background preloader

Γλώσσα Ε Τάξης * Μαθαίνω παίζοντας

Γλώσσα Ε Τάξης * Μαθαίνω παίζοντας

http://inschool.gr/5lang.html

Related:  Υλικό σχολείωνvivipouΓΛΩΣΣΑ Γ

Βοηθήματα Δημοτικού Σχολικά βοηθήματα δημοτικού - λυσάρια - ασκήσεις δημοτικούΒοηθήματα δημοτικού τάξης α, β, γ, δ, ε, στ --- Βοηθήματα Α΄ Δημοτικού --- --- Βοηθήματα Β΄ Δημοτικού --- Γλώσσα Γυμνάσιο Πολύ φοβάμαι ότι θα ξεκινήσω την πρώτη ανάρτηση του 2021 με μουρμούρα! Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις σκέφτομαι τη σειρά - τραγούδι «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα άκου πρώτα να σου πω….» για να μην ξεφύγω! Νομίζω ότι είναι καλό για το πνεύμα μας να αντιμετωπίζουμε τα πράγματα από τη θετική όψη. Έτσι και σήμερα θα εξαντλήσω τις καλές μου διαθέσεις για το σχολικό βιβλίο Μαθηματικών της Α΄ Γυμνασίου.

Σχεδιαγράμματα για εκθέσεις Δημοτικού - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ *Νέα: Ο καλύτερός μου φίλος - Σχεδιάγραμμα και παράδειγμα έκθεσης (Περιγραφή προσώπου – απλός χαρακτηρισμός ) Πρόλογος Ποιο είναι το πρόσωπο που πρόκειται να περιγράψουμε. Το όνομά του. Σύνθετες λέξεις με πρώτο συνθετικό την πρόθεση «συν» » Τα κατορθώματα της 4ης, 5ης & 6ης Οι περισσότερες λέξεις της ελληνικής γλώσσας είναι σύνθετες (συν- θέτω) και απαρτίζονται από δύο η περισσότερες έννοιες, έτσι όταν τις αναλύουμε – βρίσκουμε από ποιες λέξεις φτιάχνονται – μπορούμε εύκολα να προσδιορίσουμε την έννοιά τους, δηλαδή τη σημασία τους. Ετυμολογία • συν < συν (καθαρεύουσα και αρχαία ελληνική) < αρχαιότατη πρόθεση ξύν • συν πρόθεση που σημαίνει μαζί και με και η οποία σήμερα χρησιμοποιείται κυρίως ως πρώτο συνθετικό σύνθετων λέξεων, όπως π.χ. συμμαχώ, συναγωνίζομαι, συγχωρώ, συμπυκνώνω, συλλογίζομαι κ.λπ. • Μερικές φορές χρησιμοποιείται και αυτοτελώς σε παροιμίες και άλλες καθιερωμένες εκφράσεις:

Θέματα Εξετάσεων Υποτροφιών Δείτε τα θέματα προηγούμενων ετών: Υποτροφίες 2017-18 Θέματα Εξετάσεων Ακαδημαϊκών Υποτροφιών-Α' Γυμνασίου Η νεράιδα του φεγγαριού - Κείμενο και ερωτήσεις κατανόησης με τη μορφή τηλεπαιχνιδιού - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ Μια φορά και έναν καιρό, στην άκρη του φεγγαριού καθότανε μια μικρή νεράιδα. Κάθε βράδυ έβλεπε τη γη και τραγουδούσε όμορφα τραγούδια στα παιδιά, ύπνο να έχουνε γλυκό. Καθώς τραγουδούσε το φεγγάρι κολυμπούσε πάνω από θάλασσες και άφηνε τα χρυσά του σχέδια πάνω στα νερά. Σε εκείνα τα όμορφα νερά βαρκούλες έβγαιναν μικρές και παραγάδια ρίχνανε κάθε βράδυ. Στην αρχή η νεράιδα νόμιζε ότι ήταν άστρα του νερού έτσι όπως φέγγιζαν μέσα στη νύχτα.

Ε΄ Τάξη-Φύλλα Εργασιών Κυριακή, 15 Ιανουάριος 2012 20:04 Βασιλειάδη Γεώργιο Μαθηματικά κατά ενότητα Επαναληπτικό 1ης ενότητας (1) (Νέα βιβλία) Επαναληπτικό 1ης ενότητας (2) (Νέα βιβλία) Α ΤΑΞΗ- ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ (ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ) Η πρώτη επαφή των παιδιών με το περιβάλλον του Δημοτικού Σχολείου είναι μία πολύ σημαντική στιγμή στη ζωή των παιδιών. Θα πρέπει η είσοδός τους στο Δημοτικό Σχολείο να διευκολυνθεί και να προγραμματιστεί, από εμάς τους/τις εκπαιδευτικούς με πολύ προσεχτικά βήματα. Θα βρείτε παρακάτω χρήσιμο υλικό για τις πρώτες ημέρες αλλά και γενικότερα για τον προγραμματισμό της διδασκαλίας στην Α΄ τάξη. Δείτε υλικό από το blog της Άννας Παππά σχετικά με παιχνίδια γνωριμίας που μπορούν να γίνουν τις πρώτες ημέρες ΕΔΩΑπό το blog της Σοφίας Αδάμου θα βρείτε παιχνίδια γνωριμίας και δραστηριότητες για τις πρώτες ημέρες (κατάλληλα για την Α΄ τάξη και το νηπιαγωγείο). Δείτε ΕΔΩ Παιχνίδια γνωριμίας από το blog arkoudos gr.

Μαθηματικά Γ' Δημοτικού - Λύσεις ασκήσεων βιβλίου και τετραδίου εργασιών Στο μάθημα των Μαθηματικών της Γ' Δημοτικού, θα δουλέψουμε με τους αριθμούς μέχρι το 1.000 και θα μάθουμε να κάνουμε πράξεις και να λύνουμε προβλήματα με αυτούς. Επίσης θα μάθουμε για τα γεωμετρικά σχήματα και τα στερεά σώματα, να κάνουμε μετρήσεις μήκους και θα προχωρήσουμε σε πράξεις αφαίρεσης και πολλαπλασιασμού. Έπειτα θα μάθουμε για τα απλά κλάσματα και τον αλγόριθμο του πολλαπλασιασμού και μετά θα μπούμε στους δεκαδικούς αριθμούς. Τέλος θα μάθουμε πως να μετράμε τη μάζα, το χρόνο και τις επιφάνειες.

Ε' Δημοτικού Α.Κί.ΔΑ (Κύπρος) Εκατοντάδες ασκήσεις, φύλλα εργασίας, quiz και άλλο υλικό για τα μαθήματα (κάντε κλικ αντίστοιχα): Ελληνικά, Μαθηματικά, Μουσική, Φυσική Αγωγή, Ιστορία, Θρησκευτικά, Γεωγραφία, Αγγλικά Τύπος αρχείων: Microsoft Word (DOC), Microsoft Excel (XLS), Acrobat Reader (PDF), (MP3), Microsoft Powerpoint (PPT), Hot Potatos (JCL), Browser (HTM) Πολύχρωμη τάξη Πολύχρωμη τάξη Κανάλι RSS άρθρων | RSS Σχόλιων 5.36 Κίνηση σε τετραγωνισμένο χαρτί

Εκπαιδευτικά παιχνίδια για την εκμάθηση της προπαίδειας του 6, του 7, του 8 και του 9. Στην προσπάθειά μας να βοηθήσουμε τα παιδιά να μάθουν την προπαίδεια, οι ενήλικες αναζητούμε πολλούς τρόπους... Ένας από αυτούς είναι το παιχνίδι... Ετοίμασα τα εξής εκπαιδευτικά παιχνίδια: 1. Βρίσκω τα ζευγάρια, όπου το παιδί πρέπει να ενώσει τον πολλαπλασιασμό με το σωστό αποτέλεσμα. Στο τέλος, όταν ολοκληρώσει την προσπάθειά του πατάει το κουμπί κάτω δεξιά, όπου δείχνει ότι ολοκληρώθηκε η προσπάθεια. Αν όλα είναι σωστά, βγαίνει μήνυμα επιβράβευσης, διαφορετικά, τα ζευγάρια που είναι λάθος κοκκινίζουν και το παιδί ξαναπροσπαθεί.

Ε' TAXH ((επιστροφή στην αρχική σελίδα)) 1η ενότητα: ο φίλος μας το περιβάλλον (Νέα βιβλία) 2η ενότητα: η ζωή στην πόλη(Νέα βιβλία) 4η ενότητα: οι φίλοι μας τα ζώα (Νέα βιβλία)

Related: