background preloader

ΓΛΩΣΣΑ Γ

Facebook Twitter

6. ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ - emathisi. Σχεδιαγράμματα για όλα τα είδη κείμένων (αφηγηματικά, περιγραφικά, επιχειρηματολογικά) Περιγραφικά κείμενα περιγραφή προσώπου περιγραφή αντικειμένου περιγραφή χωριού ή πόλης.

σχεδιαγράμματα για όλα τα είδη κείμένων (αφηγηματικά, περιγραφικά, επιχειρηματολογικά)

Κράτη της ασίας - Εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Τα ρήματα σε -ίζω και οι εξαιρέσεις τους - Εκπαιδευτικό παιχνίδι. Εκπαιδευτικά παιχνίδια. Εκπαιδευτικά παιχνίδια. Παιχνίδια Μαθηματικών. Απλές επαυξημένες προτάσεις - Εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Γλώσσα Β`- Γ` - Ταξινόμηση κατά ομάδα. Ορθογραφία online pdf worksheet. Στα πέναλτι - Εξάσκηση στην προπαίδεια - Ψηφιακή Τάξη. Πολύχρωμη τάξη » Παιχνίδια Γραμματικής.

Αναρτήθηκε στις Οκτώβριος 3, 2020 από Περσίδου Φρόσω Γραμματική – Αλφαβητική σειρά Οικογένειες Λέξεων Σύνθετες Λέξεις Συλλαβισμός Συλλαβές.

Πολύχρωμη τάξη » Παιχνίδια Γραμματικής

QUIZ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ: ΚΛΑΣΜΑΤΑ - ΘΕΩΡΙΑ. Το παρόν quiz μαθηματικών έχει φτιαχτεί με πολλή αγάπη για όλα τα μαθητούδια που δυσκολεύονται στη θεωρία των κλασμάτων.

QUIZ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ: ΚΛΑΣΜΑΤΑ - ΘΕΩΡΙΑ

Από τη Γ' έως τη ΣΤ' τάξη, οι μικροί μας φίλοι μπορούν να εξασκηθούν στις εξής έννοιες: Αριθμητής - ΠαρονομαστήςΓνήσια - Καταχρηστικά - Δεκαδικά κλάσματα & μεικτοί αριθμοίΚλασματική μονάδαΙσοδύναμα κλάσματαΑντίστροφα κλάσματα Το αρχείο περιλαμβάνει 50 κάρτες. Οι κατηγορίες ερωτήσεων ειναι οι εξής: Σωστό/Λάθος Διαλέγω το σωστό Απαντώ σύντομα Το αρχείο μπορείτε να κατεβάσετε από το μαγαζάκι μου στο Teachers Pay Teachers πατώντας εδώ. Περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο χρήσης των quiz μπορείτε να βρείτε εδώ. Εύχομαι να σας φανεί χρήσιμο! Εκτυπώσιμα: Η Ορθογραφία του Αορίστου. Facebook. Facebook. Facebook. Εκτυπώσιμα: Ορθογραφικές Ασκήσεις (α’-στ’ δημοτικού) ΜΑΝΤΕΨΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ Γ΄, Δ΄ ΤΑΞΗ - Αντιστοίχιση. Η ΜΙΚΡΗ ΜΑΣ ΤΑΞΗ - ΓΚΟΤΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ. Μαθηματικά Γ' Δημοτικού - Λύσεις ασκήσεων βιβλίου και τετραδίου εργασιών.

Στο μάθημα των Μαθηματικών της Γ' Δημοτικού, θα δουλέψουμε με τους αριθμούς μέχρι το 1.000 και θα μάθουμε να κάνουμε πράξεις και να λύνουμε προβλήματα με αυτούς.

Μαθηματικά Γ' Δημοτικού - Λύσεις ασκήσεων βιβλίου και τετραδίου εργασιών

Επίσης θα μάθουμε για τα γεωμετρικά σχήματα και τα στερεά σώματα, να κάνουμε μετρήσεις μήκους και θα προχωρήσουμε σε πράξεις αφαίρεσης και πολλαπλασιασμού. Έπειτα θα μάθουμε για τα απλά κλάσματα και τον αλγόριθμο του πολλαπλασιασμού και μετά θα μπούμε στους δεκαδικούς αριθμούς. Τέλος θα μάθουμε πως να μετράμε τη μάζα, το χρόνο και τις επιφάνειες.

LINKS ALEX G DHMOTIKOY

Μαθηματικό μυαλό - paixnidakia.gr. Εξάσκηση Αριθμητικής - paixnidakia.gr. Ypokeimenoantikeimeno - ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ. Διάλεξε το ρήμα που ταιριάζει στην πρόταση - Εκπαιδευτικό παιχνίδι με τους χρόνους των ρημάτων - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ. Να σχηματίσεις την έγκλιση στον χρόνο που ζητείται - Κουίζ - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ. Κουίζ για οξύτονες-παροξύτονες-προπαροξύτονες λέξεις - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ. Γλώσσα Ε Τάξης * Μαθαίνω παίζοντας. Ευγενία Παπαδημητρακοπούλου – Μια γεύση από παιδί και εκπαίδευση. Σχεδιαγράμματα για εκθέσεις Δημοτικού - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ.

*Νέα: Ο καλύτερός μου φίλος - Σχεδιάγραμμα και παράδειγμα έκθεσης (Περιγραφή προσώπου – απλός χαρακτηρισμός ) Πρόλογος Ποιο είναι το πρόσωπο που πρόκειται να περιγράψουμε.

Σχεδιαγράμματα για εκθέσεις Δημοτικού - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

Το όνομά του. Κύριο θέμα Εξωτερική περιγραφή: Σωματικά χαρακτηριστικά, ηλικία, ανάστη­μα, παχύς ή αδύνατος. Τα χαρακτηριστικά του προσώπου του: Πρόσωπο, μέτωπο, μάτια, μύτη, στόμα, σαγόνι, μαλλιά. Χαρακτηριστικές κινήσεις, βάδισμα, τρόπος ομιλίας, ντύσιμο. Πώς συμπεριφέρεται στους ανθρώπους που συναναστρέφεται. Αρετές και ελαττώματα: Καλός, ευγενικός, περιποιητικός, σοβα­ρός, πρόθυμος, συμπαθητικός, ψυχρός, νευρικός, φλύαρος.

Οι σχέσεις μας με τον άνθρωπο που περιγράφουμε. Επίλογος Γενικές κρίσεις και εντυπώσεις μου για τον άνθρωπο αυτόν ή τι σκέφτομαι και τι αισθάνομαι γι' αυτόν. Επανάληψη στη Γλώσσα Γ' Δημοτικού - Online κουίζ - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ. Η περιπέτεια του (Σ)ταύρου - Κείμενο και ερωτήσεις κατανόησης με τη μορφή τηλεπαιχνιδιού για το Δημοτικό - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ. Τηλεπαιχνίδι με την ορθογραφία των άρθρων - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ. Τηλεπαιχνίδι με την ορθογραφία των άρθρων - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ. Η νεράιδα του φεγγαριού - Κείμενο και ερωτήσεις κατανόησης με τη μορφή τηλεπαιχνιδιού - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ. Μια φορά και έναν καιρό, στην άκρη του φεγγαριού καθότανε μια μικρή νεράιδα.

Η νεράιδα του φεγγαριού - Κείμενο και ερωτήσεις κατανόησης με τη μορφή τηλεπαιχνιδιού - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

Κάθε βράδυ έβλεπε τη γη και τραγουδούσε όμορφα τραγούδια στα παιδιά, ύπνο να έχουνε γλυκό. Καθώς τραγουδούσε το φεγγάρι κολυμπούσε πάνω από θάλασσες και άφηνε τα χρυσά του σχέδια πάνω στα νερά. Σε εκείνα τα όμορφα νερά βαρκούλες έβγαιναν μικρές και παραγάδια ρίχνανε κάθε βράδυ. Στην αρχή η νεράιδα νόμιζε ότι ήταν άστρα του νερού έτσι όπως φέγγιζαν μέσα στη νύχτα. Ένα βράδυ, όμως, άκουσε από μία βαρκούλα όμορφη μουσική να της χαϊδεύει τα μαλλιά. Σιγά-σιγά αποκοιμήθηκε ακούγοντας την μουσική και είδε στον ύπνο της ένα παλικάρι με γαλάζια μάτια σαν τη θάλασσα να παίζει το βιολί, με βλέμμα χαμένο στα παιχνίδια του νερού και του φεγγαριού.

Σαν ξύπνησε μόνο μια σκέψη υπήρχε στο μυαλό της, να γνωρίσει τον νέο που έπαιζε το βιολί. Εκείνη του εξήγησε. -Για αυτό στενοχωριέσαι; Θα γλιστρήσεις πάνω στα παιχνίδια που κάνω με τηνθάλασσα και θα πας να τον βρεις. Η νεραϊδούλα γεμάτη χαρά άρχισε να τραγουδά. Κατάλογος εφαρμογών Γ΄ Δημοτικού. Β' Τεύχος (Ενότητες 6-10) - Η ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ. BOOKLETS. Ειδική Εκπαίδευση. Β' Τεύχος (Ενότητες 6-10) - Η ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ. Προσωπικές Αντωνυμίες - Αδύνατοι τύποι. Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία. 10 0050 02 Glossa BM T2. Εκπαιδευτικά παιχνίδια για την εκμάθηση της προπαίδειας του 6, του 7, του 8 και του 9. Στην προσπάθειά μας να βοηθήσουμε τα παιδιά να μάθουν την προπαίδεια, οι ενήλικες αναζητούμε πολλούς τρόπους...

Εκπαιδευτικά παιχνίδια για την εκμάθηση της προπαίδειας του 6, του 7, του 8 και του 9.

Ένας από αυτούς είναι το παιχνίδι... Ετοίμασα τα εξής εκπαιδευτικά παιχνίδια: 1. Βρίσκω τα ζευγάρια, όπου το παιδί πρέπει να ενώσει τον πολλαπλασιασμό με το σωστό αποτέλεσμα. Στο τέλος, όταν ολοκληρώσει την προσπάθειά του πατάει το κουμπί κάτω δεξιά, όπου δείχνει ότι ολοκληρώθηκε η προσπάθεια. Αν όλα είναι σωστά, βγαίνει μήνυμα επιβράβευσης, διαφορετικά, τα ζευγάρια που είναι λάθος κοκκινίζουν και το παιδί ξαναπροσπαθεί.

Ορθογραφία - Επιστροφή στα θρανία. 10 0049 02 Glossa TE T1. Γλώσσα (Γ Δημοτικού): Ηλεκτρονικό Βιβλίο. Ευάγγελος Ιντζίδης Αθανάσιος Παπαδόπουλος Αριστοτέλης Σιούτης Αικατερίνη Τικτοπούλου Ας γνωριστούμε καλύτερα Τα απίθανα μολύβια Πάλι μαζί!

Γλώσσα (Γ Δημοτικού): Ηλεκτρονικό Βιβλίο

Θαλασσινό σχολείο Επιστροφή στα θρανία! Το σχολείο ταξιδεύει στο χρόνο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων Ημαθίας Δεν είναι τρελοί οι δίδυμοι! Λεξιλόγιο Στο σπίτι και στη γειτονιά. Ασκήσεις στους χρόνους των ρημάτων. Φύλλα εργασίας Γλώσσα Γ' Δημοτικού - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ. Rimata fylla. Το Β1 είναι εδώ... Γλώσσα Δ' Δημοτικού - Διαδραστικές ασκήσεις και εκπαιδευτικά παιχνίδια για όλα τα κεφάλαια - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ. 7η Ενότητα: "Η ελιά", Γλώσσα, Δ΄Δημοτικού. Γλώσσα Γ΄. Επανάληψη 3ης ενότητας:΄΄Στη γη και στη θάλασσα΄΄ Γ τάξη - Γλώσσα - 1.2. ενότητα - Ασκήσεις για το τετράδιο Γραμματική και Επανάληψη. Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία. ΛΥΣΑΡΙ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΕ 50 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Γ' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ. Facebook. Ασκησιολόγιο στη Γλώσσα Γ' Δημοτικού - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ. Επαναληπτικές ασκήσεις στη Γλώσσα για την 1.3 ενότητα Γ' Δημοτικού (Στη γη και στη θάλασσα). - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ. 53.2.

Εκπαιδευτικά βίντεο για τη Γραμματική του Δημοτικού. Η ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΕ 86 ΜΑΘΗΜΑΤΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ. ¨¨Πάλι μαζί¨¨ 59.9. Βοήθημα γλώσσας [Γ' τάξη, Ενότητα 2, Κεφάλαια 1-4] Επαναληπτικές ασκήσεις. - Γ' τάξη, Γλώσσα- ΕΝΟΤΗΤΑ 2: Στο σπίτι και στη γειτονιά- Επαναληπτικές ασκήσειςΠεριέχει τη βασική θεωρία, τις απαντήσεις στις ασκήσεις του σχολικού βιβλίου, του τετραδίου εργασιών, καθώς και επιπλέον ασκήσεις.

Βοήθημα γλώσσας [Γ' τάξη, Ενότητα 2, Κεφάλαια 1-4] Επαναληπτικές ασκήσεις

Καλή ανάγνωση. [Κάντε κλικ επάνω στην εικόνα για να μεταφερθείτε στις λεπτομέρειες της ανάρτησης και συνεχίσετε την ανάγνωση] Οδηγίες:Μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο στον υπολογιστή σας, για να το τυπώσετε. Μπορείτε επίσης να το δείτε μεγεθυμένο (ή μεγεθυσμένο κατά Μπαμπινιώτη) σε πλήρη οθόνη. Απλά ψάξτε λίγο στο μενού που εμφανίζεται όταν πηγαίνετε το ποντίκι επάνω στο αρχείο.Καλή ανάγνωση. Γραμματική και συντακτικό για Γ’ Δημοτικού [νέα έκδοση]