background preloader

LinkedIn

LinkedIn

https://www.linkedin.com/uas/login

Related:  NijmegenAmsterdamMaastricht

Waarom De Nieuwe Universiteit Nijmegen groot gelijk heeft - Vox magazine INGEZONDEN Deze week stond in Nijmegen een nieuwe actiegroep op, De Nieuwe Universiteit Nijmegen. De eerste stappen van de DNUN gaven deze week aanleiding tot een kritische beschouwing over de geringe slagkracht van de groep. Mathijs van de Sande, onlangs afgestudeerd filosoof en deskundig op het terrein van protestbewegingen, breekt een lans voor de DNUN. ‘Het kost nu eenmaal veel tijd om zo’n beweging van de grond af aan op te bouwen.’ Illustratie: Roel Venderbosch “Waarom de Nieuwe Universiteit het niet redt.” Twee hoeraatjes voor de democratie Vrijdagavond was ik op het Maagdenhuis. In de grote hal, vol met gedachten waar het met de universiteit naartoe moet, een lezing van René Kneyber en Jos Blok. Geen academici met een baan aan de universiteit, maar een leraar wiskunde en een verpleger. Bij hen een geluid dat herkenbaar is en dat we vandaag maar ook de afgelopen weken keer op keer hebben gehoord. De professional weer centraal, autonomie terug bij de vloer.

“Het bestuur in Maastricht is al heel open” UM-studenten over bezetting Maagdenhuis MAASTRICHT. ‘De universiteit teruggeven aan de studenten en docenten’, dat is wat de Amsterdamse studenten die vorige week het Bungehuis en nu het Maagdenhuis bezetten willen bereiken. Ze eisen meer inspraak, een democratisch gekozen universiteitsbestuur en minder ‘rendementsdenken’; universiteiten zijn naar hun mening te veel fabrieken geworden die diploma’s produceren.

Tweede Kamer wil schade Maagdenhuis verhalen op bezetters Een rechtse meerderheid in de Tweede Kamer wil de schade van de Maagdenhuisbezetting verhalen op de actievoerders. Dat bleek vandaag tijdens de stemmingen. Naar eerste schatting zou de schade van de twee bezettingen aan de Universiteit van Amsterdam een half miljoen euro bedragen, schrijven de vier partijen in hun motie. Die schade zou niet ten koste mogen gaan van het onderwijsbudget, vinden ze. Bart Berden toezichthouder bij NHG Bart Berden is op 1 december door de Algemene Ledenvergadering van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) benoemd als nieuwe voorzitter van de raad van toezicht. Per 1 januari 2012 volgt hij de na acht jaar statutair aftredend voorzitter Elmer Mulder op. Momenteel is Berden bestuurder van het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg. Daarnaast is hij bijzonder hoogleraar 'Organisation Development in Hospital Care' aan de TiasNimbas Business School van de Universiteit van Tilburg.

‘Het is niet alleen maar fight the power’ De Nieuwe Universiteit Nijmegen (DNUN) wil in actie komen tegen het rendementsdenken en de volgens hen te grote invloed van het bestuur op de RU. De groep vindt dat de student meer te zeggen moeten krijgen, maar hoe gaat ze dit aanpakken? ‘Studenten hebben niet het idee dat de medezeggenschap écht iets kan doen.’ Tekst en foto’s: Marit Willemsen De afgelopen drie dagen waren voor de kersverse De Nieuwe Universiteit Nijmegen (DNUN) behoorlijk hectisch. De landelijke discussie over democratisering in het onderwijs waaide zondag over naar Nijmegen, waarna de groep zich oprichtte.

Collegevoorzitter belooft echte medezeggenschap Er komt een open discussie over de manier waarop de faculteiten bestuurd moeten worden. Die toezegging deed collegevoorzitter Jaap Winter gisteravond tijdens het grote debat over de toekomst van de VU. In een afgeladen Auditorium pakte hij de handschoen op die Jelly Reinders, voorzitter van de ondernemingsraad, hem toewierp. AvondGasten - 3 mrt 2015 Bereikt het studentenprotest uit Amsterdam ook Limburg? Morgen is er een landelijke actiedag en vanavond komen in Maastricht ontevreden studenten en medewerkers van de universiteit samen. De organisatoren van de actie leggen in AvondGasten uit waarom. Te gast zijn René Gabriëls, universitair docent en Ruben Verkoelen, student. Ook panellid en student Funs Elbersen schuift aan.

Coalitie en geliefde oppositie verliezen meerderheid in senaat Met updates – De regeringspartijen VVD en PvdA raken definitief de meerderheid kwijt in de Senaat, die ze nu nog hebben samen met de constructieve oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP. De vijf partijen komen samen niet verder dan 36 zetels, blijkt uit een vertaling van de stemmen die dinsdag door de 570 Statenleden zijn uitgebracht. De vijf hadden er samen 38. Die uitslag komt overeen met de uitslag van de Statenverkiezingen van 18 maart en betekent dat het kabinet met nog meer partijen zal moeten onderhandelen om een meerderheid in de Senaat achter de eigen plannen te krijgen. De uitslag is als volgt: VVD dertien zetels, PvdA acht, D66 tien, ChristenUnie drie, SGP twee, CDA twaalf, PVV negen, SP negen, GroenLinks vier, 50Plus twee, PvdD twee en OSF een zetel. Voor de VVD betekent dat een verlies van drie ten opzichte van de huidige samenstelling in de Eerste Kamer, voor de PvdA is het verlies met zes zetels het grootst.

Tilburg University - Embregts, P.J.C.M. Prof. dr. P.J.C.M. (Petri) Embregts is bijzonder hoogleraar op de leerstoel Mensen met een verstandelijke beperking: Psychopathologie en behandeling (Departement Tranzo) en de leerstoel Beroepsopleiding tot gezondheidszorgpsycholoog (Departement Medische en Klinische Psychologie) aan de Universiteit van Tilburg. Andere functies: Petri Embregts is directeur behandelinnovatie en wetenschap bij Dichterbij en hoofdopleider van de opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog (de GZ-opleiding) bij het Regionaal Instituut voor Nascholing en Opleiding te Eindhoven, Rino Zuid. Tot slot is ze lid van de commissie hoog specialistische geestelijke gezondheidszorg van de Gezondheidsraad, lid van de beoordelingscommissie Kwaliteit van Zorg/Care ZonMw en redactielid van het Nederlands Tijdschrift voor Zorg aan mensen met een verstandelijke beperking.

Actualiteitencollege met collegevoorzitter Gerard Meijer, universiteitshistoricus Jan Brabers en AKKU-voorzitter Floor Albers van der Linden Hoe is het gesteld met de democratie aan de Radboud Universiteit? Is het hier ook tijd voor actie? Aan de Universiteit van Amsterdam bezetten studenten gebouwen om de universiteit te dwingen tot meer democratische structuren. Ze hebben veel klachten: ondemocratische besluitvorming, verkapte bezuinigingen, de scheiding tussen onderwijs en onderzoek, ondoorzichtig financieel beleid. Verwondering weer centraal Rendementsdenken, zelfs de minister beweert tegenwoordig dat ze er genoeg van heeft, om vervolgens flink op de rendementstoeter te blazen met een pleidooi voor prestatieafspraken. Bij de reorganisatie van Aardwetenschappen heb ik direct de gevolgen van het rendementsdenken gezien: namelijk dat het voortbestaan van een opleiding of onderzoekslijn voornamelijk afhangt van financiële argumenten. Enkel de ‘vrije markt’ van studentenaantallen, diploma’s, studiepunten, promoties, publicaties, onderzoeksbeurzen en rankings bepaalt of een activiteit als waardevol wordt gezien en mag overleven.

Related:  dollywoodcompanyjameswiliamsactionscriptPORTALES EDUCATIVOStenuousgrandg2jprotect6WEB 2.0HK PA sound consultantsBlogs_2MNTSocial Bookmarking SitesWEBMASTER ONLINE TOOLSkdkinstituteMis publicacionesfuturetecheventsmultistate2Réseaux sociauxmariyaroySocial BookmarkingthelmaschaafProfessional Organizations