background preloader

Mattepapper

Mattepapper
Utvärdering! Att lösa matematiska problem. Utmaningar Tillsammans Nedan hittar du de mattepapper som vi jobbar med i skolan just nu. Många uppgifter är repetitionsuppgifter, några är nya och vissa är utmaningar. Matematik Matematik 2 Matematik3 Matematik4 Matematik5

http://lillehammer.moobis.se/2016/03/30/mattepapper/

Related:  matematikDuktig lärare med praktiska ideéranni0113Matematik

Sökresultat AS = Addition och subtraktion AS 1 Lilla Plus och Lilla Minus i talområdet 0-5 (+0, -0, +1, -1, +2, -2) word AS 1 Lilla Plus och Lilla Minus i talområdet 0-5 (+0, -0, +1, -1, +2, -2) PDF AS … Läs mer Här kommer några övningsuppgifter till Lilla Plus. Läs gärna först ”Strategier och tips till Lilla Plus” A=Addition A1 Lilla Plus talområdet 0-5 (+0, +1, +2) word dok A1 Lilla Plus talområdet 0-5 (+0, +1, +2) PDF A2 Lilla Plus talområdet … Läs mer Att bygga upp en berättande text Idag har vi repeterat hur man bygger upp en berättande text. Vilka delar ska vara med? Först fick vi tre små texter som vi skulle lista ut vad vi skulle göra med. Vi förstod nästan på en gång att det skulle bli en saga. Vi la textdelarna i rätt ordning.

Lärare och skolor - Svenska Orienteringsförbundet Stor utbildningssatsning för landets idrotts- och klasslärare! Under 2016 kommer Svenska Orienteringsförbundet fortsätta med sin stora utbildningssatsning för att hjälpa landets idrotts- och klasslärare att nå målen i nya läroplanen kring Kartkunskap. Svenska Orienteringsförbundet är glada att kunna erbjuda en inspirerande fortbildningsdag i orienteringens tecken för alla grundskolans lärare. Förklarande mattefilmer Hur gör man? Förklarande mattefilmer I bingel finns genomgångsfilmer i matematik för åk 4–6. Här nedan kan du titta på några av dem. De förklarar de olika momenten i kursplanen, allt från begrepp till problemlösningsmetoder. Använd filmerna som introduktion, inspiration och repetition.

Barnsidan. Matte, klockan, svenska och engelska. Tycker ditt barn att det är tråkigt att träna på multiplikationstabellen och de andra räknesätten? Här hittar du massor av roliga länkar, till övningar och roliga mattespel! Klicka nedan på den blåfärgade texten för att komma till önskat område. Du och ditt barn kommer inte att bli besvikna! Det finns även lite länkar till spel och övningar om klockan.

Slippa stressen inför NP. Jag ska äga planeringen! Jag försöker utveckla min undervisning och har jag nu landat i att mitt sätt att undervisa är att jobba målmedvetet med mina elever. Jag jobbar också med två spår i klassrummet och försöker ha med det i planeringen så ofta som möjligt. Med två spår i undervisningen menar jag att vi i klassrummet jobbar mot samma mål men att den grupp av elever behöver stöd i form att språk, ord och begrepp. Det är också ett sätt att jobba målmedvetet, för jag gör klart för mig vad konkret som är en godkänd nivå och en mer än godtagbar nivå kring målet och försöker riktat leda lärandet mot de olika nivåerna för de olika grupperna. Samtidigt vet alla vart vi ska! Anmäl dig! Välkomna till Unga Reportrar! I din mailbox finns nu ett mail med samma information som finns på den här sidan. Här kan du ladda ned en lärarhandledning för hela programmet, en banner till skolans webbplats eller blogg, och en A3-affisch att hänga upp i lärarrummet. Kontakta oss gärna om du har några frågor: E-post: ungareportrar@hsr.se Följ oss på twitter för tips och idéer: @ungareportrar Lärarhandledning (pdf)

75tal - by Orrestig Productions 75tal Starta direkt 75tal skapar slumpade tal som lraren/frldern skriver ut p ett A4 till eleverna. Man kan styra vilka tal som dyker upp med en massa parametrar. Flj lnken nedan och klicka sedan p "Generera!" Ung Ekonomi (LättLäst) Ung Ekonomi (LättLäst) Historia Ekonomi har alltid funnits. Tydliga och konkreta lektionsmål I mitt förra inlägg En inkluderande lektion skrev jag om vilken struktur jag brukar ha på mina lektioner. Jag berättade då att de börjar med tydliga, konkreta mål på tavlan. Jag anser att det är viktigt för eleverna att varje lektion veta vad vi ska göra, vad vi ska kunna efter lektionen och hur man visar sitt nya kunnande. Det gör lektionen meningsfull och man får fler engagerade elever.

Lite tips kring att skapa en högre elevaktivitet i matematik Under min skolgång genomsyrades matematikundervisning av räkning för hand och då framförallt i matteboken. Jag älskade matte redan från början och tröttnade inte trots den mycket monotona undervisningsform. Dock var det inte samma sak för många av mina klasskompisar. Jag har nu som lärare tänkt mycket på hur man skapar lust och glädje till alla ämnena man undervisar i men särskilt mycket i matematik. Det finns inget färdigt recept men jag har några parametrar som hjälpt mig som jag gärna vill dela med mig av. Om något är otydligt eller du vill veta mer så tveka inte att höra av dig!

Related: