background preloader

Grammar videos

Grammar videos

http://learnenglishteens.britishcouncil.org/grammar

Related:  asegelfgrenGrammarEngelskajengu430Videos & Movies for ELT

Bygg undervisning på sunt förnuft – inte mirakelmetoder - Alexander Skytte Det finns inga metoder som alltid fungerar. När debatten blir så svart eller vit som vi på senare tid har sett kring lågaffektivt bemötande (”lab”), missar den ofta perspektivet som kallas fronesis. Fronesis är grekiska för praktisk klokhet och det som utmärker detta perspektiv är att det inte bara inkluderar vad som ska läras ut och hur – utan även när. Vanligtvis är skolan en stelbent organisation som inte tar lika stor hänsyn till när, vilket kan skapa konflikt. Det är vad vi ser när en metod försöker implementeras men inte ges rätt förutsättningar. Här har skolan att lära av fritidshemsverksamheten som är skickligare att använda sig av spontana lärotillfällen, som ett exempel.

TurboEnglish - Getting It Right! - engelsk grammatik Nedan följer en lista med länkar till 21 korta videofilmer på Youtube. I varje film tar gymnasieläraren Henrik Birkebo upp ett moment inom den grundläggande engelska grammatiken och under varje länk kan du läsa en kort beskrivning av respektive films innehåll. Högerklicka på länken och öppna i nytt fönster (beroende på vilken webbläsare du har). För att befästa dina kunskaper finns det även en hänvisning till lämpligt och roligt övningsmaterial. När du har tittat på respektive film en eller flera gånger är det bara att klicka på länkarna under "Öva".

Go word hunting Trots en kylig novembermorgon klev vi ut på skolgården för att ha ute-engelska igen. Den här gången för att jaga ord! Alla instruktioner gicks igenom i klassrummet men själva uppdraget utfördes ute. Genom uppdraget gavs eleverna möjlighet att träna ett av huvudsyftena i engelska "att utveckla tilltro till sin förmåga". Engelska åk 9 - Nationella prov i främmande språk, Göteborgs universitet Här ges exempel på olika typer av uppgifter som har förekommit och kan förekomma i nationella prov i årskurs 9. Provuppgifterna kommer framför allt från utprövningsmaterial som inte använts i prov, men också från tidigare givna prov, som inte längre omfattas av sekretess. Observera att dessa uppgifter främst avser att exemplifiera olika typer av uppgifter som kan förekomma i proven, så elever inte ska känna sig främmande för hur de ska genomföra en uppgift i provsituationen alla typer av uppgifter inte förekommer varje gång och att nya format kan komma att introduceras exempeluppgifterna inte sammantaget utgör hela, representativa prov - vare sig när det gäller omfång, svårighetsgrad eller autenticitet Lgr11 (i A3 format) Speaking

Tretton noveller - Ljud & Bild Novellens konst är svår att utöva – åtminstone om den ska utövas med finess och konstnärlig spets. Men snart sagt vad som helst går att göra inom ramen för denna korta och ofta underskattade genre. I den här antologin – som är en ljudets antologi, inspelad för Litteraturbankens räkning av Ingrid Elam – får vi tretton ypperliga prov på den bredd som novellen kan uppvisa.

CFL- Engelska Repetitionskurs Verbet är det viktigaste ordet i en mening. Det är själva händelsen, det man gör, som är verbet. (work, call, sing, jump). Formen av verbet som talar om när händelsen äger rum kallas för tempusformerna (tense). De tre vanligaste tempus är: Presens (Present tense) Planerings- och bedömningsstöd i engelska I facebookgruppen engelska i år 6-9 dök det tidigare upp en fråga om hur man gör en LPP. Jag har under året gjort ett par som ska underlätta arbetet vid dels planeringen och vid bedömningen. Så de kommer här nedan: Först blev jag nyfiken på vad som skiljer år 6 mot år 9 och vad vi ska lägga in i undervisingen på högstadiet. Här är en som visar skillnader i det centrala innehållet samt matris mot år 6 jmf mot år 9. Och en som visar den röda tråden i engelska

Matematik Under det senaste decenniet har det satsats stora resurser på att utveckla matematik- undervisningen. Målet har varit att förbättra elevernas måluppfyllelse i skolämnet matematik. Trots satsningarna ser man inte de förbättringar som man har strävat mot. Är dumheten farligare än ondskan? Av Andreas Magnusson 2020-04-10 Kan det vara så att de människor som drar det här landet allt längre mot ett auktoritärt förbudssamhälle med lagar och kommunala förbud i själva verket inte vill oss illa? Kanske är vår tids största fiende inte ondskan utan dumheten. I boken ”Motstånd och underkastelse” kan man läsa brev och dagboksanteckningar från den tyske teologen Dietrich Bonhoeffer. Grammarly – räddaren i nöden för engelskläraren Alla elever i klass 8 ska skriva inlägg på engelska om övernaturliga fenomen på vår blogg. En skog av händer. Hur stavar man…?

Formativa arbetssätt för engelskundervisningen Jag samlar länkar för att utmana mig själv i det formativa arbetssättet och för att variera undervisningen och hitta rätt inlärningsstil för eleverna. Jag såg att vi är fler som vill utmana oss i det på blogghubben. Här kommer ett litet bidrag med de länkar eller arbetssätt jag just för tillfället kan bidra med. webbovningar.nok Wings 8 webbövningar Projektledare: Eva Hagrot Projektgrupp: Malin Fogelström, Camilla Bengtsson, Eva Hagrot © 2012 Natur & Kultur, Stockholm 9789127423732 Tekniska förutsättningar • Internetuppkoppling • IE version 8.0 eller senare/Firefox 13.0 eller senare/ Safari 5 eller senare/Chrome 24 eller senare • Högtalare • Mikrofon (för att spela in tal) • Adobe Flash Player (för att spela in tal) Produkten är anpassad för upplösningen 1024x619 och fungerar på PC och Mac. Fungerar även för iPad 2 och senare/iPhone 4 och senare (gäller Safari, dock ej möjligt att spela in tal). Underhåll och drift Natur & Kultur ansvarar för att produkten finns tillgänglig dygnet runt alla dagar på året, med förbehåll för avbrott p g a tekniska, underhålls-, drifts- eller säkerhetsmässiga skäl samt avbrott som Natur & Kultur inte kan råda över. Förlaget ansvarar inte för någon form av teknisk support till licenstagaren.

Engelska I samarbete med Enköpings kommun, och som en del av mitt försteläraruppdrag, arrangerades igår (140423) något som vi kallade för bokinspiration på huvudbiblioteket. Bibliotekarie Andreas Frid presenterade engelska böcker för barn och ungdomar som vi lärare kan arbeta med i undervisningen. Foto: Cecilia Bergentz Andreas presenterade i huvudsak böcker från förlaget Barrington Stoke, vilket är ett brittiskt förlag. Böckerna utspelar sig ofta i London eller i Londons förorter och är relativt tuffa böcker med mogna ämnen som lockar elever från åk 4 och uppåt.

Öjaby skolbibliotek - Engelska Engelska | | Läsa | Titta | Lyssna | Experimentera/Öva/Träna/Skapa | Spela | Länksamlingar | Undervisa/för pedagoger | På biblioteket News in levels - Läs nyheter sorterade efter olika svårighetsgrader. Har även översättnigsruta till svenska.Oxford Owl - Stor samling av gratis e-böcker för både skolan och hemma. Även övningar och frågor. Kräver inlogg men är gratis.The Game: Hello på SLI.se (Finns även: Numbers, Sports, Animals, Senses, Time, Body and clothes, Food, Feelings, Family) F-6 (14 min)Go Yoyo go!

Related: