background preloader

Appskola

Appskola
Instruktionsfilmer: Del 1 (Laddar ner Corona SDK, Coda/Notepad++ & börjar programmera). Del 2 (Skapar nya lua-filer & startscenen samt programmerar in bilder). Del 3 (Fler bilder programmeras in). Del 4 (Ljud- och knappfunktion programmeras). Del 5 (Bild som faller nedåt + knappfunktion till ny scen). Del 6 (Fallande bild studsar & stannar, text skrivs in). Del 7 (Svarsknapp med funktion + text). Del 8 (Ladda om en scen, samt knappfunktion med ljud). Del 9 (Går till ny fråga). Del 10 (Ny fråga + överför appen till telefon/android. Bilder och ljudfiler som används i appen kan hämtas här. HÄSTQUIZ, del 1 (Nytt spel under utveckling). HÄSTQUIZ, del 2 (Första frågan och spelets idé). HÄSTQUIZ, del 3 (Ljudknapp).

http://richardkristiansson.se/appskola.html

Related:  monicaschackPROGRAMMERINGprogrammeringIT tipskrno97

Mindre stress utan mentorskap Det är fredag förmiddag och ganska lugnt i högstadiekorridorerna på Risbroskolan i Fagersta. Det närmar sig sommarlov, och därmed är det första läsåret med den nya organisationen avklarat. Tre så kallade studiepedagoger har anställts för att avlasta lärarna och därmed ge möjlighet till en mer individ­anpassad och välplanerad undervisning. Rektor Helene Blomgren har jobbat här i nio år. Hon berättar att allting började med en arbetsplatsträff där lärarna – återigen – framförde att det var svårt att få tiden att räcka till. – Som rektor har jag hört detta år efter år, och så har jag förklarat att det är så här det ser ut och så fortsätter man som vanligt.

Programmera i förskoleklass vi har under året lekt robotar där vi styrt varandra med händerna. Man får olika kommandon beroende hur man håller i sin kompis. Sedan fick vi en robot som heter ozobot. Hugo Falk kodade egen app för läxhjälp Ibland stöter vi på redaktionen på människor som imponerar på oss med sitt driv och entreprenörskap. 12-årige Hugo Falk från Göteborg är en av dem. Han håller som bäst på att avsluta årskurs sex och ser fram emot sommarlovet. För någon månad sedan var det mycket läxor och prov i skolan och Hugo Falk satt hemma och tragglade glosor. Han tänkte att det borde finnas någon app som underlättar inlärningen och letade i App Store – men ingen app stämde in på vad han sökte. – Så jag fick helt enkelt göra en själv!

Annas Klassrum ”Problem i leksaksfabriken! Jag behöver hjälp!” Så började brevet vi fick av Kim Leksaksson i måndags. Eductia Produkter Här hittar du aktuell information från oss på Eductia samt olika länktips. Att erbjuda eleverna att lära in är otroligt viktigt för deras kunskapsutveckling. Genom att vara ute i naturen ger man eleverna en chans att knyta an sina nya kunskaper till händelser de varit med om. Hem Det var två väldigt givande dagar som innehöll föreläsningar och paneldiskussioner om IT i framtidens samhälle samt om hur vi kan nyttja tekniken i skolan. Vilka förhållningssätt vi bör ha för att dra nytta av tekniken och hur vi ska förbereda våra elever så att de har kunskaper som hjälper dem i det livslånga lärandet. Dagarna höll hög klass, i synnerhet för oss som följde de pedagogiska spåren som handlade om huruvida programmering bör ha en mer framträdande plats i svensk skola, samt hur ny teknik kan implementeras i den pedagogiska verksamheten. Lärare behöver bli bättre på att jobba med datorer för att stärka lärandet, och hur man ger dem den kunskapen blir en avgörande fråga inför framtiden. Lärarna måste få känna sig kompetenta och självsäkra i tekniken.

Guide: Så kommer du igång med Raspberry Pi 3 Raspberry Pi är en serie av kreditkortsstora så kallade enkortsdatorer. De har utvecklats i Storbritannien av en stiftelse som vill främja undervisningen i grundläggande datakunskap i skolor och utvecklingsländer. Tanken på att utveckla en extremt billig liten dator väcktes redan 2006, men först i början av 2012 fanns en färdig produkt.

Annas Klassrum Nu börjar vårt arbete med sagor lida mot sitt slut och jag tänkte skriva ihop en liten sammanfattning om hur mina tankar gått när jag planerade upp det här arbetet. Jag har tagit min utgångspunkt i cirkelmodellen som ni kan se här nedan, även om ni kommer märka att jag frångår den lite. Bilden är tagen från Anna Kayas film kring cirkelmodellen som jag länkat till i tidigare inlägg. Bilden kommer återkomma på fler ställen i inlägget. Tanken är att bygga upp kunskap om ämnesområdet, studera texter för att få förebilder, skriva gemensamt och sedan få skriva själv. 8 enkla huskurer som alla borde känna till för att bli av med smärta. Dyra läkemedel och mediciner behöver inte alltid vara det enda sättet för att slippa jobbiga smärtor och sjukdomar – ibland räcker det nämligen med att öppna skafferiet och ta vad du har hemma. Det finns flera beprövade huskurer som hjälper mot både det ena och det andra och här är 8 smarta metoder som inte kräver särskilt mycket tid eller arbete. Några kanske du känner till sedan tidigare, några kanske är nya – men du får gärna dela vidare huskurerna till dina vänner så de också kan hålla sig friska och krya! Med varmare årstider på ingång så beger vi oss gärna ut i solen så mycket som möjligt. Men det gäller att vara försiktig, för om du inte skyddar dig tillräckligt kan du råka bränna dig – en smärta jag tror att de flesta tvingats uppleva någon gång.

Lär dig koda med Linda Mannila Kan du koden? Om inte, har du möjlighet att hänga på ett av samtidens stora namn inom Maker- och programmering – forskaren och föreläsaren Linda Mannila. Förutom forskningen inom datavetenskapens didaktik och utbildningsteknologi, är hon en mycket viktigt röst inom både finsk och svensk skolutveckling och digitalisering. Både gällande fortbildning av lärare och pedagoger, men även som debattör. Kan du koden är ett material som riktar sig till barn mellan 9 och 15 år. Det är i huvudsak till för att ge en introduktion och komma igång med programmering för barn och unga.

för Eleven Alla elever som använder MattePortal har en egen inloggning till systemet. Med denna inloggning kan eleven nå portalen oavsett vilken enhet hen använder. När eleven loggat in i systemet väljer hen önskad svårighetsnivå på uppgifterna. Varje svårighetsnivå representeras av en spelvärld som har ett antal olika uppgifter som skall lösas för att komma vidare i världen. MattePortal matchar läroplanen i matematik för årskurs 1-6.

Skapa struktur i klassrummet SVAR: När vi inte har kontroll blir vi stressade. Jag tror, utan att veta hur din klass är, att du behöver skapa en struktur i ditt klassrum som ger dig kontrollen tillbaka. Förmodligen har du elever i klassrummet som inte vet vad som ska hända, vad som förväntas av dem och vad som är syftet. Då kan struktur, visuell kommunikation och rutiner hjälpa. En bra start är att fundera över hur man startar och avslutar lektionen med eleverna i klassrummet. Det kan vara bra att skapa en rutin för de dessa två återkommande moment, då känner eleverna igen sig och följer lättare.

Kodning är enklare än du tror! Serien Kan du koden hjälper dig att komma igång med programmering. Det är enklare än du tror och dessutom roligt! I serien lär vi oss bland annat grunderna i kodning, kodning i olika program och programmering av robotar. Introduktion I första delen av serien berättar Linda Mannila om grunderna i kodning. Lär dig koda med Swift Playgrounds för Ipad Swift Playgrounds är en ny app för Ipad som Apple har tagit fram för att lära ut programmering till barn och ungdomar, från de allra första stegen till mer avancerad utveckling. I de grundläggande lektionerna kan du till exempel använda funktionsnamn för att styra en karaktär i ett litet spel, ungefär som i andra ”programmeringsspel” för barn. I mer avancerade exempel kodar du riktiga små appar, och tack vare att Swift Playgrounds kör på Ipad och har tillgång till hårdvaran kan du se resultaten och leka med dina skapelser direkt utan att behöva gå omvägen om Xcode. Uppdatering 14 september:

Related: