen til Ikt-huset Simen begynner på fagbrev i musikkdesign ved Høyskolen Kristiania, mens Mathias skal begynne på psykologistudiet eller studere historie.– Vi får se. Valgmuligheten er mange, og jeg har ikke endelig bestemt meg. Men nå kan jeg endelig snart sette strek over fortiden og se fremover, sier Mathias. Minecraft + pensum = sant Kursene rakk så vidt å komme i gang før Norge stengte ned, og klasserommene i lokalene til Ikt-Huset – pakket med gamermaskiner, VR-briller og E-sportrigg – ble stående uten elever. I stedet for å møte på kursstedet har alle de unge heller blitt fulgt opp digitalt.Thomas Jesting, daglig leder hos Ikt-Huset i Oslo, forteller at kommersielle dataspill, blant annet Minecraft, Democracy og Assassins Creed, bygger opp under temaene på pensumlisten i «sixpack»-fagene norsk, matte, engelsk, naturfag, historie og samfunnsfag, og bidrar til engasjement, teamwork og motivasjon.Mens deltakerne har vært hjemme har det vært hyppig telefonkontakt med lærerne på Ikt-Huset.

Related: