background preloader

NE.se

NE.se

https://www.ne.se/info/

Related:  Flera ämnenMIX

Barnsidan. Matte, klockan, svenska och engelska. Tycker ditt barn att det är tråkigt att träna på multiplikationstabellen och de andra räknesätten? Här hittar du massor av roliga länkar, till övningar och roliga mattespel! Klicka nedan på den blåfärgade texten för att komma till önskat område. Du och ditt barn kommer inte att bli besvikna! Det finns även lite länkar till spel och övningar om klockan.

Strukturerat arbete och långsiktig planering är för mig A och O Jag tror att ett strukturerat, långsiktigt arbete ger resultat i längden. En tydlig planering, både läsårsplan och pedagogisk planering, underlättar för mig, barnen och föräldrarna och den får mig att känna mig trygg i min undervisning. Med en långsiktig plan, blir jag inte lika stressad.

Vad är Blended learning och Flipped Classroom? Med Blended learning menas en blandning av lärmiljöer. Ofta är det traditionella klassmetoder som kombineras med digitala självinlärningsdelar som eleven gör utanför klassrummet på en tid som passar eleven. När Blended learning började användas var det vanligt att läraren kombinerade sin traditionella klassrumsföreläsning med enklare digitala komplement, exempelvis att kursdeltagarna fick instruktioner att se en video innan nästa föreläsning.

ibiblioteket - Om ibiblioteket Tanken med ibiblioteket.se är att ge våra bibliotek ett tillgängligt digitalt bestånd. Bibliotek har alltid varit mer än ett rum med bokhyllor. Det måste synas. Du som elev eller lärare på våra skolor, från förskoleklass till årskurs 9, skall kunna komma hit och hitta professionellt värderat material som passar för just din verksamhet. När som helst. Var som helst.

GR-Utbildning, Läromedel Göteborg (AV) / Standardsökning SLI.SE använder sig av naturliga sökningar, dvs. man skriver det man söker efter helt naturligt utan några ytterligare tecken. Du kan skriva ord, eller allra helst fraser i titeln, sökord eller i beskrivande text - du kan t.o.m. skriva ett ISBN/produktnr om du kan det. Om du t.ex. vill hitta en produkt som heter "Människans utveckling sedan stenåldern" är det bästa att skriva precis det. Om du inte är säker på titeln kan du prova med att skriva t.ex. "människa", men då kommer du förstås att få ganska många svar och produkten i exemplet kommer inte att komma högt upp i listan eftersom "människans" och "människa" inte är en exakt träff.

Hulya Basaran - digitala tips Upptäck och spara kreativa idéer Det finns mer att titta på ... Kom och titta på allt annat som finns här! Lärare får F i betygsättning - Annika Sjödahl ”Jag får inte sätta F om det inte finns ett ÅP”.”Jag får inte sätta F om jag inte varnat eleven”.”Jag måste sätta F om en elev ”restar” centralt innehåll från tidigare terminer”. Det cirkulerar många påståenden om vad som gäller kring betygsättning. Jag förvånas över att man inte vet vad som gäller. Kanske är det så illa att man inte vet var man hittar information kring betygsättningen? Eller så vet man inte utan litar på det andra säger. Eller så vill man helt enkelt inte att det ska vara så låga resultat att man pressar upp dem, vilket är ännu värre!

Blended learning - Pedagogisk utveckling och interaktivt lärande (PIL), Göteborgs universitet Många betraktar blended learning som framtidens modell för utbildning. Blended learning innebär att traditionellt klassrumslärande kombineras med digitala verktyg. Är du intresserad av att utveckla kurser där blended learning ingår? Då kan PIL-enheten erbjuda en rad aktiviteter och resurser som kan vara till nytta för dig: ibiblioteket - Alternativa lärverktyg Allmän information | Stöd och tips | iPad - Läsa | iPad- Skriva | iPad - Träna | Dator - Läsa | Dator - Skriva Läsa kan man göra på flera olika sätt, man kan läsa med ögonen, öronen eller händerna. På den här sidan listar vi flera olika alternativa verktyg som kan vara bra att använda i skolarbetet när man läser eller skriver.Självhjälp på vägen - Information och filmer kring olika funktionsnedsättningar. Gå in under nedsättningar och välj i menyn.Logopeden i skolan - En blogg om språk, läs- och skrivsvårigheter och tidsenliga alternativa verktygÅsså har jag dyslexi - Program om dyslexi från URFilmen om Fredrik - Film från Specialpedagogiska skolmyndigheten om dyslexi och alternativa lärverktyg På AV-Media Kronoberg kan du få stöd och råd kring alternativa lärverktygMyndigheten för tillgängliga medier har massor av talböcker som man kan lyssna på. Online OCR - Vital kan bara läsa textfiler, inte till exempel scannade texter eller pdf-filer.

Logga in på Hjärntorget Popup-blockerare Denna webbplats använder sig av popup-fönster. Vänligen se till att eventuella popup-blockerare är avstängda. Cookies Denna webbplats använder sig av session cookies. Hem - Samarbeta smartare - LibGuides at Linnéuniversitetet See guide in English. Detta är en guide till digitala verktyg som du kan ha nytta av i dina studier. Vi ger bara ett axplock och det finns säkert många bra verktyg som inte finns med här.

Related:  mange70dammfrimediateket