background preloader

Matematiska problem - Kims matematik

Matematiska problem - Kims matematik
Related:  krno97

Multiplikationstabeller Att behärska multiplikationstabellerna är en basfärdighet som du behöver kunna. Beroende på HUR du vill öva så finns här ett antal verktyg: Spelmiljö: Aliens attack (enkelt spel där du skjuter ner tex 2x2)Math Invaders (tränar även andra räknesätt, mera avancerat)Hoppande Pingviner (multiplayer möjligt)Granny Prix (gamla tanter tävlar i rullstol)Mathman (ät upp monster i din väg, påminner om Pacman)Mathmodels Mangahigh (tränar flera räknesätt, kräver inlogg, får ni av mig vid behov) Vårt skolid är 135268 Lösenord och inlogg är samma. Ni kan låna det jag sa i fredags)Bidmaster och Bidmasters lite Tabellträningsmiljö:

Uppdrag sommarlykta | Språkutveckling – ASL Sax, lim, barnmatsburkar, servetter, piprensare, klistermärken… och matematik! Perfekt kombo, speciellt när man undervisar i terminens slut. I mitt förra inlägg beskrev jag hur det kan vara i slutet av terminen. Det märks tydligt att terminsslutet är nära och jag har haft något klurigt att hitta arbetsuppgifter som fungerar i en tid som denna. Välkommen till butik solstrålen! 1. Eleverna får uppgifter som att räkna ut summan och visa på mattespråk om de fick solmynt över. Eleverna arbetade fokuserat och det blev ett elevnära sätt att komma i kontakt med matematiska begrepp. En rolig och annorlunda uppgift nu i slutet på terminen! Häftet med instruktion och matteuppgifter: Häftet Solmynt: Solmynt

Skapligt Enkelt matematiskt Problemlösning med kamratbedömning Lektionen ägnades åt mattelyftets problem om kattmammorna. Den här gången ville jag att eleverna skulle rita tydligt hur de tänkt. Jag ville också att de skulle skriva svar med enhet, den här gången var det kattungar. Vi jobbade som vanligt enligt EPA dvs enskilt, par, alla. De strategier vi jobbar med just nu är PUNKT, STOPP, RITA vilket innebär att eleverna ska läsa till första punkten och sedan stoppa och rita. Den här gången struntade vi i att skriva på mattespråk tills vi gjorde Alla-delen. En svårighet med uppgiften som jag inte tänkt på från början var ordet sammanlagt. Den här gången gick jag runt och filmade för att observera mitt eget handlande, lotsade jag eller stöttade jag. D-uppgifterna har varit lite svåra ett tag, när vi tidigare jobbat med mattelyftets uppgifter. Vi gjorde den här gången ett liknande problem tillsammans. A-uppgiften ska vara ganska enkel att lösa. Denna uppgift var också en bra ingång på att vi de närmsta dagarna ska jobba med division.

Strävorna Senast publicerade aktiviteterSamma area 8C8EAtt väga och jämföra 3A3CVad kan hända? 4D Fyra olika fyrhörningar 8C8EVäga paket och jämföra priser 2A2C3A3CBegreppet pengar 2A3ANyhet!IKT-strävorFrån och med 9 januari och åtminstone två månader framåt kommer vi att publicera en IKT-sträva varje vecka. För att kunna fortsätta ännu längre hoppas vi få in idéer och uppslag från er som har beprövade IKT-aktiviteter att dela med er av. Om du har sådana idéer eller andra synpunkter och önskemål som rör IKT-strävorna, hör av dig till Ulrica.Dalhberg@ncm.gu.se Läs mer om IKT-strävorna >>Blå strävor – matematik i många små stegI Blå strävor – matematik i många små steg finns kompletterande lärarmaterial till de aktiviteter som tagits fram för i första hand elever mottagna i särskolans skolformer. Utvecklingsarbetet med blå strävor pågår, därför läggs en del aktiviteter ut i arbetsversioner så att fler lärare får möjlighet att prova och kommentera innan slutversioner sammanställs.

för Eleven Alla elever som använder MattePortal har en egen inloggning till systemet. Med denna inloggning kan eleven nå portalen oavsett vilken enhet hen använder. När eleven loggat in i systemet väljer hen önskad svårighetsnivå på uppgifterna. Varje svårighetsnivå representeras av en spelvärld som har ett antal olika uppgifter som skall lösas för att komma vidare i världen. MattePortal matchar läroplanen i matematik för årskurs 1-6. Läxa Om läraren har delat ut en läxa till eleven så visas detta med en notifiering för eleven i läxfliken. När alla övningarna i en läxa har gjorts så markeras läxan som avklarad. Spelifiering och samlarkort MattePortal använder sig av en rad spelelement för att skapa intresse från eleverna. När eleven påbörjar en nivå är en vissa av de svårare uppgifterna låsta.

Math Trainer - Multiplication Get in some serious multiplication training. Train yourself to remember, not count. The cutoff time helps with this! Responds to your answers, so it trains your weaknesses. Use the keyboard or on-screen keypad. Add Subtract Multiply By 12 By 15 Divide Workout Time: Question Cutoff: abc fact © 2016 MathsIsFun.com v0.936 New Version! Features of the Math Trainer Workout Time You can make good progress by having 3 sessions of 5 minutes every day. Cutoff Time The Cutoff Time is there to help you! With just a few seconds to answer a question it makes you remember, rather than trying to count or use other slow methods At first it seems hard, but with practice you get better and better. Choose 4 seconds for best effect. Att lösa problem och föra resonemang i matematik Fyra knep för att plugga matte Tycker du att det är svårt med matematiken? Här är fyra grundläggande mattestrategier som hjälper dig att minska stressen: Om du kör fast – bläddra bakåt i boken tills du kommer till något som du förstår. Att utveckla ett resonemang i svenska Att resonera om något innebär att du fördjupar din åsikt genom att förklara hur du kom fram till den. Att pröva och ompröva i slöjd Att pröva och ompröva är något du gör när du gör en massa olika saker – när du spelar spel, lagar mat eller gör om ett klädesplagg till exempel.

Träna på bråk med Låtta Bläckfisk – Annas instruktionsbok Material: Ca 1/3 toarulle.Garn, gärna några olika färger.Kartongbit eller liknande att vira garnet runt, ca 20 cm bred.Sax.Knappar eller ögon.Lim/limpistol. Först tränar vi på att dela upp alla trådarna i två lika stora delar – en del kallas hälften, eller 1/2. När vi sen delar halvorna i två lika delar får vi fjärdedelar, och då kan man skriva 1/4. Fjärdedelarna ska också delas i lika stora delar. För att kunna fläta Låttas armar behöver vi dela upp dem i tre lika stora delar. Elevexempel från åk F-2. Del av helhet och del av antal. Skapande genom olika estetiska uttrycksformer, till exempel lek, bild, musik, dans och drama.Olika material, redskap och tekniker för att skapa och uttrycka sig.

Related: