background preloader

Technology Task/App Challenges for Teachers

Technology Task/App Challenges for Teachers

https://www.thinglink.com/scene/834457493684879361

Related:  Digital tools and literacyToolsDigitala tipspervikWeek 9: Video for Instruction (*=Key reading)

Tillägg till Chrome som underlättar ditt lärarjobb Jag hoppas att du har övergett webbläsaren (det du klickar på när du öppnar internet) Internet Explorer och nu använder en modernare webbläsare. Tyvärr envisas de flesta IT-avdelningar med att Internet Explorer är det som ska vara förinstallerat. Personligen använder jag nästan alltid Chrome. Att använda Chrome har många fördelar. Framförallt gillar jag de tillägg som finns och som underlättar mitt arbete. Ett år med Chromebook – fördelar och nackdelar - VD-BLOGG På nyårsafton 2013 köpte jag en Chromebook, en bärbar dator som man inte kan köra några program på. Allt sker i webbläsaren Chrome. Under det år jag nu har använt den har jag noterar vad som fungerat bra och vad som fungerat mindre bra. För dig som funderar på att gå över till Chromebook från exempelvis Mac (som jag nu slutat med efter nästan trettio år!) tänkte jag dela med mig lite av mina upplevelser under det här första året. Fördelar med Chromebook

En guide till Canva och Thinglink Jag höll för ett tag sedan en workshop för just Canva och Thinglink och jag har fått förfrågan om jag kan dela det jag gjorde då för fler vill lära sig använda verktyget. Kanske någon har nytta av att förkovra sig i detta under mellandagarna så jag delar det så kanske kreativiteten inför terminsstart sätter igång? Jag kör gratisversionerna och det räcker gott och väl. Jag har tidigare bloggat och delat kring hur jag använder Canva så i detta inlägg kommer jag inte lyfta fram hur jag använder mig av Canvorna men hela bloggen här på LR har har många Canvor så jag använder det i nästan alla arbetsområden jag planerar för eleverna.

Bokryggspoesi som start på ett litteraturtema Jag hoppas du haft en skön semester och nu är redo att möta en ny termin. Kanske har du tagit del av många nya kreativa idéer från det utvidgade kollegiet eller så har du kanske som jag kopplat av helt och nu står där och vill ha en bra idé att starta terminen med. Precis innan sommarlovet delades en sådan uppgift i gruppen Svenska i 6-9 på Facebook och jag fick lov att dela den med er via denna blogg. Jag hann också testa den i min klass på avslutningsdagen då vi hade lite tid i klassrummet innan vi skulle gå ner och lyssna på lite musik och sång. Uppgiften bygger på en trave böcker och syftet är att fritt skapa fram en dikt av titlarna på bokryggarna.

The Filter Bubble - övningar till engelskan - Robin Smith Det här inlägget innehåller två hörövningar och en läsövning anpassade till Engelska 6 och 7. Ingen kan väl ha missat att ordet ”filterbubbla” gjort entre i svenskan. Nyordslistan för 2016 förklarar det som ett individanpassat innehållsurval på internet som filtreras fram automatiskt utifrån exempelvis sökmotorernas registrering av individens tidigare sökningar och ger ett exempel hur det använts i dagspressen: På nätet omges vi redan i ökande grad av en filterbubbla. Hem - Samarbeta smartare - LibGuides at Linnéuniversitetet See guide in English. Detta är en guide till digitala verktyg som du kan ha nytta av i dina studier. Vi ger bara ett axplock och det finns säkert många bra verktyg som inte finns med här.

Visat på SETT - hur du KAN göra en Canva På SETT visade jag i LR:s monter hur jag dels använder Canva men även hur du själv kan göra en Canva. Om du vill ta del av hur jag organiserat Canvorna utifrån förmågorna i mitt klassrum kan du kika här. Canva är en webbsida där du kan skapa posters eller bilder för t ex din undervisning, för blogginlägg eller inbjudningar. Jag använder mig själv ganska ofta av programmet som är både lättanvänt och gratis (om du väljer gratis varianterna).

Betygssamtal utifrån checklistan i ESP - Mia Smith Som betygssättande lärare är man van vid att frågorna kommer strax före lucia. ”När ska vi ha betygssamtal?” Det eleverna i det läget vill veta är vilken bokstav de kommer kunna läsa sig till på pappret i kuvertet som skickas hem några veckor senare. Ska jag lägga dyrbar undervisningstid på detta? Hur bedömer vi informationssökning? - Mia Smith Eleven kan välja texter och talat språk från olika medier samt med viss relevans använda det valda materialet i sin egen produktion och interaktion. (Kunskapskrav för betyget E i år 9, engelska, Lgr11) Progressionen är inte mindre luddig den. E: med viss relevans C: på ett relevant sätt A: på ett relevant och effektivt sätt Här kommer alltså tiden in, för att nå högsta betyg ska man vara effektiv. Eller handlar effektiv om antal minuter?

Appar för elever i behov av särskilt stöd På uppdrag av speciallärarna i Lysekils kommun kommer här mina framtagna appar för elever i behov av särskilt stöd. Publikationen tar också upp tips och trix för en enklare skoldag:) Relaterat

Related: