background preloader

Pernilla's English Classroom: Templates and posters

Pernilla's English Classroom: Templates and posters
Here I have gathered some templates and posters that you are free to use. :) All templates designed by me.

http://pernillasenglishclassroom.blogspot.com/p/templates.html

Related:  riikkamalmbergmiscellaneous1

Träna mera – länktips Links to improve your skills in English Vocabulary Vocabulary for learners of English Lyricstraining BaBaDum Legitimation och betygsättning Om de två lärarna som ska sätta betyg tillsammans inte kan enas om betyget för en elev har den legitimerade läraren företräde och sätter betyg, under förutsättning att den legitimerade läraren har behörighet att undervisa i det aktuella ämnet. Om lärarna inte kan enas och den legitimerade läraren inte har ämnesbehörighet sätter rektorn betyget. Rektor kan inte direkt gå in och ta rollen som medbedömande lärare, om inte rektorn delvis arbetar som lärare och har lärarlegitimation. Medbedömande lärare Den legitimerade läraren behöver inte delta i undervisningen eller samla in eget bedömningsunderlag.

Tillägg till Chrome som underlättar ditt lärarjobb Jag hoppas att du har övergett webbläsaren (det du klickar på när du öppnar internet) Internet Explorer och nu använder en modernare webbläsare. Tyvärr envisas de flesta IT-avdelningar med att Internet Explorer är det som ska vara förinstallerat. Personligen använder jag nästan alltid Chrome. Att använda Chrome har många fördelar. Tema: The Wedding Trip Hej Många frågar hur vi planerade temat till The Wedding Trip och här kommer en sammanställning! Mina kollegor, Maria Ekelund och Marie Hansson, och jag har allihop 9or i år. Vi bestämde oss för att göra ett större projekt där alla eleverna var inblandade.

Betygen B och D - reviderat och tydligt av Skolverket Idag upptäckte jag till min förtjusning att Skolverket kommit ut med en reviderad upplaga av stödmaterialet kring Betygsskalan B och D. I skrivande stund sitter jag på tåget upp till Stockholm och medresenärerna tittade konstigt på mig när jag tjoade till vid upptäckten av att Skolverket faktiskt har tagit fram tre tydliga frågor samt exempel du som lärare kan förhålla dig till när du ska sätta B och D. Jag kommer gå in mer på det senare. Free Online Reading Comprehension Exercises EnglishMaven Free online Reading Comprehension Exercises and Quizzes. We love reading comprehension. We think you do too. After all, it's the most popular subject on English Maven, and a staple educational tool used throughout schools and the internet. However, it is important to note that while they may be popular, not all reading comprehension exercises are created equal.

10 Funny English Expressions & Their Literal Meanings – Bored Teachers Ever think about the literal meaning of some of the English expressions we use every day? Check out these awesome illustrations by artist Roisin Hahessy, who came up with the idea while teaching English as a foreign language in Brazil! 1. ...and "bob's your uncle!"

Feed forward på gruppnivå - Mia Smith Hur många gånger har vi lärare inte suttit sena kvällar (och nätter) med personlig, individuell feedback för att eleverna ska utveckla sitt skrivande, sitt tänkande och sitt lärande. Och efter några timmar kommer väl den där tanken farande att det man skriver till en elev säkert skulle gagna flera elever. Och att vi skriver samma saker på flera olika ställen. Hur kan vi maximera effekten av detta? Hur når vi ut så att alla elever kan lära maximalt, utan att slösa bort lärarens tid alltför mycket? En kollega som undervisar SO berättade nyligen att hon ibland färgmarkerar olika olika prov eller uppgifter som eleverna har gjort för att sedan kunna följa upp gruppvis. ”Ni som fått en lila lapp, kom till mig så ska vi gå igenom en sak lite till.” ”Ni som har fått gula lappar kan tänka lite extra på att koppla ihop era exempel med varandra för att fördjupa resonemanget.”

Använda Chromebook vid tentor och prov - Chrome for Work och Education Hjälp En Chromebook kan konfigureras som en låst dator och användas vid prov och tentor för studenter. En Chromebook kan användas till en mängd olika tester och prov från olika leverantörer. På Chromebook kan du inaktivera elevernas tillgång till internet under pågående prov eller tenta. Du kan dessutom inaktivera extern förvaring och möjligheten att ta skärmdumpar och göra utskrifter. Med Chrome-enheter får du en säker plattform där du kan administrera tentor och tester för eleverna. När enheterna har konfigurerats på rätt sätt uppfyller de kraven för bedömningar av studenter enligt K-12-standarden. 10 Keyboard Shortcuts Every Chromebook Owner Should Know Do You Know These? So you own a Chromebook — but do you know how to use it like a pro? Just like Windows and Mac OS X, Chrome OS supports a variety of keyboard shortcuts.

Digital läsning: vad gör vi, och hur? - Mia Smith I veckan har jag haft en sån där lektion som är svår att blogga om. En sån där lektion som inleds med att eleverna tycker att de inte har mycket mer att lära, men avslutas med ivriga nickningar som svar på frågan om de lärt sig något nytt. En sån där lektion som visserligen utgår från saker som är nedskrivna på ett papper, men där det viktiga är det som händer i samtalet. En sån där lektion där jag kan förbereda mig hur mycket som helst, men ändå är lite pirrigt smånervös när jag inleder. För även om jag har en plan, så vet jag inte var lektionen kommer landa.

NIVÅANPASSAT PÅ ENGELSKA – Patricia Diaz Här tänkte jag försöka samla specifika digitala resurser som kan användas i engelskundervisningen i de grupper där man har lite extra behov av att förse eleverna med mer individanpassade övningar på olika nivåer. Den här sidan är alltså ett komplement till den ”stora” länksamlingen för engelska som du hittar i menyraden under ”Länksamlingar” högst upp på den här sidan. Där hittar du också en länksamling över digitala verktyg. Gissar att det är verkligheten för många och att många av er har massor av bra tips att dela med er av.

5 missar lärare gör – enligt senaste hjärnforskningen Annika Nilsson och Lena Winqvist undervisar i svenska på Einar Hansen-gymnasiet i Malmö. De håller lektioner tillsammans, skriver läromedel tillsammans – och driver utbildning om hjärnsmart lärande för pedagoger tillsammans. De två lärarna har läst in sig på kognitions- och neurovetenskap och har möjlighet att konsultera personal på universitetet i Lund när de utvecklar sina metoder. För Skolvärlden berättar Annika Nilsson om fem saker som lärare kan förbättra för att ge sina elever en mer hjärnsmart undervisning. Här kan du felsöka – och hitta rätt åtgärd för att förbättra undervisningen. Bristande studiero: ”Ett vanligt exempel som de flesta vet, men som många inte orkar brottas med är distraktioner i klassrummet.

Related: